A gyerek, aki nem eszik meg semmit
Címlap / Otthon / A gyerek, aki nem eszik meg semmit

A gyerek, aki nem eszik meg semmit

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Borzasztó látvány, hogy a gyerek vékony, mint egy ropi, a szomszédság azon tréfálkozik, hogy olcsó vele az élet, mert nem eszik, és lazán elküldöd faxon nyaralni. Te pedig már mindent megpróbáltál a cirmos cicára dekorált tányértól a parancsszóig, de semmi nem használ. Mit tehetsz még?  

Kezdetben a legtöbb szülő azt gondolhatja, hogy gyermeke étkeztetése az egyik legkönnyebb feladat lesz szülői teendőik sorában. Aztán az idő múlásával kiderül, hogy a csecsemőtáplálás sok figyelmet igényel, a hozzátáplálás még olykor nehéznek is mondható, egy totyogóst evésre bírni pedig szinte lehetetlen feladatnak tűnik. 

Az elején szinte mindent megeszik, aztán egyik napról a másikra minden megváltozik. Az étkezések stresszel terhelt szituációkká válnak, gyermekünk egyre kevesebb ételt eszik meg, és egyre válogatósabbá válik. 
 
Sok szülő megtapasztalja azt az időszakot amikor hosszabb vagy rövidebb ideig, válogatóssá válik gyermekük. Azt azonban, hogy a legtöbb esetben egy normális jelenségről van szó kevesen tudják.
  • Meddig tarthat ez az időszak?
  • Milyen problémék lehetnek a háttérben?
  • Mit okozhat ha huzamosabb ideig áll fent?
  • Mit tehetünk ellene?
  • Miért alakulhat ki?
Jó hír, hogy sokmindent tehetünk a felszámolása ellen, és a válaszokat Ambrus Éva össze is gyűjtötte immár két könnyű, olvasmányos kiadványba. 



A könyvek segítségével - mondja Ambrus Éva -  szeretném, hogy lássák a szülőtársaim, hogy milyen ezerarcú problémával van dolguk, ezért ami másnál tuti megoldás volt, az könnyen lehet, hogy náluk nem fog működni. Hiszen abban is eltérhet egy-egy eset/gyermek, hogy mi a kiváltó oka a nem evésnek.
Fontos, hogy a probléma megoldásához nem lesz elegendő annyi, hogy néhány receptet elkészítenek ebből a könyvből. Anélkül, hogy feltárnád vagy tisztában
lennénk azzal, hogy gyermekünk valójában miért nem eszik, nem tudunk fenntartható sikert elérni.

Ambrus Éva
 
A könyv célja  az, hogy inspirálja a szülőket a megoldásra, nem pedig az, hogy túl nagy nyomást helyezzen rájuk. Egy lehetőség, melynek segítségével − gyermeked minél mélyebb megismerése által − közelebb kerülhetünk a nem evés felszámolásához 

Fotó: BOOK kiadó/ Zergi Borbála
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1234 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x