HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-22
Címlap / Ezotéria / Szentiván-éj a Mágia és a Varázslatok éjszakája

Szentiván-éj a Mágia és a Varázslatok éjszakája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-06-22

Szent Iván éjjelén van a nyári napforduló ünnepe, ezen a napon van a föld legrövidebb éjszakája. Ezen az éjszakán minden kívánság teljesül,minden varázslat hamarabb hat a szokásos hatóidönél.  

 

 Június 24-e, a nyári napforduló az összes kultúrában a Nap és a fény diadalának ünnepe, amely a fény és a sötétség állandó harcát jelképezi. A kereszténység előtt az emberek tűzgyújtással idézték meg a Napot,hogy a sötétséggel harcoljon, a tűz fényével pedig a negatív energiákat,ártó szellemeket űzték el.
A sötétség és a negaítv energiák ekkor elvesztik hatalmukat az ember felett.

A kereszténység elterjedése után a Nap és a Fény diadalának ünnepe homályba veszett,teljesen háttérbe szorult,de manapság egyretöbben kezdik el újra ünnepelni a tűzünnepét.

A kelták, a szlávok ,a germánok ,az Északi népek a kezdetektől ünneplik ezt,a Papok, a Druidáik , a " Föld és az Ég nászának" nevezték ezt a mágikus napot.
A pogányok meggyőzödése, hogy ezen az éjjelen képesek arra, hogy testüket elhagyva eljussanak a holtak birodalmába, azaz a Túlvilágba.Az elhunyt lelkekkel érintkezve útmutatást kapnak, a jövőről.Babonák Szent Iván éjjelén

A tűz köré álltak az asszonyok és a nők mindenféle illatos gyógyfüveket, virágokat dobtak a tűzbe,ezek hamujából gyógyfürdőt készítettek.
A tűzben égetett almát kivitték a temetőbe és a sírkőre helyezték,hogy a halottnak vacsorával kedveskedjenek.Ezzel azt akarták elérni,hogy az elhunyt szerettük feltámadjon minél hamarabb.

Számos Szerelmi varázslat,Szerelmi kötés és jóslás is fűződik e naphoz. A szalmából megrakott tűz felett a hagyomány szerint a lányok átugráltak, amíg a fiúk azt figyelték, ki ugorja át a legszebben.Aki a legmagababban ugorta át a tűzet ,az egy éven belül férjhez ment!

Európában először, az Északi és a szláv népek között terjedtek el a Szent Iván-éji varázslatok.
Babonákat,Mágikus praktikákat alkalmaztak, amelyek a szerelemmel,termékenységi varázslatokkal, gyógyító varázslatokkal és a megtisztulással foglalkoztak.

Szent Iván-éji varázslat Lénárt Évi Parapszichológustól

Kellékek:
1 fehér A4-es lap
1 Piros filctóll
1 piros gyertya
1 boríték (lehet fehér,piros)

Gyújtsuk meg a piros gyertyát Szent Iván éjjelén pontban este 21 órakor és írjuk rá a papírra a kívánságunkat a piros filctóllal,ezután tegyük bele a borítékba és a szabadban vagy egy mosdókagyló felett égessük el a borítékot ,közben gondoljunk arra,hogy Szent Iván kívánságunkat teljesíti.
Aki folyó vagy tó közelébe él, érdemes este kimennie a vízpartra és a borítékot a a kívánságunkkal együtt bedobni a vízbe.

Lénárt Évi Parapszichológus
www.josdatanya.hupont.hu

(X)
 
 
[14341]
spacer


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x