Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Érszűkület
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egészség
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Skar
Lucy Skywalker


Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26
Hozzászólások: 2750
Tartózkodási hely: Almayer fogadó

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 00:06    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Méhe, marhára nem vagyok evolúció-hívő, de ha már, akkor: ha elfogadta volna olyannak, amilyen, nem kezd el újítani, eszközt használni, sőt, készíteni, bonyolultan kommunikálni, kitalálni történeteket, és kifaragni-megfesteni azt, amit csak a lelki szemével lát.

Hangya, időzítés jöhet, még akár marketing-akciókat is, de inkább a cégalapítás időzítésével kezdeném =)
_________________
http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu

"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának"
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 07:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves Méhecske!
Eddig abban a hitben éltem, hogy Halak létemre az opportunizmus skálának valahol az elején leledzem. Azért határa mindennek van, az én opportunizmusomnak is. Azt tényleg nehezen fogadom el, hogy pénzért a mai világban mindent, de mindent megtesznek az emberek. Az, hogy a másik lelke, egészsége és persze a pénze rámegy az ő keresményükre? Bakfitty! Ennek a megetetése ellen próbálok küzdeni. Talán azért, mert ilyen vagyok, ezt kell elfogadnom.
Egyébként a dolgok elfogadásának vannak határai még azokban a tanokban is, amelyek ezt hirdetik. Nem kell elfogadnom például, ha valaki megtámad és az életemre tör. Ha valaki mással teszi, ugyanúgy nem kell elfogadnom.

Az aláírásomat félreérted.
A Magyar Tudományban egykor Heller Ágnes írt egy cikket A hiszékenységről címmel.
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/hisz/heller.html

Ebben azt tárgyalja, hogy újabban terjed az emberek lelki beállítódása, ezzel az istenhit, terjednek az akadémikus orvoslás által meg nem alapozott természetgyógyászati módszerek, az asztrológia és más, nem kézzelfogható dolgokon alapuló tanok. Vagyis terjed az ő terminológiájával: a hiszékenység.
A cikk azért ragadott meg, mert materialista tudós létére nem köpött, hanem elfogadta a tényeket. Kompromisszumként akkor tartja elfogadhatónak a hitet, ha azt elválasztjuk a kézzelfogható, fehéren, feketén bebizonyítható dolgoktól és tudatosan a bizonyítást nem igényló hit kategóriába soroljuk.
Az aláírásomban a "tudom" nem a bizonytalan hit görcsös akarását jelzi, hanem azt, hogy a spirituális világot nem tudom és nem is akarom matematikailag és kísérletekkel levezetni, mint ilyet a hit kategóriába sorolom. A tudatomban rögtön a Heisenberg bizonytalansági elv mellett van a helye. A Heisenberg elvnek ugyan van matematikai bizonyítása, de az számomra nem fogható fel. Tehát nem tudom, hanem elhiszem, hogy korrekt és jó a belőle levont következtetés.
Körülbelül ezt jelenti az aláírásom.

A vörösbort szeretem, azon ritka alkalmakkor, amikor a pohárban előttem van nem hagyok belőle egy cseppet sem (feltéve, hogy nem édes).
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
bocsita
Mester


Csatlakozott: 2006.09.13. Szerda 10:35
Hozzászólások: 1151

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 07:53    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

méhecske2 írta:

Néha olyan érzésem van, mintha nem tudnád elfogadni az életet olyannak amilyen.
Pedig még a materialista beállítottságú tudósok szerint is ez nem jó, mert pl. szerintük az ember csak azért emelkedett ki a környezetéből (az állatvilágból, brrr…), mert elfogadta azt olyannak amilyen, és jól rosszul de alkalmazkodni próbált ahhoz.
(Az azért érdekes, hogy most amikor ennek pont az ellenkezőjét csináljuk, akkor az mi? –na mindegy.)

