Mindannyian benne vagyunk a pácban
Címlap / Ezotéria / Mindannyian benne vagyunk a pácban

Mindannyian benne vagyunk a pácban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az egész modern kori társadalom minden egyes lakója egy olyan hatalmas teherautón ülő vágómarha, amely a saját vesztébe hajt eszeveszett sebességgel.  

Az hogy a platón miként lökdössük egymást, kinek mekkora hely jut, mennyit habzsol az útközben odalöttyintett moslékból, és hogy jut-e a bikának menet közben egy-egy tehén, vagy a legszebb tehénnek bika, mindegy. A teherautót egy beteg gondolkodásmód vezeti. Amíg az ember önzésében azt hiszi, hogy tőle függ, rajta múlik bármi, vagy hogy ő irányít és öntörvényűen dönthet a világ és mások életéről, sorsáról, amíg öntelt gondolataival kedvére mérgezheti magát, embertársait és a világot; amíg rombolhat az ebből eredő öncélú cselekedetek sorával, addig az út egyirányú és a végállomás determinált. Most persze, mondhatná kedves úr vagy hölgy, hogy: de hát...

Nincs de hát. Áldozatok és paraziták vagyunk mi magunk is.

Ahogy Hamvas Béla írja a Karneválban, „A pácban mindenki benne van.”

Megoldás?
Van.
Ahogy Zarathusztra mondta cca. 4000 évvel ezelőtt: Jó gondolatok, jó szavak, jó tettek.
Nem bonyolult, ugye?

Ma kell másképp elkezdenem látni a világot, másképp gondolkodnom, másképp cselekednem.
Ma dől el a holnap sorsa, sőt nem is ma, hanem most.

Persze szeretjük spirituális, vallásos, ezoterikus maszlagokkal bekenni a szemüvegünket.
Ilyenkor így gondolkodunk:
- Ez sokakra igen, de rám nem vonatkozik.
Pedig de.

Rudolf Steiner azt írja, a Karma megnyilvánulásai című könyvében, hogy csak az vállalhat be bármit is az emberiség karmikus terheiből, aki saját sorsától megszabadult.

Csak a szabad ember szolgálhat.
Ahhoz, hogy a kollektív tudatra hathassak, először ki kell szakadjak belőle. Addig minden fejlődés illúzió, a sorserők játéka egy marionett figuraként mozgatott személyiségben tükröződve. A zsinórnak, ami a bábut tartja ugyanaz az előnye, mint a hátránya. Egyrészt megtart, másrészt fogva tart. De körültekintően kell a zsinórt elvágni, ha nem vagy kész az emelkedésre, lezuhansz nélküle.

Fel kell szabadítsam magam a tudattalan hatása alól. El kell jussak a magasabb rezgésű tudatos belátásokig. Majd utána jöhet az, hogy a világ egészéért tehetek bármit is. Ebben a folyamatban az én-tudat feloldódik, a folyamat által megszülető magasabb rezgésű lélek-tudatban.

A jelen helyzet csak az, ami jár nekünk. Pont olyan, amilyenek mi magunk is vagyunk. Nézzünk csak bele a tükörbe. Személyes célok, élet drámák, remények és kudarcok, virulás-hanyatlás.
Nincs baj ezzel. Értünk van, tanít.
Csak rajtunk áll, hogy kifogásnak használjuk-e, vagy a változás okának tekintjük.
Tudom, hogy te is - mint ahogy én is - boldogságra, békére harmóniára, teljességre vágysz. Mindannyian erre vágyunk.
Ez nem egy úri huncutság, ez megvalósítható, elérhető. De nem az én-ember, az egó aki erre képes.

Thorwald Dehlefsen – Rüdiger Dahlke szerzőpáros Út a teljességhez című könyve, amely a betegségek lelki okait fejtegeti, így ír erről:

"Azzal, hogy Ént mondunk, mindarról leválasztjuk magunkat, amit Nem-Énként,
Te-ként érzékelünk, s ezzel a lépésünkkel máris a polaritás foglyai vagyunk. Énünk az ellentétek világához köt bennünket, melyben minden, nemcsak az Én és a Te, hanem
a bent és a kint, a nő és a férfi, a jó és a rossz, a helyes és a helytelen stb. ellentétére
hasad. Egónk lehetetlenné teszi, hogy az egység, a teljesség bármely formáját észleljük, felismerjük vagy akár csak elképzeljük."

A szellem mozgatja az anyagot, és nem az anyagi világ a szellemit.
Ha az életünk beteg, az azt jelenti, hogy a gondolkodás módunk is beteg.
A gyógyulás útja befelé vezet. Ez az út nem más, mint a saját belső utunk a teljesség felé.
A lélek ébredése, a személyiség-ember sorsának beteljesedése, a közösség, a társadalom gyógyulása is egyben. Ez olyan egyszerű volna, mégis olyan messze vagyunk a felismerésétől.

 
 
De talán mégsem. Te mit gondolsz? Tedd mérlegre magad!

Kritika, harag, indulatok, elhatárolódás, félelem, ellenségeskedés. Kezdjük ezek megszüntetésével. Ahogy változunk mi magunk, úgy fog változni a környezetünk, úgy fog változni a világ.

Amikor kell, és méltóak leszünk rá, lépésről lépésre megmutatkozik, hogy mivel van tennivalónk, és azt mi módon kell megtegyük.


 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7991 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x