Az öt kínai elem - a Víz
Címlap / Ezotéria / Az öt kínai elem - a Víz

Az öt kínai elem - a Víz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tapasztalat, bölcsesség, tudás, kapcsolatteremtés, utazás, irodalom, művészetek - mindezek a fogalmak a víz elemhez kapcsolódnak, amely mintegy közvetítő közegként szolgál. Ugyanúgy két arca van, mint a többi elemnek: lehet gyengéd, mint a nyári zápor, vagy erőszakos, mint a vihar. Nélkülözhetetlen az életünkhöz, de kitartásával szétmállasztja a legnagyobb sziklákat is. 

Energiája: nyugodt, lebegő, lágyan áramló
Természeti erő: fagy
Pozitív tulajdonság: gyengédség, éberség, önbizalom, akaraterő
Negatív tulajdonság: reménytelenség, félelem, iszony
Életszakasz: öregkor
Bolygó: Merkúr
Szerv: vese, csontvelőrendszer (Yin), húgyhólyag (Yang)
Aktivitásának maximuma: 23-01 óra (vese, csontvelőrendszer), 01-03 óra (húgyhólyag máj)
Aktivitásának minimuma: 11-13 óra (vese, csontvelőrendszer), 13-15 óra (húgyhólyag)
Érzék: fül
Szám: 1
Égtáj: észak
Évszak: tél
Napszak: éjfél
Szín: fekete, kék
Íz: sós
Szag: rothadó


Jellemzése
A víz elemhez a fekete teknős tartozik, amely - gondoljunk csak a páncéljára -, biztonságos hátországot és stabilitást nyújt.
A következő jelzők kapcsolhatók még hozzá: nedves, hideg, ereszkedő, folyékony, hajlékony.

A víz elemű ember alakja többnyire teltebb, de ez nem jelenti azt, hogy kövérkés lenne. Bőre finom, enyhén olajos, sokféle árnyalatú lehet, nem pedig egy, rá kifejezetten jellemző, mint a többi elem esetében.

Elmondható róla, hogy passzív, nyugodt, alkalmazkodó. Befogadó és visszafogott, kommunikatív, rugalmas, meggyőző, spirituális. Nagy tudású és érdeklődő, filozofikus hajlamú. Kritikus, esetleg ítélkező.
Túlzott passzivitása következtében túlságosan békülékeny lehet, csak hogy elkerülje a konfliktusokat. Érzékeny másokra, miközben magára nem fordít elég figyelmet.

A víz elemű emberek gyakorta fázósak, épp ezért kedvelik a melegebb éghajlatú tájakat. Ahogy a víz, úgy ők is állandó mozgásban vannak, ezért például a föld elemre oly jellemző türelem és befelé fordulás nagyon ritka náluk. Épp ezért azonban fontos szerepet játszik náluk a másokkal kiépítendő jó kommunikáció és a kreativitás. Hajlamosak az aggodalmaskodásra, könnyen befolyásolhatók és nagyon érzékenyek.

A férfi
A víz elemű férfi gyakran szerelmes ugyan, de könnyen lesz felszínes. Mindennél fontosabb ugyanis számára a szépség, és így hajlamos elsősorban a külsőségek alapján ítélni. Szívesen hódol a különféle élvezeteknek, könnyen befolyásolható. Ahogy a víz is arra folyik, amerre könnyebben utat talál, ő is kerüli a konfliktusokat, a kellemetlenséget. Mivel hangulata könnyen csap egyik végletből a másikba, a sírást nem sok választja el nála a nevetéstől. Nagyon fontos számára, hogy elfogadják olyannak, amilyen, de ha talál valakit, aki ezt teszi, akkor is nehezen hiszi el, hogy valóban így van. Épp ezért nehezen talál saját magára egy kapcsolatban, mert mint a víz olyan formát vesz fel, amilyen edénybe öntik, úgy ő is szerepeket játszik, de nem azért, hogy megtévesszen bárkit is. Ha olyasvalakivel sikerül kapcsolatot létesítenie, akiben van elég tartás, hogy neki is segítsen, akkor tisztába jöhet saját magával is.

A nő
A víz elemű nő elsődleges jellemzője a báj és a kedvesség, a lágy, elbűvölő külső. Ezzel kellőképp sikerül is hatást gyakorolnia a férfiakra. Mivel azonban hiányzik belőle a kellő határozottság, könnyen meggondolatlan kalandok áldozata lehet. Bizonytalansága és sebezhetősége miatt - ami csak néha csap át támadásba -, védelemre szorul ugyan, de szüksége van a megfelelő mértékű önrendelkezésre. Próbálja csak valaki markába szorítani a vizet, menten kicsordul az ujjai közül.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3327 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x