Szóval, a Bözse és a családja, meg a lelketlen internetes hiénák…
Olvasom a hozzászólásaid végén: „tudom, hogy hiszem”.
Most ahogy ezt a hozzászólásodat olvastam, most is felmerült bennem egy kép.
Ott ülsz egy asztalnál, pohár előtted, a pohárban néhány korty vörös bor. Erősen koncentrálsz, és megpróbálod elképzelni, hogy a pohárban benne van az Isten, és erősen erre koncentrálsz: tudom, hogy hiszem, tudom, hogy hiszem…
Csak tudod, az Isten így még nem tud veled semmit sem csinálni, mert az Istenben nem csak hinni kell, hanem meg is kell „inni”.
Fogd meg már azt a poharat és idd meg, na csak higgyél, hanem „igyál” is, hogy érezd milyen az, amikor benned van az Isten, s hagyd, hogy a „LÉ” határozza meg a tudatodat.

Ha jól csinálod, akkor egészen biztos, hogy belül, benned az Isten fog tudni neked olyan gondolatokat és érzéseket adni, melyek építenek, vigasztalnak, és elmagyarázzák pl. akár a Bözse sorsát, megvilágítva annak minden lényeges okát, aspektusát.

Mert, ha megittad volna, nem csak hittél volna az Istenben, akkor nem okozott volna ez benned olyan felháborodást. Aki meg tudja „inni” az Istent és szereti, annak minden a javára válik, aki pedig nem, annak semmi sem válik a javára.
Ha Bözse szereti az Istent, akkor a betegsége és a halála, csakis a javára válhatott, ha pedig nem szereti, akkor akár meg is „gyógyulhatott” volna, akkor sem vált volna sem őneki, sem a családjának a javára.
Nekünk embereknek el kell tudnunk fogadni azt, hogy az Isten jobban tudja, hogy mi az, ami tényleg jó nekünk.

Szia Méhecske2! Tudod valamilyen szinten érintett voltam Bözse ügyében. Komoly lelki tusát vívtam, milyen szinten hogy szóljak bele a folyamatba... Nagyon fájdalmas dolog tétlenül nézni más ember reménytelen küzdelmét. Mindegy hogy egészségügyi, pénzügyi, vagy bármilyen más bajban van. Ahol tudok, próbálok segíteni, de tudom, meg vannak a saját korlátaim,ahonnantól csupán tétlen szemlélő lehetek. Nem hárítom át a felelősséget Istenre, és nem mondom azt, hogy fogadja el az ember Isten döntését. Ez nagyon kényelmes álláspont, szerintem egy rossz értelmezése Isten szerepének és lehetőségeinek. Nézd meg a Tűzszekerek című filmben Eric Liddell mit mond a futás, Ő és Isten kapcsolatáról... Mi van akkor ha Isten pont rajtunk keresztül akar segíteni az elesetteken? Mi ülünk abban a csónakban, amit Isten a fuldokló megsegítésére küldött? Idea

Én úgy gondolkodom - Eric Liddell után szabadon - hogy azért kaptam Istentől a tudást, hogy ezt felhasználva felhívjam a az emberek figyelmét arra, hogy figyeljenek oda, ne dőljenek be a pénzéhes, hamis gyógyítók ilyen-olyan ajánlatának. Ezt nem teszem minden esetben, csak akkor, ha biztosan tudom valamiről hogy a hatékonyságában való hit, az ígért eredmény, nem áll arányban a valódi hasznával. Esetleg anyagi oldalról sem. Twisted Evil

A Terézanyus önzetlen segítségnyújtók, ingyen gyógyítók oly kevesen vannak mint a fehér hollók. Sajnos a betegség és gyógyítás üzlet lett. Nem is akármilyen. A hivatalos orvoslásban is, és az ezoterikus, vagy alternativ gyógyításban is. Érdekek, gittegyletek szövevénye minkét oldalon. A jogi szabályozásuk - főleg az alternativ gyógymódok esetében - tele van gumi szabályokkal. Ezért aztán rengeteg az ügyeskedő, akik ilyen-olyan varázsbigyóikkal, löttyeikkel, bogyóikkal célzottan bombázza a beteg embereket. Sok olyan dolog van forgalomban, amit a hatékonyságához képest pofátlanul túlárazva ajánlanak, olyan hivatkozásokkal, amelyek szakmai tartalma 0.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
méhecske2
Adeptus


Csatlakozott: 2009.11.26. Csütörtök 14:48
Hozzászólások: 331
Tartózkodási hely: Általában, önmagamon belül.

