Milyen otthon való Neked? Magyar térrendezés horoszkóp
Címlap / Ezotéria / Milyen otthon való Neked? Magyar térrendezés horoszkóp

Milyen otthon való Neked? Magyar térrendezés horoszkóp

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Valami zavar az éterben? Nyugodt légkört teremtenél otthon? Más színekre vágysz? Az égtájak dinamikája, a tér mechanikája. A családi fészek, lakásod, várad, birodalmad tökéletes berendezése. Tippek, trükkök csillagjegyed szerint!  


KOS

A zodiákus legpörgősebb egyénisége, aki nagyon mozgalmas életet él. Otthonát szívesen változtatja, alakítgatja és olykor nagyon türelmetlen tud lenni, mert a gyors látványos változásokat kedveli.
A Magyar Térrendezés egyik elve: a mértékletesség megtartása éppen ezért a Kosnak nehezére megy.  

Szerelmi életében is tüzes természet, azért, ha meg szeretne állapodni „finomítsa energiáit”  a hálószoba megfelelő berendezésével. Ha déli fekvésű  a hálószobája, akkor valószínű, hogy nagyon aktív szerelmi életet él. A Magyar Térrendezés szerint a legerősebb hatású a tartós párkapcsolat érdekében, ha az esküvői képet vagy egy közös fotót (amin boldog párjával) az ágy fölé helyezünk a hálószobában. 

Tipp: A Kos elemű nő anyaként olykor nehezen tudja összetartani családját, mert ő mindig a kezdetek embere. A családi békét, az érzelmek kibontakozását erősíti, ha lakásának középső részén ég a tűz akár egy kis gyertya formájában. 

BIKA
A Bika típusú ember vonzódik a hagyományokhoz, a konvenciókhoz. Nem szívesen újít, ezért a bonyolult műszaki cikkeket kerüli. Kedveli a dísztárgyakat, örömét leli a tárgyak birtoklásában. A Bika ember számára fontos a tárolás, ezért büszke arra, ha kertes házban él és rendelkezik egy pincével, ahová télire „bespájzolhat”. Otthonában mindennek megvan a helye, jellemzően sok szekrénnyel veszi körül magát. Számára a biztonság az első, ezért otthona az állandóság érzését kell, hogy adja számára. Előfordul, hogy régi szekrényeket, ládákat, tárgyakat őrizget. Fontos lehet egy alapos válogatás a Bika jegyű ember számára, ami segíthet neki túllépni a múlton. 

Tipp: A Magyar Térrendezés szerint a padlóburkolatok színének kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy a padló színe legyen mindig sötétebb, mint a fal és a mennyezet színe. A Bika embernek különösen fontos a stabilitás, ezért a padlóra és a szőnyegre válasszon barnás árnyalatokat. 

IKREK
Az Ikrek jegyű ember különösen kíváncsi, nyughatatlan természet. Szeret utazni és lételeme a mozgás. A kommunikáció különösen fontos számára, órákig tud telefonálni. Szeret olvasni, nyelvet tanulni. Nagyon sok dolog érdekli, éppen emiatt nem tud elmélyülni semmiben. Fontos számára, hogy világos legyen a lakása. Mivel kíváncsi természet nem tesz az ablakokra függönyt, mert fontos számára, hogy „tisztán” lásson. Racionális, logikus észjárású ember. 

Nem tűri az egyhangúságot, éppen ezért javasolt, hogy otthonában a különböző helyiségeket más-más színnel fesse ki. A Magyar Térrendezés szerint a lakás a női lelket szimbolizálja, ezért használjuk a lágy pasztellszíneket otthonunkban. 

Tipp: Térigénye nagy, ezért nem ritka, hogy egyterű lakást választ. Így mindent lát és hall. Ezért egy ősi jurtában is kiválóan érezheti magát, mert a nemezsátrat könnyen össze lehet csomagolni, ha éppen elkapja őt a változás igénye. 

RÁK
A Rák ember könnyedén otthonossá  teszi lakását. Számára a családja az első, ezért nagyon szívesen sürög-forog a konyhában, hogy szerettei kedvében járjon a legfinomabb falatokkal.

