HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-04-26
Címlap / Otthon / Lakásfelújítás 1x1

Lakásfelújítás 1x1

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-04-26

A nyár nem csak a dinnye szezonja, a legtöbben ilyenkor fognak bele az átalakításokba, felújításokba. De hogyan kezdj hozzá? Hol találsz jó kivitelezőt? Hogyan kérj árajánlatot? Mit tudsz te magad is elvégezni? Mihez kell szakember? És mire jó az internet?! Kövesd hasznos tanácsainkat és nem érhetnek meglepetések.  

 

Sokan használják ki éves szabadságukat nyáron, de nem feltétlen nyaralásra. A lakásfelújítás legalább annyi szabadidőt kíván mint egy utazás. Ha nem még többet.

Tippek, hogy azt kapd, amit elvársz.

 1. Mérd meg a szobák hosszát, szélességét és a pontos belmagasságot, majd készíts egy méretarányos alaprajzot. Ezután készíts terveket, hogy hogyan alakítanád át a lakást. Írd össze, milyen változtatásokat akarsz, és milyen szakemberek kellenek hozzá.
 2. Hívd el a kivitelezőket, hogy mérjék fel a lakást, és adjanak árajánlatot. Minél több helyről kérsz ajánlatot, annál jobban megfontolhatod, kivel is akarsz végül dolgozni. Próbáljd minél részletesebben elmondani, mit akarsz.


   
 3. A kivitelező cégektől kérj részletes árajánlatot. Ne elégedj meg egy végösszeggel, próbálj meg alkudni. Mielőtt megállapodtok, még egyszer beszéljétek át, mit is tartalmaz az ár. Állapodjatok meg a szakemberrel, hogy te veszed az anyagokat, vagy ő hozza. Kérj pontos elszámolást az anyagiakról.
 4. Gondold végig, mi az, amit magad is el tudsz végezni. A festést vagy meszelést sokan maguk csinálják, de az ügyesebbek a csempézést is meg tudják oldani. 
 5. Nézz körül a barkácsáruházakban, így megismerkedhetsz a kínálattal és az árakkal. A különlegesebb árukat azonban érdemesebb szakboltokban megnézni, mert ott jobb a minőség és nagyobb a választék. Használd az internetet, keress, olvass, nézz képeket, fórumokon kérdezhetsz is!
 6. Panellakásban a radiátorok kicserélésére csak fűtésidényen kívül van mód. A radiátorok cseréjét és a fűtéskorszerűsítést bízza szakemberre.
 7. Fűtés szerelésekor fontold meg, melyik a takarékosabb, jobb megoldás számodra. Gondold át, hogy a gázkonvektorok cirkó fűtésre cserélésével energiát takaríthatsz-e meg?
 8. Ha nincs vízóra otthonodban, gondold át, hogy megérné-e hosszú távon beszereltetni. Vízvezeték szerelőtől vagy a közös képviselőtől hasznos tanácsot kaphatsz ezügyben. A vízórához engedélyeztetési terv kell, meleg és hideg csapokra pedig külön-külön órát szerelnek majd. 
 9. Ha a gázbojlertől túl hosszú út vezetne el a konyhai csapig, lehet, hogy érdemesebb oda egy kisebb vízmelegítőt felszereltetni, hogy így a felesleges vízkieresztést megspórolhasd.
   
   
 10. Ha sarokkádra vágysz, fontold meg, hogy szimplát vagy légbefúvósat veszel, és azt is, vajon ki fogod e használni fürdőzésre a hatalmas kádat. Lehet, hogy a vízfogyasztás miatt egy tusoló jobb szolgálatot tenne.  Az ablakok kicserélésekor ügyelj arra, hogy mely helyiségekben milyen funkciójú ablakot tudsz a legjobban kihasználni (bukó-nyíló…stb.) 
 11. A bejárati ajtó cseréjekor a legfontosabb a biztonság, ezért ne sajnáld a pénzt a dupla vastagságú acélajtóra és a furfangos zárra sem. 
 12. A lakás összepakolását te magad végezd el, mert csak te tudhatod, melyik bútorra kell jobban vigyázni. A bútorokat takard le festőfóliával, ha épségben szeretnéd őket viszontlátni.
   
   
 13. Ha tapétától szeretnél megszabadulni, érdemes tapétaoldót beszerezned, mert a legtöbb helyen nem jön le egy húzásra a tapéta. A falakat ezután kétszer kell le glettelni, és minden glettelés után lecsiszolni. Ha te végzed a glettelést, kérj segítséget olyanoktól, akik értenek hozzá, vagy akár jó szakembert tudnak ajánlani neked. A második csiszolás után a falak festése következik. Ha nem tükörsima, akkor kiváló rá a fűrészporos festék, hiszen az tökéletesen elrejti az apróbb hibákat. 
 14. Sok helyre egy dekorpanellel elkészített, mutatós falat is felrakathatsz, ezzel biztosítva, hogy abban a helyiségben egy jó ideig nem kell felújításra gondolni. 
 15. Galériaágy készítésekor a legjobb, ha egy szakemberrel felméreted a terepet, és ha legyártotta az asztalos az alapokat, akkor már te is hozzáfoghatsz a felszereléshez. Így pénzt spórolhatsz meg. 
 
 
A jól fizető külföldi munkák és a kevésbé jól fizető belföldi munkák miatt egyre nehezebb igazán jó szakembert találni. Ha sikerül egyet találni, arra bizony sokszor nagyon sokat kell várni. Akár egy évvel előre is le kell már foglalni a jó szakembert. Itt is igaz a mondás, hogy olcsó, jó és gyors nem lehet együtt, csak két feltétel teljesülhet egyszerre. Igyekezzünk megtalálni lehetőségeinkhez mérten a legoptimálisabb megoldást.  
 
[3425]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x