A halhatatlanság menetrendje a halál után
Címlap / Ezotéria / A halhatatlanság menetrendje a halál után

A halhatatlanság menetrendje a halál után

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ma már milliós nagyságrendű azok száma, akik életét megváltoztatta a halálközeli élmény megtapasztalása. Mit élnek át azok, akik visszatérnek a halálból, miért kísértetiesen hasonlóak a beszámolóik?  

A kórházi szobában állandóan égtek a neonlámpák a falon. A szívmonitor pittyegése és a vérnyomásmérő félóránkénti szorítása jelezte az idő lassú múlását. A nő megfáradt, elgyötört érzékei mindig másképp fejtették meg az intenzív osztálynak azt a szeletét, amit az ágy kényszerítő fogságában a mennyezetre szegezett tekintettel be tudott fogadni.

Ahogy összeroncsolódott teste fokozatosan lebontotta magát, tudata úgy sodródott át lépcsőfokonként araszolva egy másik dimenzióba.

- Egy, kettő, három, négy, itt az út, mire vársz még? - hívogatta, csalogatta egy hang.

A nő elhatározta magát, s remegő szívvel indult el új, könnyű köntösében, hús-vér valóját hátrahagyva...



Mindenkiben él valamilyen kép a halálról és az elmúlásról, mely nagyrészt gyermekkorban alakul ki a származással összefüggő hitrendszerünk kereteivel összhangban. Számos több ezer éves írásra is támaszkodhatunk, amilyen például az Egyiptomi és a Tibeti Halottaskönyv, vagy akár a Biblia.

A modern újraélesztési eljárásoknak köszönhetően pedig ma már elsőkézből is származnak tapasztalataink a halálközeli élményt (HKÉ-t) átélt emberek jóvoltából.

A XX. század második felében Raymond A. Moody orvos és filozófus gyűjtötte össze és publikálta a halálból való bizonyított visszatéréseket.

Ma már milliós nagyságrendű azok száma, aki életét megváltoztatta a klinikai halál megtapasztalása, s a kutatók által mélyen analizált esetek száma is tízezres nagyságrendű, amit a tudomány már nem hagyhat figyelmen kívül,s az az álláspontja is tarthatatlan, hogy csupán valamiféle kóros pszichés folyamat mellékterméke a HKÉ.

A legtöbb túlélő az érzéki észlelés megszűnése után történt folyamatokról számol be, amelyekről hagyományos módon nem szerezhetett információt. Az egyik legkülönlegesebb eset Pam Reynoldsé, akinél mesterségesen idéztek elő halált egy bonyolult műtéti eljárás során. Esete arra is bizonyíték, hogy nullás EEG hullámnál élt át összetett élményt, ami kizárja annak még a lehetőségét is, hogy az agya hallucinációja lett volna.

Moody munkásságának köszönhetően van ma már egy általános képünk arról, hogyan zajlik egy ilyen élmény.

Nem mindenki éli meg az összes szakaszt, s nem feltétlenül ilyen sorrendben, mégis megdöbbentő, hogy nemre, korra, hitrendszerre, származásra való tekintet nélkül is óriási mértékben hasonlítanak egymásra a beszámolók, tehát archetipikus élményként definiálhatók. Ha csupán az agy hallucinációja lenne mindez, jogosan várhatnánk el, hogy minden egyes ember másképp élje meg a szociokulturális közegéhez és a hiedelmeihez alkalmazkodva.

A HKÉ szakaszai:
  • az orvos halottnak nyilvánítja a haldoklót
  • kellemetlen zajokat, csöngést vagy zúgást hall
  • sebesen halad egy hosszú, sötét alagútban
  • hús-vér testén kívül találja magát, sokszor felülről nézi a testét s az újraélesztésére tett kísérletet
  • érzelmileg feldúlt állapotban van, majd egy idő után észreveszi, hogy van teste, csak másmilyen
  • mások is megjelennek segíteni, sokszor elhunyt családtagok, és egy ragyogó fénylény, aki
  • megkéri, hogy értékelje az életét, s lepörögnek előtte az életeseményei
  • a földi élet határának végéhez közeledik, s szembesül azzal, hogy vissza kell térnie
  • ellenállhat, mert az öröm, a szeretet, a béke intenzív érzése tölti el
  • valahogy mégis visszakerül a hús-vér testébe
  • megpróbálja elmondani másoknak az élményt, de nem igazán talál rá szavakat, s sokszor nem is hisznek neki
  • magába zárja, amit átélt, amely azonban már mélységesen felkavarta az élethez és halálhoz való viszonyát.

Visszatérve 80%-uk teljesen átértékeli az addigi életét, s a spirituális értékek felé fordul, megközelítőleg 40%-uknál pedig a belső látás képessége is kialakul.

Nagyon fontos, hogy a HKÉ-t megtapasztalt ember megkapja a megfelelő segítséget ahhoz, hogy ezt az élményt integrálni tudja mindennapi életébe, s ebben a családja is aktívan közreműködjön.

 

A mai kutatások (gondolok itt elsősorban a kvantumfizikára) fényében egyre inkább természettudományos alapokra helyezhetők a parajelenségek, s ezen belül a HKÉ vizsgálata. A transzcendens élmények mindig is jelen voltak az emberiség történelmében, számtalan írásos feljegyzés bizonyítja létezésüket.

A halálközeli élmények hit felőli megközelítése csupán egy másik oldala, nem pedig ellentéte a tudományos vizsgálódásnak. Ezt az ideológiai harcot hivatott feloldani a paradigmaváltás, amelynek küszöbén állunk. Hatalmas felhalmozódott ismeretanyagunk van a külvilágról és a működéséről. Itt az ideje annak is, hogy végre önmagunk megismerésére helyezzük a hangsúlyt, s helyreállítsuk az információs egyensúlyt.

A csippeva törzs sámánjának szavaival élve: "Ahogy az élet minden jelensége, úgy a halál sem abszolút. Csak változás. Egyik világból a másikba, a létezés egyik állapotából a másikba. Ha megtanuljuk szeretni az életet, az élet minden változatát, a halál sem rémiszthet meg. Nem érezzük majd másnak, mint egy új, ünneppel felérő lépésnek a lélek örök fejlődésének útján."

Ez a halhatatlanság menetrendje.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5535 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x