Előfordul, hogy „meghosszabbítja konyháját” és a kertben is kialakít egy tűzrakó-helyet, kerti étkezőgarnitúrával, ahol mindenkit szívesen vendégül lát. 

A házi áldás sok Rák konyhájában megtalálható, akár saját maga által készített formában is. A nagy konyha, étkező számára nélkülözhetetlen, mivel itt gyűlik össze családjának apraja-nagyja. A Magyar Térrendezés szerint a konyha a lakás, ház legfontosabb helyisége, a lakás szíve. A Rák kedveli a kinyitható asztalokat, bővíthető étkezőgarnitúrákat, hogy a vendégségek alkalmával mindenkit le tudjon ültetni. Kényelmes, vendégmarasztaló székeket választ. A design számára nem olyan fontos szempont. 

A Rák a régi tárgyak nagy kedvelője. Egy félreeső zugban egy régi fotel, hangulatos lámpával, antikolt fenyő könyvespolccal egy Rák ember számára valóságos „paradicsom”. 

Tipp: A Rák nagyon kreatív ember, jó a kézügyessége. Hangulatingadozásain könnyen úrrá tud lenni, ha rendszeresen kézimunkázik ( a francia kézimunka… – a szerk.). Nem csak a tevékenység végeredménye a cél, hanem az, hogy miközben megálmodja, létrehozza az alkotást, rendeződik a lelke. Mivel nagyon érzékeny típus, könnyen megsértődik. Ilyenkor varrjon, rajzoljon, hímezzen és már felül is kerekedik rossz hangulatán. A szív szimbólumot tegye ki lakásának középső falára.

OROSZLÁN
Az Oroszlán uralkodó  jellem, aki olykor lusta, de mégis gondoskodik családjáról  és vállalja az irányítás felelőségét. A gyereknevelés nagyon fontos számára, utódaira büszke. Szívesen rakja ki otthonába ősei képét, főként festményen. 

A Magyar Térrendezés elvei szerint a legjobb, ha lakásunkban kézzel készített tárgyakat helyezünk el. Az Oroszlánok otthonában találunk bőven ilyen tárgyakat pl.: egyedi kézzel festett porcelánokat. Kedveli az erősen díszített tárgyakat, a gazdagon hímzett ágytakarókat, különleges szőnyegeket. A nemes ritka fafajtákat tetszenek neki, szívesen elhelyez otthonába egy-egy különleges faragott bútort.   

Az oroszlán férfi szívesen vadászik és mutogatja büszkén a lelőtt állatok agancsait, szőrméjét. Ha mindenképpen ragaszkodik ezekhez a tárgyakhoz, helyezze lakása északi részére, mert így a „halott energia” nem akadályozza egyik életterületet sem. 

Ha kertes házban lakik vagy terasszal rendelkezik szívesen ültet virágokat. Kedveli a különleges virágokat, kertje, balkonládái zsúfoltak a szivárvány minden színében pompáznak növényei.

Tipp: Mivel fontosak számára a gyökerei, kutassa fel családfáját. Az oroszlán jegyű embernek nagyon jót tesz, ha nem költözik el messze a szülői háztól, mert erősen kötődik családjához és ez táplálja őt, biztonságot ad számára. 

SZŰZ
Szeptemberben érezzük az ősz előszelét, azaz felmerül az emberben a kérdés, hogy mi lesz a téli időszakban, lesz –e elegendő élelem, tüzelő stb. Ez a rendszerezés, a gyűjtés időszaka. Ennek megfelelően a Szűz elemű ember szorgalmasan dolgozik, készül a nehezebb időszakra. Fontos számára a tárolás, mivel alaposan átgondoltan osztja be dolgait. Meghatározó szempont számára otthonának tisztán tarthatósága, ezért a padlóra nem választ túl sötét, világos vagy fényes padlólapot. A rusztikus felületeket sem kedveli, mivel beleragad a por, a piszok. Nála „rend a lelke mindennek”. Állandóan takarít, rámol, olykor már kényszeresen rendmániás. 

Praktikusan rendezi be otthonát, ami megfontoltsága következtében jól tud működni, mindennek van helye. Nála könnyen érvényesül a mértékletesség alapelve, azaz otthonát nem jellemzik a túlkapások: túldíszítettség, túlzsúfoltság stb. Egyszerűség, átláthatóság a legfőbb szempont számra. Hagyománytisztelő ember, aki nem könnyen változtat.

