Megbocsátani tudni kell!
Címlap / Ezotéria / Megbocsátani tudni kell!

Megbocsátani tudni kell!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

A megbocsátásnak számos előnye van mind az emberi kapcsolatra, mind pedig az egyén lelki egészségére vonatkozóan. Nem mindegy azonban, hogy milyen szinten következik be. Nem elég ugyanis azt mondani, hogy megbocsátunk. A megbocsátás akkor teljes, ha nem kötjük feltételekhez.  

A teljes megbocsátás szintjére nem könnyű eljutni. Vannak, akik fel sem ismerik a különbséget megbocsátás és megbocsátás között.

1. A megbocsátás első szintjén csak akkor bocsátunk meg valakinek, ha az illető elnyeri méltó büntetését. Ilyenkor az általunk, vagy egy szerettünk által elszenvedett sérelemmel arányos elégtétel érvényesüléséhez kötjük a megbocsátást. Akkor bocsátunk meg, ha a vétkező megszenvedi a tettét valamilyen formában.

2. A megbocsátás második szintjén a megbocsátást jóvátételhez kötjük. Ilyenkor az elkövető a nekünk vagy egy szerettünknek okozott fájdalmat, sérelmet egy tettén keresztül igyekszik jóvátenni. A gesztus maga, vagy a bűntudat, amit a haragtartás miatt érzünk, válik tehát a megbocsátás alapjául.


3. A megbocsátás harmadik szintjén a ránk nehezedő nyomás miatt bocsátunk meg. Úgy érezzük, bizonyos társadalmi, erkölcsi, vagy vallási normák okán meg kell bocsátanunk. Azt gondoljuk, mások ezt várják tőlünk, vagy épp saját magunktól követeljük meg. Ilyenkor a megbocsátás alapját az az értékrend adja, melyet magunkénak vallunk, amelyben hiszünk, amelyben élünk.

4. A megbocsátás negyedik szintjén a megbocsátás alapja a kapcsolat megmentésére irányuló motívum. Ilyen esetben az emberi kapcsolat, a két ember közötti harmónia visszaállítása fontosabb, mint az elszenvedett sérelem, a továbblépéshez pedig a megbocsátás aktusán keresztül vezet az út.

5. A megbocsátás ötödik szintjén történik meg a valódi megbocsátás. Ilyenkor nem kötjük feltételekhez a megbocsátást, nem akarunk normáknak, társadalmi konvencióknak megfelelni, sem a kapcsolat megmentésére apellálni. Nem várunk megbánást, jóvátételt a másiktól. Képesek vagyunk szeretetből fakadóan megbocsátani még akkor is, ha azt a másik sosem kérte.


Megbocsátani bárkinek meglehet. Ezt nem kell sem időhöz, sem térhez kötnünk.
Megbocsáthatunk olyanoknak, akik ezt sosem kérték tőlünk. Olyanoknak, akik már nincsenek közöttünk. Bármilyen vétket és bűnt megbocsáthatunk, ha úgy érezzük, szeretnénk végre letenni a sérelemmel járó terhet.

 
 
Addig ugyanis, míg a megbocsátás nem teljes, a düh, a sértettség, vagy a fájdalom a mi lelkünket emésztheti, a mi energiánkat kötheti le, így szabva gátat a saját szellemi fejlődésünknek, valamint az önmegvalósításra tett törekvéseinknek.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 17975 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x