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 14:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Szia!

Örülök, hogy Te is válaszoltál! Azért is örülök mert, ha jól tudom mérnök ember vagy, ami a gondolkodásodon és érveléseiden tükröződik. Logikusan, csoportba szedetten érvelsz, és az érzelmeket nem kevered össze az ész érvekkel.
Ezért is csodálkozom akkor amikor, ugyan ezt a gondolkodást és érvelést már nem tudod átvinni, akkor amikor a Hit, Szeretet, Isten, és mondjuk talán az emberi kapcsolatok kerülnek szóba.
Mint ahogy ebben az írásodban is számomra úgy tűnik, hogy összekevered azt az alapvetően két különböző „dolgot”, hogy mondjuk Te milyennek gondolod, vagy képzeled el Istent, azzal ahogy én elképzelem. Összekevered, akkor amikor ezt írod:
„Nem hárítom át a felelősséget Istenre, és nem mondom azt, hogy fogadja el az ember Isten döntését. Ez nagyon kényelmes álláspont, szerintem egy rossz értelmezése Isten szerepének és lehetőségeinek.” , mert ezek a benned lévő Istenről alkotott képpel vannak vitában és nem az enyémmel. Ami egyébként nem baj, csak finomam jelezni szeretném, hogy nekem ehhez semmi közöm.

Igazából nagyon nehéz „dolgom” van akkor, ha ezzel a benned lévő Istenképről kezdünk el vitatkozni. Nehéz, mert én már indulásnál vesztésre állok, ez ügyben. Talán annyi fórt kérek Tőled, hogy azt a logikus gondolkodást kérjem ebben is, mint ahogy ezt más témákban szokásos nálad.
Csak azt gondold végig, hogy: 1, az Isten valóban jó.
2, az Isten valóban mindenható
Ha tehát az Isten valóban Isten, és valóban jó, akkor hogyan lehetséges, hogy a Bözsével bármi „rossz” is történhetett volna?
Egy élet lezáródását és új élet kezdetét, halálnak véled, megszabadulást ettől a „diliháztól” amit földi életnek hívunk, pedig rossznak tartod? Nincs valami logikai bukfenc ebben a gondolkodásban? Na, most őszintén…
Kicsit olyan ez mint amikor tükörben nézünk egy homályos szobában. Mindent fordítva látunk, és mindent homályosan, ezért nagyon megtudom érteni amit mondasz, de téves, mert össze egyezhetetlen Isten szeretetével és jóságával.

Ami pedig a hozzászólásod végét illeti, azzal mondjuk egyet is tudok érteni, de megint csak azt kell mondanom, hogy ahhoz semmi közöm. Tehát velem szemben fölösleges megvédened a beteg embereket a kuruzslóktól.
Annyit azért megjegyeznék, hogy a kuruzslók is emberek, akiket az Isten biztos, hogy nagyon szeret. Ha pedig az Isten szereti őket, akkor énnekem is szeretnem kell őket, bármekkora hibát követnek is el.
_________________
Csak az lát igazán, aki látja a láthatatlant, ami a láthatók mögött van. A ragaszkodás a szabadság hiteles gyümölcse. A megkötözöttség ragaszkodás az elrontott jóhoz. Aki Hozzám ragaszkodik, az valóban szabad." (Jézus; Hang: 4/312)
http://web-hang.hu/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 14:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

méhecske2 írta:

.............
Annyit azért megjegyeznék, hogy a kuruzslók is emberek, akiket az Isten biztos, hogy nagyon szeret. Ha pedig az Isten szereti őket, akkor énnekem is szeretnem kell őket, bármekkora hibát követnek is el.


