Az öt kínai elem - a Föld
Címlap / Ezotéria / Az öt kínai elem - a Föld

Az öt kínai elem - a Föld

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az állandóságot, a józan észt és a megbízhatóságot a föld elem jelképezi, hiszen maga a megtestesült türelem, kiegyensúlyozottság, becsületesség, hűség. Rokonszenves, igazságos, és vállalja a felelősséget tetteiért. Ha azonban túl sok jut valakinek ebből az elemből, az követelődzővé, fojtogatóvá, röghöz kötötté válhat, aki vonakodva fogad minden változást, és tart a fejlődéstől.  

Energiája: lefelé irányuló, ereszkedő, összpontosító, gyűjtő
Természeti erő: pára
Pozitív tulajdonság: őszinteség, bölcsesség, előzékenység, védelmezés, befogadás, összpontosítás
Negatív tulajdonság: kétkedés, aggodalom
Életszakasz: kamaszkor
Bolygó: Szaturnusz
Szerv: gyomor (Yin), lép, hasnyálmirigy (Yang)
aktivitásának maximuma: 07-09 óra (gyomor), 09-11 óra (lép, hasnyálmirigy)
aktivitásának minimuma: 19-21 óra (gyomor), 21-23 óra (lép, hasnyálmirigy)
Érzék: száj
Szám: 2, 5, 8
Égtáj: középpont
Évszak: nyárutó, indián nyár
Napszak: délután
Szín: sárga, barna
Íz: édes
Szag: illatos


Jellemzése
A Föld elem állata a bivaly, amely termékenységi szimbólum.
Az elemhez kapcsolódó egyéb jellemzők: bőséges, termékeny, növekedést tápláló.

Aki ehhez az elemhez tartozik, annak arcvonásai markánsak, és tagbaszakadt, izmos testfelépítés, valamint kissé sárgás árnyalatú bőr jellemzi.

Ők valóban két lábban állnak a földön. Megbízhatóságuk némelyek számára unalmasnak hathat, de épp biztonságot és rendíthetetlenséget sugárzó lényük jelent másoknak is támaszt. Békés természetüknél fogva konfliktuskerülők, inkább szeretnek mások kedvére tenni. Pragmatikus gondolkodásúak, és a testiség közel áll hozzájuk. Hajlamosak a féltékenykedésre.

Felelősségteljes, gyakorlatias, becsületes emberként ismeri őket környezetük. Önfegyelmük nagy, keményen dolgoznak, olykor hatalmába keríti őket a munkamánia. Túlzott tárgyilagosságra törekvésük miatt előfordul, hogy képzelőerejük elsorvad, és kimarad az életük a romantika vagy a kalandvágy. A föld elemű ember rugalmatlan és lassú, de gondoskodó, békés, kiegyensúlyozott.

A férfi
A föld elemű férfi ritkán hódít, inkább azt szeretné, ha mások tennék ezt vele. Zárkózott, de arra vágyik, hogy felfedezzék. Ha úgy adódik, nem tagadja meg magától a futó kalandokat, de ha egyszer szerelmes lesz, a végsőkig kitart, néha az önbecsapás árán is tűrve. Ami gondot okozhat mellette, az a könnyedség hiánya, de párja biztos lehet abban, hogy mindig jut számára elég idő és figyelem.

A nő
Az ehhez az elemhez tartozó nőből sugárzik az érzékiség. Erősen kötődik a természethez, élete fontos részének tekinti. Bár nyugodtsága, higgadtsága miatt hűvösnek hat, könnyű előcsalogatni belőle az erotikus, csábító nőt. A testi gyengédség nagyon fontos számára, inkább ezzel lehet levenni a lábáról, mint a különleges technikákkal. Érzelmeit rendkívül intenzíven éli meg, szélsőséges esetben uralkodói hajlama is megmutatkozik. Ezzel azonban elriaszthatja maga mellől a férfiakat, akik úgy érzik, elnyomja és magához láncolja őket.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x