Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

XI. Vágy/Erő

 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
hangya
hangya


Csatlakozott: 2005.04.18. Hétfő 7:51
Hozzászólások: 9599
Tartózkodási hely: itt vagyok

HozzászólásElküldve: 2011. 07. 26. 19:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

11. Vágy/Erő


Tidena írta:
Szeretném az Erő (VIII-vagy XI ) ez most lényegtelen ki milyen számot társít mellé-elemezni.


Antal Orsolya írta:
VIII. Erő= Szaturnusz Csak felfelé juthatsz Kiszabadulni az apró erőszakosságok és nagy indulatok kötelékéből. Szaturnuszi fegyelmet követel. Akkor leszel erős, ha ha megtalálod az olyan megoldást, ahol senki sem sérül


XI Igazságszolgáltatás: Lehet számmisztika szerint XI= 2 döntsön helyettem a jog. Pártatlanság, méltányosság, igazságosság becsület méltó jutalomtanács önelégültség, Tipikus Mérlegi analógia.


shuriken írta:


SZEPES MÁRIA: A TAROT BÖLCSESSÉGE
(részlet)

VIII. CHETH. ERŐ

Szabadítsd ki erődet apró erőszakosságok és nagy indulatok kötéséből, mert elérkezett az ideje, hogy mindazt véghezvidd, amit e rendkívüli inkarnációdban meg kell valósítanod!

A sürgetés nem azt jelenti, hogy türelmetlenül nekitámadj megoldatlan problémáidnak.
A türelmetlenség is erőszak. Olyan oldalról közelíti meg feladataidat, ahonnan nem lehet megoldani őket.
Ha mégis kierőszakolod, utóbb kiderül, nem volt benne köszönet.

Az erőkkel való fájdalmas tapasztalatok legfőbb oka az ember szellemi vaksága.
Az a lelki attitüd, amely ott akar behatolni valahová, ahol nincs bejárat, hanem fal emelkedik.
S aki egy falnak teljes lendülettel nekivágódik, az összetöri magát.

A megfélemlítés, elnyomás árán szerzett pozíció erőszakkal meghajlított, fiatal fatörzshöz hasonló, amely a ránehezedő nyomás lazulásával visszacsapódik, és veszélyes sérülést okoz leigázójának.

Ha el akarsz érni egy célt, akkor az erő önmagában nyugvó biztonságával hívd magadhoz!
E mágikus formulával idézd fel, értéküket vesztett szavak és görcsös akaratosság nélkül!

Minden börtön és minden kalitka tárva - nyitva áll fölfelé!
Ökleidet ne zúzd tehát véresre a falak döngetésével!
Repülj ki zárlatodból a felső kijáraton át a benned élő Lélekmadár szárnyaival!
Látszólag passzívan, de belül tevékenyen merd kivárni, amíg kívánságod kibontakozik a determináció zárlatából.
Érleld meg a dolgokat úgy, ahogy kell!
A fizikai jelenségek, ha anyagi erődjükben ellenállnak is, belülről áthangolódnak, átalakulnak lassan theomágikus gondolataid sugárhatására! Nem kell többé faltörő kost használnod hozzá, a kapuk e belső varázsformulára ellenállás nélkül megnyílnak előtted!

A lemondás: erő. A passzív sóvárgás: gyöngeség. Áldozd fel passzív sóvárgásaidat, és mágikus erőhöz jutsz, amely valóban célhoz segít!

Az igazsággal szembenézni: vakmerőség. A hazugságot uralomra juttatni: gyávaság.
Leplezd le a tévhit káprázatait, és sorsodban eluralkodik az igazság!

Védekező büszkeségedet cseréld át alázattá, és minden külső támadás ereje megtörik mágikus páncélzatodon!


shuriken írta:
STRENGTH


TAROT OF MARSEILLES
RIDER WAITE TAROT
TAROT OF DREAMS
IBIS TAROT


Tidena írta:
ERŐ

1

Érdekes a lemniszkáta megjelenése az erő lapján,ezen a lapon kívül még a Mágus feje felett láthatjuk.A Mágusnál a föld és az ég,az Erőnél a kint és a bent harmonikus kapcsolatát jelöli.
Általában:A lap állati természetünk megszuelidítésénk jelképe.
hivatás:Teljes erőbedobással dolgozzunk a feladatunk megoldásán.
kapcsolatok:Átadhatjuk magunkat a szerelemnek de nem szabad ösztöneink fogságába esni.a szerelem szenvedélyes oldalát jelölő lap.

2

Szellemi és/vagy mentális erő,bátorság,elszántság,erkölcsi erő,kitartás,akaraterő,uralom,a negatív hatások megsemmisítése,magabiztosság,buzgalom,energikusság,rejtett energiák feltárásának képessége,a nehézségek legyőzéséhez szükséges erő.