Bocs, nem nekem szól, de nem bírom megállni.
Az isteni szeretetről alapjaiban különböző nézeteket vallunk, de a példa kedvéért: Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De attól nekem nem kell hagynom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba. És ha úgy adódik, még erőszakot is alkalmazok. Ez nem befolyásolja a szeretetemet. Lalikáét igen, Very Happy de ez más megbeszélés tárgya.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
méhecske2
Adeptus


Csatlakozott: 2009.11.26. Csütörtök 14:48
Hozzászólások: 331
Tartózkodási hely: Általában, önmagamon belül.

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 14:52    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
méhecske2 írta:

.............
Annyit azért megjegyeznék, hogy a kuruzslók is emberek, akiket az Isten biztos, hogy nagyon szeret. Ha pedig az Isten szereti őket, akkor énnekem is szeretnem kell őket, bármekkora hibát követnek is el.


Bocs, nem nekem szól, de nem bírom megállni.
Az isteni szeretetről alapjaiban különböző nézeteket vallunk, de a példa kedvéért: Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De attól nekem nem kell hagynom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba. És ha úgy adódik, még erőszakot is alkalmazok. Ez nem befolyásolja a szeretetemet. Lalikáét igen, Very Happy de ez más megbeszélés tárgya.


Semmi gond! Értem, csak ez szerintem akkor lenne helyes, ha a Lalika felnőtt emberként került volna szóba. Hiszen felelős és önálló emberek vagyunk, szabad akarattal.

Ezért:
Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De ha én valóban szeretem Lalikát, mert tisztelem a szabad akaratát, és azt, hogy Ő is ember, akkor hagyom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba (különben honnan tudná, hogy az nem jó dolog?). És ha úgy adódik, az erőszaktól mindenféleképp tartózkodom, mert a tudást nem önthetem tölcsérrel a fejébe Lalikának, bármennyire is fáj, hogy hülyeséget csinál, de még mindig jobb, semmit éretlen gyerekként, mindentől megóvni és bábuként rángatni, mert az akkor marionett figura lenne.javascript:emoticon('Laughing')
_________________
Csak az lát igazán, aki látja a láthatatlant, ami a láthatók mögött van. A ragaszkodás a szabadság hiteles gyümölcse. A megkötözöttség ragaszkodás az elrontott jóhoz. Aki Hozzám ragaszkodik, az valóban szabad." (Jézus; Hang: 4/312)
http://web-hang.hu/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Skar
Lucy Skywalker


Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26
Hozzászólások: 2750
Tartózkodási hely: Almayer fogadó

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 25. 21:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Méhe, ha hagyod, hogy Lalika bedugja az ujját a konnektorba, és agyonüti az áram, akkor téged jól leültetnek pár évre kiskorú halált okozó veszélyeztetéséért, és addig sem terjeszted az álkeresztény ezós hülyeségeidet - hát mit mondjak, ez lehet, hogy megér egy Lalikát, végül is ki tudja, nem lett volna-e Lalikából emo, ha felnő...
Egyébként Krisztus is szerette a kufárokat, hiszen ők is isten teremtményei, naná, attól még kivágta őket a templomból, mint macskát szarni. Kövessétek Krisztust! Tudod, az isteni szeretet eleve nem egészen ugyanaz, mint a sima emberi vonzalom, nem szólva arról, hogy a modern emberek egymás iránti szeretete sokszor nem több, mint amit a kocsijuk, kutyájuk és a sült kolbász iránt éreznek, úgyhogy isteni szeretet lehet ám ott is, ahol téged semmi sem emlékeztet arra, amit szeretet néven ismersz. Very Happy
_________________
http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu

"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának"
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
bocsita
Mester


Csatlakozott: 2006.09.13. Szerda 10:35
Hozzászólások: 1151

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 26. 08:16    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

méhecske2 írta:

Semmi gond! Értem, csak ez szerintem akkor lenne helyes, ha a Lalika felnőtt emberként került volna szóba. Hiszen felelős és önálló emberek vagyunk, szabad akarattal.

