Béna rajzokon mutatjuk be, hogy működik az a bizonyos energia...
Címlap / Ezotéria / Béna rajzokon mutatjuk be, hogy működik az a bizonyos energia

Béna rajzokon mutatjuk be, hogy működik az a bizonyos energia

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Nyaralás alatt, vacak eszközökkel, ócska papírra rajzol valaki, aki amúgy sem a rajzolás mestere. Ez lesz az eredménye. Mentségére legyen szólva, hogy nem cikk illusztrációnak szánta, hanem egyszerűen be akarta mutatni, hogyan is működik az emberek közti energia. A rajzok annyira viccesen bénára sikeredtek, hogy úgy döntöttünk, ebből cikk lesz. Reméljük, hogy a te energiaszintedet, egy kis derültséget okozva sikerül feljebb tornászni. (Ha amolyan mindenen bosszankodós fajta vagy, nos, az is fog sikerülni. Csak döntés kérdése!)  

 Amikor az ember nyugodt állapotban van, például egy jól végzett munka és egy könnyű és tápláló vacsora után megérdemelt pihenését tölti, akkor aurája olyan, akár egy jókora tojás. Optimális a nagysága, ez egy ideális energiaállapot. Az auránk nagysága – amit mindenféle auramérő kütyüvel mérni is lehet – megmutatja, mennyire vagyunk épp energikusak.
(Az első képen Szivi éppen így van.)



A második képen Szivi egy jó hírt kap, amitől egészen felvillanyozódik! Milyen szép is a magyar nyelv! Fénnyel telik meg a lénye, fényes jókedve lesz. A fény sugárzóvá, ragyogóvá teszi őt, vagyis az energiaszintje megnő, az aurája szintén, széles kedve kerekedik, ahogy a népnyelv mondja. Mind-mind olyan szó, amely szinte láttatni engedi az aurát, a bennünk lévő energiaszint, a környező energiaburok nagyságát. 

Jókedvű, vagy boldog? Másmilyen, de mégis jó!
Ez a jókedvűség, ez a vidám állapot amit a második rajz ábrázol, amit az ember keres. Ezt szeretné megőrizni, de a jókedv és a boldog állapot között a nyugalom a különbség. Sok ember mindenféle pótszert próbál, hogy ez a jó állapot fennmaradjon. Van, aki alkohollal – droggal – extrém sporttal próbálja ezt az állapotot fenntartani. Az extrém sport, ami adrenalint termel, addig az ideig tudja megadni az élményt, míg az izgalom maga tart, utána az erőtér visszaesik. 
Az alkohol és a drog azonban pici időre felhúzza ugyan az érzékelést, de hosszú távon rombolja az energiaszintet. Nem alkalmasak arra, hogy erőnket megnövelje, de azt a hamis képzetet nyújtja, hogy boldogabbak leszünk általa.

(Ez nem jelenti azt, hogy mindenki aki jobb energiaállapotba szeretne kerülni, soha semmi alkoholt ne igyon, inkább csak azt, hogy ismerje a mértéket a maga számára.Sok nagy gondolkodó, jógi, spirituális mester lemond minden alkohol fogyasztásáról. Mások mértékkel élnek vele. Jézus Ivott bort, Mohamed megtiltotta híveinek.)  

A testmozgás és a minőségi ételek, italok fogyasztása, az örömteli munka valóban növeli az általános jóllét szintjét, az energiaburkot, ami körbevesz bennünket. Amikor nyugodtak, elégedettek, boldogok vagyunk, jólesőt sportoltunk vagy dolgoztunk, nyugodtak, ugyanakkor tettre készek vagyunk, energiaszintünk folyamatosan magasan van. A meditációs gyakorlatok, a gyakori jóga is ezt a célt érik el. Az egészséges és jó minőségű ételek szintén. Ha ezt együtt cselekedjük, akkor tartósan jó állapotba kerülünk. (Jóga, jó ételek, meditáció, mozgás, kiegyensúlyozott munka, jó alvás.) A magyar nyelv „kiteljesedésnek” nevezi ezt az állapotot, melyben „megvilágosodhatunk” – az erőterünk, auránk így teljes, világos lesz. Másoknak is jó lesz a közelünkben tartózkodni. 




