Így készíthetsz otthon egyedi gyertyát a saját fotóiddal...
Címlap / Otthon / Így készíthetsz otthon egyedi gyertyát a saját fotóiddal

Így készíthetsz otthon egyedi gyertyát a saját fotóiddal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Kellene valami jó ötlet, ami könnyen elkészíthető, személyre szabott és nem drága? Készíts gyertyát, egyedi idézettel vagy fényképpel. Pillanatok alatt kész, és biztosan egyedi!  

Közeledik a karácsony, lassan mindenki az ajándékozás lázában ég. A gyerekek ajándékaival még egészen könnyű dolgunk is van – már, ha van rá elég pénzünk, mert néhány játék ára már az egekig ér…

De mi a helyzet a többi családtagunkkal, kedves barátunkkal, akiknek mégiscsak szeretnénk valamivel kedveskedni? A parfüm, arcszesz, kulcstartó, toll vagy sál eléggé lerágott csont már, ráadásul nem is biztos, hogy eltaláljuk az illatot, vagy a stílust.

Akik egy kis kézügyességgel rendelkeznek, ilyenkor szokták a DIY – csináld meg magad – ötletekre rávetni magukat, és keresgélnek a neten szebbnél szebb dolgokat. Amikkel nem is lenne gond, azonban többségük nem csak kézügyességet, de gyakorlottságot is kíván. (Például, hiába tetszik egy filcvirágból készült kitűző, vagy asztali dekoráció, biztosan nem lesz olyan szép, mint a képen, hiszen az alkotó kezében már 100 és 100 ilyen virág elkészítése benne van, mi meg épp csak most fogunk először filcet a kezünkben…)

De találhatunk olyan otthon elkészíthető ajándék vagy lakásdekorációs ötleteket is, amelyek valóban kevés kézügyességgel is elkészíthetők, és az eredmény káprázatos lesz. Ezek nagy többségében azok a dekorációk, amelyekhez nyomtatót használunk.

Miért is? Pontosan azért, mert a kép vagy szöveg, amit később felhelyezünk a dekorálandó felületre, biztosan szép és egységes kinézetű lesz, nem fogunk kimenni a vonalból, vagy egyik betűt nagyobbra vagy vastagabba rajzolni, mint a többit. (Persze annak is megvan a maga bája, ha kissé kesze-kusza az alkotása, főképp, ha gyermek készíti, mondjuk a nagyszülőknek…)

De térjünk vissza a nyomtatható verziókhoz. Mutatunk egy könnyen elkészíthető, gyorsan egyedivé varázsolható és ajándéknak is kitűnő gyertyát. Az alábbi dolgokra lesz szükség:
  • fehér gyertya (vastagabb, amire elfér a kigondolt minta),
  • papírzsebkendő (illatmentes, fehér),
  • nyomtatópapír,
  • ragasztószalag,
  • zsírpapír,
  • olló,
  • hajszárító.
Hogyan készítsd el? Válaszd ki a feltenni kívánt mintát. A papírzsebkendőt ragaszd rá a ragasztószalaggal a nyomtatópapírra. (Előbb érdemes átvasalni, hogy a hajtás ne látszódjon.) Tedd be a nyomtatóba, és állítsd be úgy a nyomtatást, hogy a minta a papírzsebkendőre kerüljön.
 

Ha rákerült a minta, vágd le a nyomtatópapírról, már csak a zsebkendőn lévő mintát fogjuk tovább használni. Illeszd a gyertyára, tekerd rá a zsírpapírt és kezd el melegíteni a hajszárítóval, amíg a zsebkendő már nem lesz látható. Majd óvatosan távolítsd el a zsírpapírt és már kész is van!
 

Fekete-fehérben vagy színesben is elkészíthető, idézetet vagy fényképet is tehetsz a gyertyára mintaként, a lehetőségek száma végtelen, csak a képzeleted szabhat neki határt!
 

Ráadásul egy környezetbarát terméket kaptál, hiszen miután a gyertya elég nem marad utána szemét sem. A legnagyobb költség maga a gyertya, illetve, ha nincsen otthon nyomtató, akkor maga a nyomtatás.

Ha rendelkezel otthon nyomtatóval, akkor a nyomtatási költségeket még jobban csökkentheted, ha abba utángyártott vagy újraépített partont  használsz. A kinyomtatott dokumentumok vagy képek nem lesznek pixelesebbek vagy foltosabbak, hiszen a festékanyag szinte ugyanaz, csak ilyenkor nem vásárolod meg újra a műanyag tokot, ezzel is csökkentheted az ökológiai lábnyomodat

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5620 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x