Tükröm, tükröm mondd meg nékem
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Tükröm, tükröm mondd meg nékem

Tükröm, tükröm mondd meg nékem

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Szerintem mindenki emlékszik az igazmondó tükörre a meséből. A tükör mindig igazat mond, ami persze nem tetszik a gazdájának… Sokan a mese kategóriájába soroljuk ezt a történetet, pedig minden nap megtörténik velünk a való életben. Velem pont a hétvégén, ez ösztönzött arra, hogy megírjam a történetet mindenki javára. Ígérem, érdekes fordulatok lesznek benne és még érdekesebb felismerések. Ahogy mondják: az okos ember más hibájából tanul… Itt a lehetőség, hogy az én hibámból tanulj, és jó tükröd legyen! 


Rendezvénynaptár
Nos, a mese talán nem is egy másik világban van, hanem pont abban, amiben létezünk. Hadd fordítsam le ezt a mesét az ezotéria nyelvére. Biztos mindenki találkozott már azzal az „elmélettel”, hogy a másik ember tükör – amit nem szeretsz benne, azt magadban nem szereted. Erre legtöbben felkiáltanak: Nem, szó nincs róla!!! Én egy tisztességes ember vagyok, én SOHA nem csinálnék ilyet! Hisz sokkal könnyebb másokat hibáztatni és magunkat tisztának tartani…

Pont egy ilyen eset történt velem a hétvégén. Egy közösségi piacon voltam, ahol épp az az alapelv, hogy megbecsülöm a másik munkáját, inkább többet adok érte jószántamból. Történt, hogy délutánra épp mellettem ürült meg az asztal fele, amikor egy teljesen új hölgy érkezett hozzánk nagy örömmel, hogy végre megtalált minket.

Kipakolja a dolgait és érdeklődik, hogyan is működik ez a dolog. Mivel mindenki mindent alaposan megnézett már és ő volt az új, persze sokan máris odacsődültek, hogy le ne maradjanak valami jóról. A hölgy még nem volt tisztában azzal, hogy itt érték minden, így nagyon-nagyon kis árat mondott egy-egy termékéért. Máris többen lecsaptak rá, hisz ez egytizede volt annak, amit valójában elkérhetett volna. Én persze nem álltam meg szó nélkül és szóltam, hogy az nagyon kevés, ennél sokkal többet kérjen.

Eredmény: rám haragudtak meg mások és jöttek a „mit szólsz bele”, „semmi közöd”, „foglalkozz magaddal” kijelentések – na meg a pletyka, hogy én beléjük kötöttem. Majd felrobbantam a dühtől, mert számomra úgy viselkedtek, mint a hiénák. Lecsaptak egy tudatlan áldozatra és kihasználták azt. Az én szemszögemből természetesen nekem volt igazam. Később mikor elvonult a sereg az idős néninek próbáltam elmagyarázni pár mondatban, hogy itt értékeljük a dolgainkat és pár példát adtam neki, hogy miért mennyit tud kérni.
Miután eljöttem és még az esti séta alkalmával is ezen járt az eszem. Miért is kérdezhetjük joggal? Nekem volt problémám ezzel a viselkedéssel amit másokban láttam, ezért magamat kellett megvizsgálnom: miben tükröz ez engem, hisz még órák múlva is ezen jártak a gondolataim.

Volt egy csavar, ami nehezebbé tette az őszinte önmagamba nézést: pont múlt héten felvettek egy marketing munkára és péntek, szombaton internetes utánakeresés után az derült ki számomra, hogy a két vezérigazgató már kétszer úgy lépett ki MLM alapú rendszerből, hogy ők nagyon sok pénzzel távoztak, az alattuk levők meg sokezer eurót vesztettek. Legalábbis a „kárvallottak” így állították a neten. Bennem pedig őrlődött a kérdés, hogy vajon ennek mennyi igazságalapja van, mert semmiképp se szeretnék olyan cégnek dolgozni ahol később emberek nem lesznek kifizetve.