Ezért:
Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De ha én valóban szeretem Lalikát, mert tisztelem a szabad akaratát, és azt, hogy Ő is ember, akkor hagyom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba (különben honnan tudná, hogy az nem jó dolog?). És ha úgy adódik, az erőszaktól mindenféleképp tartózkodom, mert a tudást nem önthetem tölcsérrel a fejébe Lalikának, bármennyire is fáj, hogy hülyeséget csinál, de még mindig jobb, semmit éretlen gyerekként, mindentől megóvni és bábuként rángatni, mert az akkor marionett figura lenne.javascript:emoticon('Laughing')

Kicsit csalódtam benned kedves Méhecske2!
A gyerek míg felnőtt nem lesz, nem felelős személy a cselekedeteiért. Nem csak jogilag. Szerintem a szabad szellemű gyereknevelés csak tartás. A szülő feladata ezzel szemben az, hogy a különböző módon, a saját élete alatt megszerzett tapasztalatait átadja a gyerekeinek. A konnektorral kapcsolatban igen is elégnek kell lennie az, hogy elmondom a gyerekemnek, mi történne ha belenyúlna és kérem véletlenül se tegye meg, mert különben meghal. Emellett azért figyelem, s próbálom megakdályozni a véletlen baleseteket. Persze ez a módszer csak akkor működik, ha tiszteletem van a gyerek felől felém, bízik bennem és fenntartások nélkül elfogadja amit mondok. Kell továbbá hogy legyen fogalma bizonyos dolgokról, mint pl. a halálról. A kicsi gyerekeknél pl. épp ezért nem tartom jó nevelési módszernek, ha valaki vallási okokból azt súlykolja: a földi élet után is van egy élet, ami minőségieg jobb is, mint a földi életünk! A gyerek nem fogyóeszköz Méhecske2! Az életét minden eszközzel védenünk kell, még akár erőszak árán is!

A gyereknek természetesen kijár a megfelelő tisztelet, meg is kell hogy kapja a szüleitől, de ez nem azt jelenti, hogy azt csinál amit akar! Azt sem, hogy hagyom meghalni ha épp arra van kedve, hogy a konnektorba nyúlkájon... tapasztalatszerzésként. Persze legyen saját megtapasztalása is, na de ne olyan, ami első alkalommal is azonnali, végzetes következménnyel jár...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 26. 08:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

méhecske2 írta:
hangya írta:
méhecske2 írta:

.............
Annyit azért megjegyeznék, hogy a kuruzslók is emberek, akiket az Isten biztos, hogy nagyon szeret. Ha pedig az Isten szereti őket, akkor énnekem is szeretnem kell őket, bármekkora hibát követnek is el.


Bocs, nem nekem szól, de nem bírom megállni.
Az isteni szeretetről alapjaiban különböző nézeteket vallunk, de a példa kedvéért: Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De attól nekem nem kell hagynom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba. És ha úgy adódik, még erőszakot is alkalmazok. Ez nem befolyásolja a szeretetemet. Lalikáét igen, Very Happy de ez más megbeszélés tárgya.


Semmi gond! Értem, csak ez szerintem akkor lenne helyes, ha a Lalika felnőtt emberként került volna szóba. Hiszen felelős és önálló emberek vagyunk, szabad akarattal.