A szerelem erőtere és aurája 
 
Ha Szivi szerelmes lesz – egyszerű, mindenki által jól ismert állapot, melyben a két szerető energiaburka egymásba olvad, együtt egy kiteljesedettebb, nagyobb teret ölel fel. Euforikus állapot ez, ami nagyon jó érzéssel tölt el, nagyon jó együtt lenni, hiszen többnek, nagyobbnak érezzük magunkat, tápláljuk egymás energiáját. Ez az állapot egy alkotó munkaköri légkörben, amikor mindenki tele van teremtő ötlettel, gondolattal, ég a tettvágytól, épp úgy jelen van, mint amikor az anya és a gyermeke együtt vannak nagy szeretetben egymással. Ilyenkor az erők egyik embertől a másikig vándorolnak, majd visszaáramlanak, erősítve, növelve, bővítve egymást. Élvezet egy ilyen közegben tartózkodni. A közös imádság valakiért – még ha nem is vagyunk egy térben (!) – hasonlóan erős érzést adhat. Egy közös zenélés, éneklés, a közös tánc, együtt alkotás szintén lehet ilyen erővel feltöltő élmény. (Barátaink mesélték, hogy a kocsiban elromlott minden elektronikai kütyü, hazáig énekeltek, dalokat költöttek, hogy a vezető el ne aludjon. Az a hazaút mindannyiukat hosszú időre feltöltötte energiával – ugyanis rengeteget nevettek! – A nevetés energiát ad!) 
 
Ezekben az esetekben az energia áramlik és visszaáramlik. Egészséges csere van benne, mindenki ad és mindenki kap. Az élmény kölcsönös és felemelő, megkönnyebbültté tesz, ugyanis az energia sejtjeinket építi és egészségesebbé teszi – az erővel teli testet pedig könnyebbnek, energikusabbnak, frissebbnek érezzük. (Nincs a feladat, a nehézségeink súlya a vállunkon – ugye?) 


 
A harag energiája 
 
Szivi és a szerelme összevesznek. A korábbi összeolvadtság megszűnik. Az energia burok ami körbeveszi őket, szinte „szikrázik a haragtól”, az aurájukat „elönti a vörös köd”, két erőtér harcba száll egymással. A harcban az erő elég, megsemmisül, elveszik, vagyis „elveszekszik” az energia. A felek addig tudnak harcolni, míg van erőforrásuk. Az, aki önbizalommal teli, nagy lelkierővel bíró, stabil ember, sokkal kevésbé hajlik a veszekedésre és sokkal nehezebb is belehúzni ilyesmibe, míg aki önbizalom hiányos, aki nehezen barátkozik, nehezen lép kapcsolatba másokkal, az bizony könnyebben kezd harcba az erőért.
 
Amikor a harc, a vita a veszekedés véget ér (a veszekedés szóban a veszteség is benne van, érdemes a képi kifejezésmódot figyelni, hiszen benne van a nyelvünkben) általában fáradtnak, nehéznek, kedvetlennek érezzük magunkat. Energiaszintünk lecsökken, a nehézségek nyomják a vállunkat, a tagjainkat nehezebbnek érezzük, a megkönnyebbültség elmúlik. Onnan lehet tudni, hogy egy vita nem energiarabló, hanem valóban bennünket szolgáló volt, hogy bár féltünk eleinte konfrontálódni vele, de a végén megkönnyebbültséget érzünk. 



Hogyan jussunk energiához? 
Az energia végtelen és mindenütt, a természetben jelen van – ezért mondják, hogy az energia isteni energia, de ha valaki nem hívő, akkor is tapasztalja, hogy egy nagy kirándulás, a természetben, régi, ősi fák alatt pihenés, vagy egy kis friss levegőn való mozgás milyen jótékony hatású. Ez nem más, mint az energia felvétele a természetből. Amikor az ember egy kicsit elfárad, akkor elkezd nagyobb levegőket venni, liheg. A kínaiak, az indiaiak, az ősmagyarok is tudták, hogy ha mélyeket lélegzünk, akkor attól nyugodtabbnak, erősebbnek érezzük magunkat.

Mit is mondunk a hirtelen haragúnak? Vegyél egy mély levegőt és számolj el háromig, mielőtt kiadod a mérged! Mert a levegővétel, a levegő benntartása, lassú kifújása erőforrás. Ez az egyszerű, népi jó tanács valóban a legtöbb veszekedés esetében beválik.
Minden mozgás, minden levegőzés, minden örömteli játék energiát ad.

Minden hazugság, csalás, vita, harc, ártó szándék, pletyka, stb… energiát vesz el, noha úgy tűnik, hogy rövid ideig ellát energiával, addig legalább is, míg maga a folyamat fennáll.  (Vita alatt, a hazugság közben érezhetjük, hogy micsoda ügyesek vagyunk, hogy becsapjuk, vagy legyőzzük a másikat, de ha véget ér a folyamat, a jó érzés elmarad, helyette egy nyomasztó teher marad.) 
 
Aki tehát energiája bővében akar maradni, az erős önuralommal kell bírjon. Erős önuralomhoz pedig sok energia kell. Az energia azonban végtelen és rendelkezésre áll. Meg lehet tanulni azokat az eljárásokat, ahogy hozzáférhetünk és rá csatlakozhatunk. 
 
(A Mennyei Prófécia című alapművet ajánlom a témában bővebben érdeklődőknek) 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3751 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x