A tudatosság és a harmadik szem 2.
Címlap / Ezotéria / A tudatosság és a harmadik szem 2.

A tudatosság és a harmadik szem 2.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A médiumi képességekkel, vagyis a fokozott érzelmi, vagy mentális érzékenységgel rendelkező személyek érzékelhetik az asztrális (érzelmi) és mentális (gondolati) állapotokat és változásokat, ingadozásokat is. 

- De hát a misztikusok aura-látásról, az aura színeinek a látásáról beszélnek…
- Az aura színeit, illetve annak a változásait szabad szemmel mindössze annak a fizikai (energetikai) megnyilvánulásai szintjén lehet követni, kivételes fizikai éleslátással rendelkező egyének (főként gyermekek!) esetében.


De kizárt, hogy egy alacsony (materiális) állapotnak megfelelő vibrációs fokon létező szervvel (a szemmel) érzékelni lehessen magasabb frekvencián (magasabb dimenzióban) létező energetikai és létfolyamatokat, létállapotokat.


A médiumi képességekkel, vagyis a fokozott érzelmi, vagy mentális érzékenységgel rendelkező személyek érzékelhetik az asztrális (érzelmi) és mentális (gondolati) állapotokat és változásokat, ingadozásokat is. Az utóbbi viszont már nem nevezhető aura-látásnak, hanem képletes aura-érzékelésnek, és ugyanakkor ez spirituális szempontból eléggé alacsony szintű vizsgálat, amit egy üzemi pszichológus sokkal jobban el tud végezni. Azzal a különbséggel persze, hogy amit a pszichológus a tesztjei segítségével, az ember mentális és érzelmi állapotára vonatkozóan kikövetkeztet, a legtöbb esetben megállja valóság próbáját. A médiumi misztikus látnokok értelmezései viszont telve vannak nevetséges fantazmagóriákkal, hiszen ők általában éppen annyira, illetve még jobban is befolyásoltak a saját belső és külső élményeik által, mint azok a misztikus izgalmakat kereső személyek, akik ezekhez a bizonytalan és ingadozó lelkivilággal, és nem utolsósorban rendetlen magánélettel rendelkező tisztánlátókhoz fordulnak. De nem is ez a baj, hanem az, hogy amit látnak (érzékelnek) - ha egyáltalán valamit is helyesen érzékelnek, és nem fantáziálnak az éppen adott szubjektív állapotaik szerint - spirituális szempontból egyáltalán nem fontos! Mert abból, hogy valakinek vöröses, kékes, narancssárga, szürke, vagy éppenséggel "kormos" az aurája, mindössze a pillanatnyi energetikai töltetére, annak duzzadó, vagy csökkenő állapotára, maximum a fizikai egészségi állapotára lehet következtetni, vagy arra, hogy miért feszült, illetve zavart valakinek az idegi és a mentális állapota.

- Ezt a körorvosok, vagy az üzemi pszichológusok is egészen pontosan megmondják, de attól még, az aurája állapota felől így felvilágosított személyek nem lesznek képesek - vagy ha igen, akkor csak időlegesen - a sorsuk sarkalatos kérdéseit megoldani, a rossz életúton való haladás következtében krónikussá váló betegségeik kauzális és spirituális okait megszüntetni. Ezért, ezek az un. aura-látó, aura-matató (állítólag a pacienseiket az aurán keresztül energizáló, így gyógyító) személyek a legtöbb esetben szélhámosnak, jobb esetben önámító fantasztának bizonyulnak, akik inkább energiát szívnak, mint adnak. Maximum, ha kiegyenlítik a „kezelt” (ismételten mondom: pillanatnyi, vagyis változó) energiamezőjét a sajátjukéval, ami időleges jó közérzetet okozhat, de a lényegi gócokat meg sem érinti, és arról szó sem lehet, hogy megszüntesse, vagy „betömje” az un. energetikai fekete lyukakat, ahol a kezelt személy a téves spirituális alapállása (mentalitása) miatt az élet-energiát veszít. Hiszen ezeknek a modern kuruzslók is telve vannak ilyen fekete lyukakkal, mivel ők is betegek és a legtöbbjük idejekorán hal meg. Kérdem én, milyen energiát adott az a misztikus terapeuta a kezeltjeinek, aki negyvenhét, vagy ötvenhárom éves korában meghalt? - Inkább elszívott életenergiát, minthogy adott volna! És mit volt képes a mások aurájában meglátni, ha nem látta meg idejében, hogy a halálos betegség már ott van az aurája lelki szférájában? A baj az, hogy az emberek ma is szeretik, ha becsapják őket, és alig használják többet az eszüket és a megfigyelőképességüket, mint öt száz, vagy két ezer évvel ezelőtt.

- Nézd meg a gyümölcsöt és következtess vissza a fa állapotára. Nézd meg az embert és környezetét (családi állapotát, családtagjai egészségét) és következtess vissza a spirituális képességeire, energiai töltetére. A fent említett magyarországi „mesternő” pl., aki a többnyire marosvásárhelyi személyekből álló erdélyi híveit tündérmesékkel szédíti - Nem viccelek: azt állítja, hogy tündérek márpedig vannak és tisztánlátói képességeivel ő ezeket az erély falvait és városait benépesítő és az itt élő magyarokat az ő kifejezett kérésére segítő, tündéri lényeket látja - holott kifejezetten kövér és sápadt és nem képes elolvasni a vendéglői számlát szemüveg nélkül. „Példaadó” spirituális tanító létére viszont alig várja az előadások szünetét, hogy kávézhasson és cigarettázhasson, és annak ellenére, hogy velem egyidős, a férjével egyáltalán nem él szexuális életet, holott párkapcsolati terapeutának is hirdeti magát. Mit mondjak? Erre az egész egzotikus tisztánlátási mesére a Jézusi "Vak vezet világtalant" meghatározás a jellemző. Azt is kell tudni viszont, hogy ezt már Jézus előtt kétezer évvel korábban leírták az ősi metafizika hindu dokumentumában, a Védában.

- Az aura-látás tehát, szerinted nem nevezhető tisztánlátásnak. És a vizionálás, a dimenzió- utazás közben történő észlelés, a múltban történt események érzékelésének - látásának a képessége? Hiszen a Diszkovery TV csatorna dokumentum-műsorai szerint is, ma már az ilyen képességekkel rendelkező személyek segítségét a különböző rendőrségek is igénybe veszik?
- Nos, ez, a médiumi érzékenységnél magasabban levő belső érzékelési képességi szint az, ahonnan tényleges tisztánlátói képességekről beszélhetünk és amely bizonyos fokig már felül emelkedik mind a fizikai aura-látás, mind a könnyen megtéveszthető és a szubjektív befolyásolhatóságnak erősen kitett médiumi érzékenység fölött. Itt már valóságosan beszélhetünk harmadik szemmel való látási képességről, úgy értve ezt, hogy fokozottabbá válik a toboz mirigy aktivitása, ami nem csak a valóságnak a két különböző területét feldolgozó és memorizáló két agyfélteke közötti szabadabb és zavartalanabb információ-cserét biztosítja, hanem ennek megfelelően a hétköznapitól merőben eltérő gyors és áttételes (analogikus) gondolkozási - szintetizálási képességet.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6279 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x