Szóval ott vagyok én, aki teljes mértékben mások jóllétét helyezi előtérbe a saját jó pénzkereseti lehetősége elé, és akkor ezek az emberek tükrök lennének, akik rólam mutatják meg az igazságot? ?? Bevallom, jó időmbe telt, míg megtaláltam az összefüggést! Hisz ha én azt vallom, hogy minden az életemben rólam szól, akkor bizony nem hibáztathatom a másikat. Természetesen abban az esetben, ha a dolog érzelmileg felkavar, nem hagy nyugodni – EZ A KULCS! – ha nem érint meg érzelmileg, akkor nincs feladatom vele, de ha igen akkor ott van a kutya elásva, ahogy mondani szokták. Nekem pedig meg kellett találnom ezt az elásott kutyát magamban.

Nagyon érdekes dologra jöttem rá! Van bennem egy kereskedői véna, ami a jó lehetőségeket keresi és azokat majd tovább értékesíti. Ezzel alapvetően nincs is baj, a gond ott van, hogy abban nőttem fel, hogy a kereskedők lehúzzák a bőrt a becsületes emberről. Ez a nézet aztán szépen beívódott a tudatalattimba és ott 24 órás állandó lejátszási módban megy ez a magnószalag. Mivel én tisztességes és becsületes embernek tartom magam, az önmagamról alkotott képbe nem fér bele a kereskedelem, mert a kereskedelem = kizsákmányolás. Most már nem csodálkozom, hogy bedőlt az a tervem, hogy egy nagyon jó termékre honlapot húzzak fel és értékesítsem Magyarországon, mert nagy az igény rá!

Természetesen ez egy téves hit, de ezt az összefüggést hozta létre az agyam valamikor, és emiatt van az, hogy tudat alatt mindig megakadályozom magam abban, hogy sikeres eladó legyek – hisz a kereskedés = mások kizsákmányolásával és visszaéléssel. Ugye nem csoda, ha a szerintem legcsodálatosabb terméket, amit kínálok rajtam keresztül nem vásárolják, de máson keresztül meg rengeteget? Az én tudatalattimban még az a program működött, hogy ha nekem hasznom van rajta, akkor kizsákmányolok másokat. Pedig ők kész örömmel fizetnek érte még többet is. Nyílván az én agyamban volt a hibás program!

A „kudarcomat” én magam idéztem elő – persze tudat alatt. Ha nem ások most a mélyre, akkor bizony ez a tévhit továbbra is Marionett bábuként rángatott volna és továbbra se értettem volna, hogy sok befektetett munka mellett miért jön be „kevés” pénz, míg másnak pici munkával csak úgy dől a pénz. Bizony ilyen szempontból nézve nagyon hálás lehetek ennek a pár embernek a piacról, hogy segítettek nekem felismerni mivel akadályozom saját magam tudat alatt.


 
A tükör soha nem hazudik, csak bátornak kell lenni belenézni és felfedezni, megérteni az összefüggéseket. Természetesen a felszínen továbbra is mondhattam volna, hogy nekem semmi közöm az ilyen viselkedéshez, én ilyent nem tennék – a mélyben viszont más törvények uralkodtak. A mélyben ott volt a téves hitrendszer, ami akadályként volt az életemben a siker felé vezető úton.

Így neked is azt ajánlom, hogy ha valami zavar másban, magaddal kezd: hogyan van az meg benned, honnan ered és érdemes megtartanod vagy idejétmúlt és rég megérett a kidobásra? Azt tapasztaltam, hogy rengeteg ilyen elfelejtett, tudat alatt futó programunk van – sajnos – és ha egy sikeres, minden szempontból kielégítő életet szeretnénk magunknak, akkor bizony fel kell tűrni az ingujjat, neki kell gyürkőzni a munkának: saját tudatalattin feltérképezésére. Nekem ebben a csikung gyakorlatok rengeteget segítenek, most már sok nagy volumenű gondolati teremtési sikert tudhatok magaménak az életemben és meggyőződésem, hogy még több, még szebb dolgokat fogok teremteni, mert van bátorságom fényt vinni a tudatalattim sötétségébe.

Jó bányászást kívánok neked, azért, hogy sikeressé válj és megvalósítsd az álmaidat te is!

Bogyó Erzsébet
http://csikung.weebly.com
 
 
[ 2730 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x