Te bírod a strapát?
Címlap / Te bírod a strapát?

Te bírod a strapát?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A megfelelő étkezés, a testünk méregtelenítése nagyon fontos része annak, hogy sikeresek lehessünk a mindennapjainkban. Nemcsak a sportolóknak kell figyelniük arra, hogy elkerüljék az edzés/verseny alatt a kimerültséget, a kiszáradást, a teljesítményromlást, illetve növeljék energiaszintjüket. Lehetünk cégvezetők, vagy akár otthon a gyerekekkel foglalkozó anyukák, akkor is fontos, hogy bírjuk a strapát. Sőt, ne csak kibírjuk.  

A zsiradékok és fehérjék túlzott bevitele (legyen az állati vagy növényi eredetű) a testtömeg növekedését eredményezi, ami teljesítményromlást von maga után. Ne feledjük sok, amúgy egészséges tápláléknak nagy a zsírtartalma, pl. olajos magvaknak is. Ezért nagy energiabefektetést igénylő feladataink előtt nem csupán fejben kell összeszedettnek lennünk, de az étkezéssel is sokat tehetünk a sikerért. Hogy ez csak a sportolókat érinti? Egyáltalán nem! Lehet ez a komoly feladat egy tárgyalás, vizsga, első randi, de akár a saját esküvőnk is. Persze nem csupán a gazdagon fűszerezett, nagy zsír és rosttartalmú ételeket célszerű kerülnünk ilyenkor,hanem a puffasztó zöldség- és gyümölcsféléket is.

Mit is egyek, hogy jól legyek?
Ha van rá még elég idő és lehetőség, akkor legyen a felkészülés része a szervezet méregtelenítése is.

A méreganyagok okozta túlterhelés ugyanis azon túl, hogy a szervezetben elképesztően sok és változatos tünetet képes kiváltani, a teljesítményünket is rontja. Napjainkban csaknem 900 különféle aktív összetevőt mutattak ki élelmiszereinkben, az ivóvízben, otthonainkban, az iskolákban és a munkahelyeken. Mindezek az anyagok részét képezik a több mint 60 000 iparilag előállított vegyi anyagból álló még nagyobb vegyszerkotyvaléknak, amely minden évben mintegy 1000 újonnan megjelenő szintetikus vegyszerrel dúsul. Ezek mind felhalmozódnak a szervezetben, és kumulatív hatásaik között kimutatták a rákot, az immunrendszeri depressziót, a szennyezett anyatejet, az idegrendszeri károsodásokat, a spermiumok számának csökkenését, gyengébb minőségét és termelődésük zavarait – írja Jerry Lee Hutchens a Teljes megtisztulás című könyvében, melyben a hatásos méregtelenítés titkait osztja meg olvasóival. A könyv itthon a Bioenergetic Kiadó gondozásában jelent meg a nyár elején. (A kiadónál 25 % kedvezménnyel kapható. www.bioenergetic.hu)

A mérgező salakanyagok felhalmozódása miatt óriási terhelés nehezedik azokra a rendszerekre, amelyeket szervezetünk a méregtelenítés és a mérgektől való megszabadulás céljábólhozott létre. Szervezetünket az élelmiszereinkben található mesterséges színezékek, rovarirtó és gyomirtó szerek maradványai, tartósítószerek és avas olajok terhelik. Képtelenek vagyunk elmenekülni a veszélyes, vegyszeralapú tisztítószerek és kozmetikai termékek, a gázokat kipárologtató bútorlapok, a káros gyógyszerek és egy sor más alattomos méreg elől.
A belek fokozott toxicitási állapotára a természetgyógyász orvosok több mint 70 betegséget vezettek vissza, közöttük olyan nehezen számszerűsíthető tüneteket, mint:
  • a vakbélgyulladás,
  • rossz álmok,
  • magas vérnyomás,
  • alacsony vérnyomás,
  • felfúvódás,
  • székrekedés,
  • szédülés,
  • bokasüllyedés,
  • fáradtság,
  • szabálytalan szívverés,
  • álmatlanság,
  • zavaros gondolatok,
  • tumorok,
  • daganatok.
Kert a konyhában
Melyik az az élelmiszer, amelyet könnyen előállíthatunk és élvezhetünk, függetlenül attól, hogy három vagy éppenséggel százhárom évesek vagyunk, hogy egy belvárosi lakásban vagy egy elhagyatott szigeten élünk? Melyik az az élelmiszer, amelyet lakásban lehet termeszteni talaj nélkül, egy héten belül be lehet takarítani, melyet egyaránt szeretnek a gyerekek, a kutyák, a lovak és a férjek? Mi az, ami el tudja látni a családot friss zöldséggel egész évben, évszaktól függetlenül, és emellett még az élelmiszerekre fordított kiadásainkat is nagyban csökkenti? Melyik az az élelmiszer, amely egyszerűen termelhető hulladékok nélkül, fogyasztható nyersen vagy főzve, finom önmagában vagy izgalmas receptek alkotórésze lehet? Ezekre a kérdésekre a válasz: a CSÍRA.

Fontos a vitamin
Növekedés közben a csírák tápanyagtartalma egyre nagyobb lesz, különösen az A-, B-, C-, E- és K-vitaminok mennyisége nő meg. Néha ez a mennyiségi növekedés valóban jelentős. A csíráztatott borsóban lévő C-vitamin mennyisége négy nap alatt a (száraz borsószemek vitamintartalmának) nyolcszorosára nő. A csíráztatott búzában lévő B-vitaminok aránya hatszorosára, az E-vitamin aránya pedig háromszorosára növekszik a csíráztatás négy napja alatt. Ám a tápanyagok sora ezzel még korántsem teljes. A csírák sokféle ásványi anyagot tartalmaznak, mégpedig könnyen emészthető formában, mivel ezekből az ásványokból a csírák kelátokat képeztek, amelyeket a szervezetünk közvetlenül fel tud használni. Nyersen fogyasztva a csírák enzimek valóságos tárházával látnak el minket. Egyszerűen az áztatás hatására életre kel az enzimgyár.

A legfrissebb zöldség
A csírafélék képviselik a legegyszerűbben termeszthető, leggyorsabban növő és legfrissebb zöldséget. A csírafélékMark M. Braunstein – a Csírakert című könyv szerzője –szerint természetes „vitaminpirulának”, illetve „ásványianyag- és fehérjepirulának” is tekinthetők. Az otthon termesztett csírák a legfrissebb, legmegbízhatóbban bio-, vagyis organikus minőségű élelmet jelentik, amelyhez hozzáférhetünk. Kevés olyan terményt találunk, amely felveheti a versenyt a magunk szüretelte táplálékkal, amelyről ráadásul tudjuk, hogy mentes minden gomba- és rovarölő szertől. Amikor csírát eszünk, a növény legtáplálóbb formáját vesszük magunkhoz, amelyben a természet már minden olyan tápanyagot felhalmozott, amelyre a kifejlett növény létrehozásához szükség van.

Száraz állapotban a tápanyagok el vannak zárva, oldhatatlanok és emészthetetlenek. Kicsírázott állapotban viszont egy kulináris kulcs megnyitja a gasztronómiai ajtót. A száraz napraforgó, amelynek olyan az íze, mint egy fadarabé, kicsírázott állapotban a levelek ízét adja vissza. A szójabab, ha megfőzik, felfúvódást okoz, amikor viszont két napig csíráztatják, majd utána húsz percig főzik, sem szagot, sem hangot nem idéz elő az emésztés során.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 12993 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x