A kártya, amely beavat Isten 72 nevével
hirdetés
Címlap / Ezotéria / A kártya, amely beavat Isten 72 nevével

A kártya, amely beavat Isten 72 nevével

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-05-17

Véletlen keveredett a kezembe - valaki egy halom könyvvel együtt itt hagyta a szerkesztőségi asztalomon. Megérzőkémre hagyatkozva félig önfeledten, félig tudatosan megfogtam, és a kártyacsomag megkért arra, hogy az enyém lehessen, foglalkozzam vele. Azóta együtt megyünk mindenüvé. Az "isteneskártyám" meg én. 


Rendezvénynaptár
Semmi ősi, maradi, rusztikus, meg "már a rómaiak is ezzel." kezdetű porhintés nem lengi körül ezt a paklit. Modern, ezüstös antracit szürkék a lapok, rajtuk élénk, erőteljes színű pettyekre festették Isten 72 nevét, meg a hozzájuk tartozó iránymutatásokat. Nincsenek zsidó gyökereim - ezt néha, a média világában igencsak megszívom. Talán ez az oka, hogy jómagam sosem voltam különösebben oda a kaballisztikáért. Elolvastam pár könyvet róla, az életfát fölismerem képen, sőt még nagyjából azt is kapizsgálom, miről van szó, tudom a hósen köveit, és persze tudom, hogy Jehova - aki ugyanaz az Isten aki a keresztényeké, vagy nem - elég hatalmas istenség, és csodás kalandok által segítette Mózeséket egy kissé hosszúra nyúlt sivatagi kiránduláson. Még azt is tudtam, hogy sok neve van, de azt tényleg nem, hogy pontosan 72. (Allahnak 99 neve van, de hát neki illett túltenni Jehován mindenben. Ő mokány, harcedzett, erőteljes Isten és kész. Neki ennyi jár.)

Így talán soha nem került volna a kezembe ez a kártya, ha nem tolakszik oda hozzám a maga erőszakos nyíltságával és talál meg magának, már-már szemtelen egyenességgel. Úgy ahogy azóta is mindig megszólal, ha húzok belőle.

Isten 72 neve ezeken a kártyákon nem fizikai szinten, hanem a lelki élet terén fejti ki hatását. - mondja a szerző, Berg Yehuda. Középpontjában nem a vallásosság, hanem a spiritualitás áll. Az isteni nevek bölcsessége túllép azokon a különbségeken, melyek minket, embereket elválasztanak egymástól; túllép az emberiség történetét végigkísérő hitvitákon és nézeteltéréseken, s azt állítja a figyelem középpontjába, ami összeköti az egyes embereket éppúgy, mint a különböző nemzeteket: az emberi lelket. A kártyákhoz egy hozzájuk hasonlóan modern és gyönyörű kivitelű könyv is tartozik, magyarázatul, vagy csak úgy, hogy nagyban is értékelhesd ami kicsiben hat.

A meditációk
Meditációknak szánják ezeket a kis gyöngyszemeket. Akár az is lehet, hiszen Isten nevének varázslatai meditációban is hatnak. Én nem
szeretnék ebben a témában túl mélyre menni, vagy ezoterikusan gyanús fejtegetésekbe bonyolódni.
Aki a komoly, tudományos megközelítésre vagy az ezoterikus analógiára kíváncsi, olvassa el fórumunk törzsvendégének, Mátéfi Klausznak az oldalán itt >>


Amit viszont biztosan tudok - hogy a meditációk minden pillanatban működnek. Van egy kérdés, ami motoszkál a fejedben? Valaki mással, vagy önmagaddal, önismereteddel kapcsolatosan? Vagy csak úgy érzed, hogy egyedül vagy mint a bügefa? Hogy kell egy kis iránymutatás? Nos, akkor ez a kártya a segítségedre siet. Direkt, konkrét, egyenes válaszokat ad, amik vagy azonnal világosak, vagy némi kontemplálás után válnak érthetővé. Egy darabig nem meditáltam külön Isten nevére, hiszen az üzenet egyből érthető volt. Ám amikor komolyan szíven ütött a magyarázat, felírtam egy papírra a jeleket, és hordtam magamnál. Megtanultam a héber nevet, és amikor magamban voltam, mondogattam, koncentráltam erre. Jelentem: Működik. A változás megtörténik benned, független attól, hogy hiszel-e az egészben vagy sem. (Amúgy is kártyavető múltam egész folyamatában gyanakvóan fogadtam azokat a személyeket, akik képesek voltak "hinni" néhány papírszeletben.) Nem kell hozzá sem zsidónak lenni, sem ezoterikusnak. Az élet tökéletesen megfogalmazott 72 alapigazsága, tisztán és bölcsen - ez áll a kártyákon.
Mindenkiben megvan ennek a 72 igazságnak a csírája, és aki ezt a kártyacsomagot a kezébe fogja, az meg is lelheti ezeket az örök igazságokat.

Aki szereti a kártyákat, ahogy én is, azoknak szívből ajánlom ezt könyv és kártya duót.

Gáspár Katalin 
 
[ 5961 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
/img/hirdetes/2021/baby_more.png
 
x