Kézműveskedj: ötletek kreatív alkotáshoz
Címlap / Otthon / Kézműveskedj: ötletek kreatív alkotáshoz

Kézműveskedj: ötletek kreatív alkotáshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Sokat dolgozunk, sok időt töltünk a munkahelyünkön, keveset a családunkkal, és általában annál is kevesebbet a saját kedvteléseinkkel. Egy könnyed hobbi sokat tehet az egészségünkért, hiszen nem csak pihenünk általa hanem alkotó tevékenységet is végzünk és valami értékeset hozunk létre.  

Nagyon sok ember igyekszik az újrahasznosításban megtalálni az alkotó tevékenységet, a szemétben is meglátják a fantáziát. Nem csak spórolásként hanem a környezetvédelem céljából alkot a szemétből új terméket, kreatív gondolkodás módjával. Nem pazarolnak, amit még használni lehet azt megmentik, felújítják, átalakítják. A minőségi kötelek webáruháza pedig segíthet, hogy minden szükséges alapanyaghoz hozzájussunk.

Saját kezű termékek

Az érzés, hogy maguk készítenek valamit a saját két kezével az nagyszerű érzés, nem beszélve arról, hogy mennyivel más a minősége annak amit szívvel-lélekkel készítünk. Az alkotókedvhez kifogyhatatlan lelkesedés és az alkotás szeretete és az alkotásban rejtő számtalan lehetőség meglátása szükséges.

A fentieken túl építhetsz találhatsz új barátokat, aktívan tarthatod a szellemi képességeidet, vagy akár kereshetsz is vele egy kis pénzt.

Milyen hobbit válasszunk?

Környezetünk védelme érdekében sok mindent tehetünk, nemcsak a hulladék felhasználását, hanem annak csökkentése érdekében készíthetünk bevásárló táskát hulladék anyagból, így nem kell a műanyag szatyrokat megvásárolni. Ezzel szemléletet is formálunk, így valami sokkal értékesebbet hozunk létre mint a bevásárlótáska.



Készíthetünk dekorációkat maradék faanyagból, régi bútorokat áttapétázhatunk, átfesthetünk, vagy fóliával vonunk be és egy teljesen más bútorunk lesz. Nem is beszélve a rég bútorok maiakénál jobb minőségéről.

Nemcsak a családnak, hanem a szőrös aprónépnek is készíthetünk valami alkotást, például kaparófát fából és pár méter kötélből. Gyerekeknek néhány befőttes üvegből vagy konzervdobozból ceruzatartót tudunk készíteni. Akik tudnak kézimunkázni, kötni, horgolni azok készíthetnek fonalakból a mostanában divatos amigurumi mintákat és még sok apróságot, amit a gyerekek nagyon szeretnek.

Régen a téli estéken minden településen voltak akik kosárfonással múlatták az időt, készültek a tavaszi munkákra ahol ezekre nagy szükség volt. Ma amikor mindent meg kellene tennünk környezetünk védelme érdekében a kosarak nem egy alkalomra hanem évekre készülnek és tökéletesek a bevásárláshoz is.

Szövés és egyéb apróságok


Nagyon kreatív hobbi a szövés, ahol nemcsak fonalakat hanem a tiszta pamut rongyokat is lehet hasznosítani, szőnyeget lehet belőle készíteni amit aztán mosással tisztíthatunk a legkönnyebben. Színeket lehet összeválogatni, egymással harmonizáló színekből nagyon mutatós lábtörlő és futószőnyeg készíthető.

Agyunkat tornáztathatjuk a sudokuzással, keresztrejtvényfejtéssel is. Próbálhatunk megtanulni zenélni valamilyen hangszeren, esetleg még nyelvet is tanulhatunk.

Összegezve

Természetesen minden hobbí esetén szükség van a munkához gépekre vagy kiegészítőkre amivel dolgozhatunk, de mint minden időtöltésnek, így a sportnak is van valamennyi költsége. Egyiknek magasabb míg másoknak alacsonyabb a költsége. Válasszunk lehetőségeink szerint. Ilyenek a kisebb és nagyobb kötelek, vastagabb anyagból készült változatok, amelyek számos projekthez felhasználhatóak.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



(X)


 
 
[ 929 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x