3

Kellő bátorsága és vitalítása van a céljai eléréséhez.Az intelligencia és az értelem lelkesedéssel és energiával párosul.Fegyelem.Meggyőződése erőssé teszi.Belső ereje segítségével kiállja a próbát.

4

általában: Az erő és az energia különböző formái,veszély árán elért siker,hősiesség,nehézségek megoldásának képessége.kitartás,önbizalom,diadal az ösztönök és a szenvedélyek felett.Önmagunk megzabolázása,önmagunk feletti uralom,testi és lelki egészség.
hivtás:Cselekvés,vállalkozás,eredmény,siker ,lelkesedés.

5

Energia,hatalom,az ösztönök feletti uralom,jogos dolgok.

6

Eltökéltségre,fizikai erőre,és a kihívást jelentő helyzetekben való kitartásra utal.Bátran ki kell állnunk a meggyőződésünk mellett.Belső források megismerése.

7

Bátorság,öntudat,erős egyéniség,szembenézni a tényekkel,kezünkbe venni életünk irányítását,
Hinnie kell a saját igazában,bátran szembeszállni a veszéllyel.
Szerelmi téren többet ad mint kap.

8

Meg kell őriznünk magunkban a hatalmas és vad szörnyeteget,és megtartsuk azokat az állati tulajdonságokat is,melyek kreatívak és létfontosságúak is.az oroszlán az emberi psziché különböző aspektusait tükrözi.A vadállat ha nem járhat azon az uton ahol szeretne dühöng és vaktában pusztít.De ha ezt a vadállatot legyőzzük,akkor elsajátíthatjuk a mágikus képességet,mely pszichológiai értelemben azt jelenti,hogy integráljuk a vadállat életerejét,és szolgájává tesszük a tudatos és felelősségteljes egonak.

9

Szembenézni a valósággal,kézbe venni az életét,vállalni a felelősséget,belső erő,tolerancia,tudatában lenni az ösztönnek.

10

Adrenalin,tettrekészség,belső vágyak pozitív irányba való terelése.Civilizált énünk és a bennünk lévő vadállat közti egyensúly.
kulcsszó:gyensúly

11

általános:lalkesedés,életöröm,életerő,szenvedély,szexuális energia.

szerelem és kapcsolatok:Szenvedélyes kapcsolat vagy viszony.Érzéki tapasztalatok,lelekesedés,szenvedély.

hivatás:Munkakedv,szerencsés kéz,energikus hozzáállás a munkához.


shuriken írta:
SZEPES MÁRIA:
RIDER WAITE TAROT KÁRTYA ÁLTALÁNOS SZIMBÓLUMAI
(részlet)


ERŐOroszlán
Az élet mögött álló Vörös oroszlán az élet potenciája.
Az Opus Magnum nem mehet végbe e maximális erő nélkül.
De a mágus nem erőszakkal, hanem csellel operál.
A természetet a természettel győzi le.
Ez az oroszlán még a földbe kapaszkodik.

A hét rózsa
A végtelenség perspektívája a hét beavatáson keresztül tárul fel.
Sohasem az ember, mindig a mágus cselekszik, teremt, varázsol, nemz, sűrít és old,
mint a makrokozmikus tükörképe, az univerzum varázslója.

Öt rózsa a főalak derekán
Az öt arkánum, a kvintesszencia.
A két felső rózsa az okkult tudomány,
amely kulcsát adja a poláris ellenerők semlegessé olvasztásához,
amikor a nyolcas számból, a halál jelképéből új élet támad fel,
és a halálfejből rózsa nő ki.
A Bölcsek Köve az Oroszlán.
Életereje, hatalma azonban a Mágusnál van, aki uralkodik felette.


hangya írta:


11. Az Erő
11.1.Leírás

A kártya hátterének 3/4ét a sárga ég adja. A tájat zöld növények borítják, a háttérben egy hegy kéklik. Békés, termékeny táj. Az előtérben egy nő áll kissé meghajolva, egy hím oroszlán nyitott pofáját nyomja össze a kezeivel.
A nő fehér ruhába van öltözve, ami rácsüng a földre, a lába nem látszik ki. A fején, derekán virágkoszorú, a feje felett a végtelen jele, mint a Mágusnak. Tekintete az oroszlánon.
Az oroszlán vörös, a nőnek a marmagassága kb. félcombig ér. Az első két lába terpesztve, a fara égnek áll. Macskáknál ez támadó póz, viszont a farka a lába közt van. A fejét kissé megemeli, a nyelve kilóg a szájából. Összhatásában ez szelíd cicus.
A nő az állat feletti uralmat nem a fizikai erejével gyakorolja, hanem a határozottságával, lelkierejével. A fizikai erőt akkor fejti ki, amikor az állat már szelíd. Többet ésszel, mint erővel.