Tipp: A Szűz elemű ember nehezen tudja magát elengedni, agyának bal féltekéje uralkodik, azaz racionálisan, megfontoltan közelít mindenhez. Ahhoz, hogy sikerüljön neki lazítani, érzelmeit, intuícióját mélyen megélni, érdemes a lágy zöld színt használni otthonában. Aromaterápiával, halk zenével, hangulatos fényekkel biztosan sikerül oldódnia. 

MÉRLEG
Nem bírja a magányt, szüksége van társra. Mindig kiegyensúlyozásra törekszik, ezért szívesen helyezi el a tárgyakat szimmetrikusan, párosan. Kifinomult az ízlése, szereti a szép tárgyakat. Mivel bizonytalan típus, fontos számára a biztonság. Otthonában is nehezen változtat, mert állandóan mérlegel, hogyan is lenne jobb. Kerüli a döntéshelyzeteket. Számára különösen fontos, hogy otthona egységes legyen, a különböző stílusok keveredése nagyon megzavarja. 

A legideálisabb számra az átlátható elrendezésű lakás, ház, ahol a bejárat középen van. A nappali (konyha, étkező, nappali) és az éjszakai zóna (hálószoba, gardrób, fürdőszoba) keveredését is nehezen viseli, ez megzavarja őt, ilyenkor könnyen elveszti egyensúlyát. A felfordulást, rendetlenséget szintén kerüli.

Tipp: Válasszon olyan lakberendezési tárgyakat otthonában, amelyek szimmetriát sugároznak ill. amiket szimmetrikusan tud elhelyezni. Pl.: két egyforma kaspó az ajtó mellé vagy két fotel a könyvespolc elé stb. Az emberi agy a szimmetriára törekszik, ezért energiaveszteséget jelent az egyenetlenségek kiegyensúlyozása. 

SKORPIÓ
A Skorpió emberek szívesen tartózkodnak a lakás nyugati és északi részén. Befelé  forduló, titokzatos ember, aki szeret a dolgok mélyére nézni. A halál és az átváltozás mozgatják. Nyitott, befogadó a spirituális ismeretekre, ezért a keleti égtáj különösen fontos számára. Amikor egy Skorpió ember olvas vagy zenét hallgat, megszűnik számára a külvilág. Kapcsolataiban mindig elzárkózó, nehezen kiismerhető. Szenvedélyes típus, fél a magánytól. Érzékeny ember, aki sokszor családban is magányosnak érzi magát. 

Otthona nagyon különleges, sokszor hasonlít egy titokzatos elvarázsolt kastélyhoz, ahol a pókhálós sarkok sem szokatlanok. Sötét színek, gyér világítás, magas légtér, kovácsoltvas tárgyak, nyikorgó régi ajtók teszik titokzatosság otthonát. Amikor egy skorpió lakásába, házába érkezünk olyan érzésünk lehet, mintha nem is ezen a világon lennénk…A Skorpió vonzódik az izgalmas, misztikus dolgokhoz, szívesen foglalkozik régi idők babonáival, mágiával. 

Tipp: a Skorpiók vonzódnak a tükrökhöz. A Magyar Térrendezés szerint csupán egy tükör javasolt otthonunkba az is a föld felé döntve. Ennek az az oka, hogy a tükör a másvilágot jelképezi. Nem véletlen tehát, hogy a Skorpió kedveli. 

NYILAS
Keresi a kihívásokat, érdeklődő  természet. Optimista, lelkes típus, aki sokszor mégsem könnyed, mert keresi az élet rejtett értelmét. Érdekes személyiség, akinek szüksége van társaságra, de mégis zárkózott. 

Nagy a térigénye, kedveli az egyterű tetőtéri lakásokat. Vonzódik a fényhez, ezért, ha otthonában nincsenek nagy ablakok, pótolja a fényt lámpákkal. Gyertyák, füstölők is fellelhetők lakásában. Szeret tanulni és tanítani, azért sok általában sok könyve van. Szereti otthonát változtatni, könnyen alkalmazkodik az újhoz. 

