Lerántjuk a leplet a városi fitness legendákról!
Címlap / Lerántjuk a leplet a városi fitness legendákról!

Lerántjuk a leplet a városi fitness legendákról!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-29

Amikor valamit újra és újra próbálgatunk és nem jön össze, akkor nem árt kicsit a dolgok mögé nézni. Ez különösen igaz a fitnessre, ahol sokkal több városi legenda kering a köztudatban, mint valós infó.  

 


Az őrület csírája leginkább nyáron szokott szárba szökkenni. Ilyenkor nem csak a már meglévő városi legendákból táplálkozunk, hanem néha még újakat is teremtünk. Vannak azok az elképzelések és elgondolások, amik szerintem soha nem fognak kimenni a divatból, mert egyszer a barátnő barátnőjének a fél fülű macijának már egyszer bevált. Ezek leginkább olyanok, mint a feltámadás. Beszélik, hogy látta valaki.

Ilyen például a helyi fogyás mítosza. Nincs olyan ember a földön, akinek összejött volna, mégis folyamatosan jönnek a kérdések, amik arra irányulnak, hogy hogyan lehetne csak a hasamról, a fenekemről a combom belső feléről fogyni?

Első körben nem árt tisztázni valamit, a testeden lévő felesleg eltüntetésénél - és most maradjunk a Nőknél - a test nem fog külön szelektálni, hogy oké, a melleden lévő zsírnak maradni kell, mert jól mutat a dekoltázsnál, de a hasadon lévőnek menni kell, mert az meg kibuggyan a top alól.

Bocsi, szelektál. Csak más logika alapján. Mégpedig azt fogja alapul venni, hogy a létfontosságú szervek, máj és egyebek, az úszógumis rész környékén helyezkednek el, hogy azokat védje és szükség esetén gyorsan kalóriához tudja juttatni, így ott raktároz.

Amikor elkezdesz edzeni vagy mindenhonnan fogysz, vagy sehonnan. Persze vannak részek, ahol hamarabb látszik és van, ahol csak a végén fogod észrevenni.

Szokták kérdezni tőlem, hogyha sokat hasazok, akkor lapos lesz? Nem. De kockás lesz. Viszont amíg van rajta baby háj, addig nem fog látszódni a kocka. Tudom, gondolatban már nagyon sokan próbálnak megcáfolni és jönnek a De... kezdetű mondatok - de az újságban azt írták... -persze, mert el akarják adni, és akkor fogják megvenni, ha olyat írnak amit hallani akarnak. Ha belegondolunk a dologba, a tények engem fognak igazolni. Hány ember próbált már úgy formába jönni, hogy csak hasazott, és nem tűnt el a hasáról a felesleg. Vagy emelgette a lábát órákon át és nem lett kisebb a feneke... Bal kéz a Bibliára, jobb a magasba, és esküdj meg, tuti, hogy megpróbáltad már, de nem jött be. Ha működne, már régen mindenki jól nézne ki.
 

Izzadás és fogyás. Sokszor hallottam, hogy vendégek attól tették függővé, hogy ki a jó edző, hogy kinél mennyire izzadtak meg. Mert ugye van az a gondolatmenet, hogyha izzadunk, akkor fogyunk is. Ezzel csak ott a gond, hogy az izzadás egy hűtő folyamat, amivel a tested a túlhevülést próbálja megakadályozni. Izzadás esetén csak vizet veszít a szervezeted, amit egy erősebb óra után rögtön pótolni is fogsz, mert ki leszel száradva. Itt jön a képbe a fogyi öv és a tekercselés. Én is láttam már amikor valaki a combjára teszi, mert onnan akar fogyni, vagy a hasára a szaunaövet, mert a tv-ben azt látta, hogy az jó. Azon felül, hogy a hűtő folyamatot megakadályozod és a tested nem tud normálisan működni sok értelme nincs, persze izzadni lehet tőle kőkeményen. Egyetlen egy eset van ahol ezt alkalmazni szokták, az olyan sportoknál ahol verseny előtt mérlegelés van, ugyanis a kiizzadt vízzel is tudnak nyerni egy- két dekát, ami adott esetben sokat számít. Utána viszont rögtön visszaisszák, mert a kiszáradásnak komoly hátulütői vannak.

Fogyni és formásodni nem úgy kell, hogy választunk pár testrészt, és ész nélkül dolgoztatjuk őket. Az egész testet meg kell dolgoztatni ahhoz, hogy arányos legyen. Ha csak egy- két testrész választunk, akkor nem is tudunk olyan eredményeket elérni, amilyet szeretnénk. Ugyanis 2-3 izmot nagyon könnyű kifárasztani, viszont ha a teljes tested megdolgoztatod, akkor a zsírégetés is sokkal nagyobb lesz, mert minden izomnak szüksége lesz a kalóriákra.

 

Mint az első cikkben is írtam, a siker titka, hogy nézd meg, mit csinálnak a többiek és csináld az ellenkezőjét. Tudom nehéz szembemenni a csordaszellemmel, mert ha mindenki azt csinálja, akkor az biztosan jó elképzelés. De ez nem igaz. Olvastam rengeteg fitnesses bejegyzést, amiben leírják, hogyha ennyi felülést csinálsz, és annyi guggolást, akkor majd így meg úgy fogsz kinézni. Ezzel csak az a baj, hogy ez nem igaz. Én is írhatnék ilyet, de vállalom azt, hogy nem leszek népszerű azért, mert valakinek nem tetszik az igazság.

Honnan tudom, hogy amit én mondok az biztosan jó és működik? Kipróbáltam. Minden őrültséget amit csak hallottam, a fogyi bogyókat, a szauna övet, a fogyi övet, a hasazást a lapos hasért... Mindent.

Aztán kipróbáltam azokat a módszereket is, amire mindenki azt mondta, hogy nem jó, és kiderült, hogy semmi baj nincs azokkal, csak épp nem kényelmesek, és keményen kell edzeni. A sztáredzőkkel ellentétben, hozzám nem csak hancúrmacák jártak edzeni, akik alapból vékonyak és csinosak, abból bármelyik béna edző tud vékonyat, és csinosat csinálni, én tudtam a 30-as, 40-es vendégekből is csinos nőt faragni, és tudtam a vékony csajsziból is még dögösebbet. Csak merni kell egy kicsit szembe menni a megszokott őrültségekkel.

www.sasafitness.hu

Képek:
www.sxc.hu - coffee and chocolate...
www.sxc.hu- Dumbbells
www.sxc.hu- Weight scale


 
 
[ 572 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x