Ezért:
Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De ha én valóban szeretem Lalikát, mert tisztelem a szabad akaratát, és azt, hogy Ő is ember, akkor hagyom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba (különben honnan tudná, hogy az nem jó dolog?). És ha úgy adódik, az erőszaktól mindenféleképp tartózkodom, mert a tudást nem önthetem tölcsérrel a fejébe Lalikának, bármennyire is fáj, hogy hülyeséget csinál, de még mindig jobb, semmit éretlen gyerekként, mindentől megóvni és bábuként rángatni, mert az akkor marionett figura lenne.javascript:emoticon('Laughing')


Méhecske, ha úgy cselekszel, ahogyan mondod, akkor miért törekszel a nézeteid kifejtésére? Ha megtartod magadnak, akkor mi, a Lalikák majd jól megtapasztaljuk magunknak. Azután eldöntjük, hogy mit fogadunk el, és nem kell marionett figuraként rángatva lennünk.
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 26. 08:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Skar írta:

Egyébként Krisztus is szerette a kufárokat, hiszen ők is isten teremtményei, naná, attól még kivágta őket a templomból, mint macskát szarni. Kövessétek Krisztust!


salute thumbright
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
méhecske2
Adeptus


Csatlakozott: 2009.11.26. Csütörtök 14:48
Hozzászólások: 331
Tartózkodási hely: Általában, önmagamon belül.

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 26. 09:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

bocsita írta:
méhecske2 írta:

Semmi gond! Értem, csak ez szerintem akkor lenne helyes, ha a Lalika felnőtt emberként került volna szóba. Hiszen felelős és önálló emberek vagyunk, szabad akarattal.

Ezért:
Isten szereti Lalikát meg engem is. Ahhoz sem fér kétség, hogy Lalikával kölcsönösen szeretjük egymást. De ha én valóban szeretem Lalikát, mert tisztelem a szabad akaratát, és azt, hogy Ő is ember, akkor hagyom, hogy Lalika bedugja az ujjacskáját a konnektorba (különben honnan tudná, hogy az nem jó dolog?). És ha úgy adódik, az erőszaktól mindenféleképp tartózkodom, mert a tudást nem önthetem tölcsérrel a fejébe Lalikának, bármennyire is fáj, hogy hülyeséget csinál, de még mindig jobb, semmit éretlen gyerekként, mindentől megóvni és bábuként rángatni, mert az akkor marionett figura lenne.javascript:emoticon('Laughing')Kicsit csalódtam benned kedves Méhecske2!
A gyerek míg felnőtt nem lesz, nem felelős személy a cselekedeteiért. Nem csak jogilag. Szerintem a szabad szellemű gyereknevelés csak tartás. A szülő feladata ezzel szemben az, hogy a különböző módon, a saját élete alatt megszerzett tapasztalatait átadja a gyerekeinek. A konnektorral kapcsolatban igen is elégnek kell lennie az, hogy elmondom a gyerekemnek, mi történne ha belenyúlna és kérem véletlenül se tegye meg, mert különben meghal. Emellett azért figyelem, s próbálom megakdályozni a véletlen baleseteket. Persze ez a módszer csak akkor működik, ha tiszteletem van a gyerek felől felém, bízik bennem és fenntartások nélkül elfogadja amit mondok. Kell továbbá hogy legyen fogalma bizonyos dolgokról, mint pl. a halálról. A kicsi gyerekeknél pl. épp ezért nem tartom jó nevelési módszernek, ha valaki vallási okokból azt súlykolja: a földi élet után is van egy élet, ami minőségieg jobb is, mint a földi életünk! A gyerek nem fogyóeszköz Méhecske2! Az életét minden eszközzel védenünk kell, még akár erőszak árán is!

A gyereknek természetesen kijár a megfelelő tisztelet, meg is kell hogy kapja a szüleitől, de ez nem azt jelenti, hogy azt csinál amit akar! Azt sem, hogy hagyom meghalni ha épp arra van kedve, hogy a konnektorba nyúlkájon... tapasztalatszerzésként. Persze legyen saját megtapasztalása is, na de ne olyan, ami első alkalommal is azonnali, végzetes következménnyel jár...


Semmi baj, mondjuk én nem csalódtam.