Otthona egyedi, érdekes, sokszor modern. A tiszta formákat kedveli, a díszítéseket nem szereti. 

Tipp: Ha teheti költözzön kertes házba, mert a föld közelsége segít kordában tartani olykor féktelen tűzét. 

BAK
Kötelességtudó és felelősségteljes ember. Kitartó és szorgalmas, ezért otthona mindig rendezett. Lakása egyszerű, átlátható, biztosan nem jellemzi a túldíszítettség. A célszerűség határozza meg a berendezést, mindennek van helye.  A Bak hagyományőrző típus, könnyen megszokik dolgokat és nehezen engedi be a változást az életébe. 

Jó tervező, szervező, ezért otthonában az órák mindig pontosak és naptárból is több van. A Bak olykor nagyon merev és csupán kötelességtudásból végzi dolgait. 

Tipp: A Bak kedveli a csöndet, viselkedésével megtanítja embertársait arra, hogy időnkét figyeljenek befelé. Kedveli a sötét színeket, amik melankolikus hangulatot teremtenek. A fogyasztói társadalom azt üzeni az emberek számára, hogy az élet csupa öröm, boldogság, ha bizonyos termékeket fogyasztunk, szépek, egészségesek és fiatalok leszünk. A Bak viszont tudja, hogy ez nem így van, mert átéli a tél csöndjét, az elmúlást, a mozdulatlanságot, a félelmet.  

VÍZÖNTŐ
A Vízöntő született újító. Nagyon kreatív ember, aki a hagyományokat elveti, az újat akarja. A dolgokat különleges szemszögből képes megközelíteni. Mer mást gondolni, ezért sokszor zseniális egy-egy témában. A Vízöntő  idegrendszere veszélyeztetett, mert gondolatai állandóan pörögnek, agya nehezen tud kikapcsolni. Ezért nagyon fontos, hogy kerülje az erős stimuláló színeket (piros, vörös, narancs) a környezetében és helyette a halványzöld árnyalatokat részesítse előnyben.

Mivel alkotásvágya kifogyhatatlan, még idős korában is tevékeny. A Vízöntő felülemelkedik az anyagon és szellemi magaslatokba képes szárnyalni. Éppen ezért otthonát sokszor káosz jellemzi. Sokszínű egyéniségét változatos tárgyai is kifejezik. A térpszichológia különösen érdekli. Kiemelkedő érzéke a térszervezés területén megmutatja, hogy jól átlátja az összefüggéseket az életben is. 

Tipp: Ahhoz, hogy a Vízöntő  ki tudjon teljesedni a szellemiségben, különösen fontos, hogy otthonában a keleti rész rendezett, világos legyen. Ideális esetben a bejárati ajtó is a keletről érkező energiákat engedi be. Ha hálószobáját a lakás nyugati részén helyezi el, akkor könnyebben meg tud nyugodni, ki tud kapcsolni és alvása is pihentetőbb lesz. 

HALAK
Mivel a Halak típusú  ember bizonytalan keresi otthonában a stabilitást. Menekül a realitásból, ezért lakásának berendezésénél sem a gyakorlatias, praktikus megoldásokat kedveli. Együttérző, önzetlen típus, aki sokszor saját magára nem figyel eléggé. Lakásában minden zugot kitölt, tehát a sarkokat úgy rendezi be, hogy a négyzet alaprajzú szobából kört varázsolt. A legömbölyített bútorokat, a hullámos formákat kedveli. 

A Halak típusú ember megfelelési vágya erős, bizonyítani szeretne, ezért gyakran éppen magára nem jut ideje. Pedig szereti a könnyen mozdítható bútorokat, hogy könnyen átrendezhesse őket, ha éppen változásra vágyik. Imádja az üvegtárgyakat, amiket legjobb, ha lakása északi részére helyez el.

Tipp: A Halak keresi önmagát, olykor kiszámíthatatlan a viselkedése. Hajlamos a depresszióra, ezért kerülje otthonában a fekete színeket. Ha lakásválasztás előtt áll véletlenül se válasszon nyugati vagy északi bejáratú otthont. Számára különösen fontos, hogy a keleti égtáj energiái szabadon áramoljanak otthonába és a középpontja stabil legyen.   


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 36311 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x