Nem, mivel most is egyetértek veled.
Persze megint csak azt kell mondanom, hogy ehhez megint semmi közöm, hiszen ha elolvasod figyelmesen amit írtam, akkor láthatod, hogy nem gyermekekről beszéltem, hanem felnőttekről.javascript:emoticon('Rolling Eyes')
_________________
Csak az lát igazán, aki látja a láthatatlant, ami a láthatók mögött van. A ragaszkodás a szabadság hiteles gyümölcse. A megkötözöttség ragaszkodás az elrontott jóhoz. Aki Hozzám ragaszkodik, az valóban szabad." (Jézus; Hang: 4/312)
http://web-hang.hu/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
méhecske2
Adeptus


Csatlakozott: 2009.11.26. Csütörtök 14:48
Hozzászólások: 331
Tartózkodási hely: Általában, önmagamon belül.

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 26. 19:34    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hangya írta:
Skar írta:

Egyébként Krisztus is szerette a kufárokat, hiszen ők is isten teremtményei, naná, attól még kivágta őket a templomból, mint macskát szarni. Kövessétek Krisztust!


salute thumbright
Nem tudom, hogy milyen sebeket hordozol Hangya a szíved mélyén, csak sejtem.

Őszintén remélem, hogy egyszer eltudod engedni és megtudod bocsátani.

javascript:emoticon('Sad')
_________________
Csak az lát igazán, aki látja a láthatatlant, ami a láthatók mögött van. A ragaszkodás a szabadság hiteles gyümölcse. A megkötözöttség ragaszkodás az elrontott jóhoz. Aki Hozzám ragaszkodik, az valóban szabad." (Jézus; Hang: 4/312)
http://web-hang.hu/
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 26. 19:44    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

méhecske2 írta:
hangya írta:
Skar írta:

Egyébként Krisztus is szerette a kufárokat, hiszen ők is isten teremtményei, naná, attól még kivágta őket a templomból, mint macskát szarni. Kövessétek Krisztust!


salute thumbright
Nem tudom, hogy milyen sebeket hordozol Hangya a szíved mélyén, csak sejtem.

Őszintén remélem, hogy egyszer eltudod engedni és megtudod bocsátani.

javascript:emoticon('Sad')


Te olyan jóságos vagy! Wink
_________________
Tudom, hogy hiszem.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Skar
Lucy Skywalker


Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26
Hozzászólások: 2750
Tartózkodási hely: Almayer fogadó

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 27. 02:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

OFF
Arany Méhem, miért írod be minden hozzászólásodba, hogy javascript emoticon?
ON

A vita szempontjából irreleváns, tudod-e, milyen sebeket hordoz hangya, sőt, még az is, hordoz-e egyáltalán valamilyet.
Ajánlott olvasmány:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

Méhecske, ha úgy cselekszel, ahogyan mondod, akkor miért törekszel a nézeteid kifejtésére? Ha megtartod magadnak, akkor mi, a Lalikák majd jól megtapasztaljuk magunknak.

Jó kérdés. Az intoleranciát tolerálni képtelen, magát toleránsnak képzelő tolerantista, és a feltétlen elfogadásról prédikáló, a feltétlen elfogadás el nem fogadását elfogadni képtelen ezós alakja örökkön izgatja képzeletünket. Twisted Evil
_________________
http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu

"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának"
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
mano7
Neofita


Csatlakozott: 2010.11.13. Szombat 8:29
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2010. 11. 27. 12:06    Hozzászólás témája: Re: Érszűkület Hozzászólás az előzmény idézésével

AdiVeszteg írta:
Sziasztok!

30 éves korom ellenére, kezdődő érszűkületet állapítottak meg nálam nemrégiben. Szedek gyógyszert, viszont nem bízom csak a pirulákban. Akinek esetleg van valami tippje, hogy milyen olyan egyéb terápiás módszer létezik, amely nem igényel orvosi beavatkozást, azt megköszönném.

Üdv,

AdiVeszteg


Én segítenék ha engeded Smile és ha természetgyógyászok segítségét elfogadod Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Egészség Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
6 / 7 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.