11.2. A kép üzenete
Ez nem a fogcsikorgatva megállom, hogy nem eszem csokoládét. Ez az eldöntöm, hogy nincs szükségem a csokoládéra kártya.

11.2.1. Ami felmerült bennem
Van egy barátom, akit a neten ismertem meg. A vágyain hatalmas akaraterővel uralkodik. Így szokott le pl. a cigarettáról. Ugyanakkor képtelen bizonyos megnyilvánulásait kordában tartani. Az az elképzelése, hogy az igazságot, már amit ő igazságnak vél, mindenkinek az arcába kell mondani. Fésületlenül kell mondani, úgy, ahogyan ő gondolkozik róla. Ismeretségünk kezdetén elmondta, hogy ő mindenkit megbánt, akit szeret, és ezen képtelen változtatni. Engem nagyon szerethet, mert nagyon sokszor érzem, hogy megbánt. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy nagyon fontos a számára, hogy beszélgethessen velem. Hatalmas diplomáciai érzékkel és tapintattal közeledik, békítget, ha megsértődtem. Szoktam mondogatni, hogy tized energiával törődne azzal, hogy ne bántson, minden rendben lenne. A Vágy/Erő lapja nem arról szól, ahogyan ő uralja, vagy nem uralja a vágyait, ösztönös megnyilvánulásait, hanem arról, ahogyan nekem kellene. Azt hiszem, őt azért kaptam, hogy erre megtanítson. Próbálkozik, de a teljes sikertől még messze vagyok.

Az aszcendensem Skorpió. Bántást, kihasználást, semmibevevést hosszan tűrök. Azért, mert kezdetben nem olyan a bántás mértéke, hogy érdemes lenne szóvá tenni. Azért, mert ha EZT mégsem kellene szó nélkül hagyni, az első, ami eszembe jut, hogy EKKORA pimaszság nincs, bizonyára félreértettem. Mire megforgatom magamban, hogy EKKORA pimaszság van, és ezt tényleg szóvá kellene tenni, lejárt a naptár és két témával arrébb van a beszélgetés fonala. Azért, mert elöntött a méreg és csak csúnyán tudnék szólni, azt meg ugye nem kellene.
Majd amikor sokadszorra ismétlődik ugyanaz, és már úgy tűnik a másiknak, hogy velem bármit meg lehet tenni, rám egyáltalában nem kell tekintettel lenni, akkor váratlanul besokallok, és igen hevesen reagálok.
Nem túl jó reagálási technika, sokkal ügyesebb azonnal, az első bántást lereagálni, nem hagyni elfajulni a dolgokat, mindenkinek azonnal megjelölni a határokat, ha magától nem érzi, meddig mehet. Vagy azonnal reagáljam le úgy, hogy többet ne ismétlődjön meg, vagy egyáltalán ne vegyem fel, és ne csak a felszínen, hanem teljes mélységben lépjek át rajta. Folyamatosan szembetalálom magam a jelenséggel. Mindig van az életemben egy-két személy, aki elmegy a tűréshatáromig, én indulattal reagálok, holott higgadtan is le lehetne rendezni.


11.2.2. Amit következtetek
11.2.2.1. Fizikai síkon

Erő, siker, dicsőség

11.2.2.2. Értelmi, gondolati szinten
Lényeglátás, a dolgok működésének ismerete, Reakciók a történések súlyának megfelelően.

11.2.2.3. Érzelmi, emocionális szinten
Középen, helyükön levő érzelmek, ezáltal siker.

11.3. Hivatalos értelmezés
11.3.1. Andrea

Az Erő kártyája bizonyos értelemben rokonságot mutat a Mágussal (I). Mint ott, itt is titkos, mély, belső harmónia a különleges erő alapja. Amíg a Mágus befolyásoló hatalma a tudatos és tudatalatti erők harmóniáján alapul, addig ezen kártya életereje, bátorsága és szenvedélyessége a civilizált embernek saját állati természetével való kibékülését fejezi ki. Ezt hatásosan ábrázolja a mítosz Gilgames és korábbi ellensége, Enkidu barátságában. Ez a kártya egyértelművé teszi, hogy ösztönlény valónkat nem rejthetjük sápadt erények mögé, hanem nyíltan szembe kell néznünk a bennünk élő, néha félelmetes archaikus erőkkel, azokat szeretettel elfogadva, gyöngéd erőszak útján kell lassanként megszelídíteni. Ily módon nemcsak ezek az őserők állnak rendelkezésünkre, hanem mindazon erőtartalékaink, melyeket eddig ösztöneink elnyomására fordítottunk.

11.3.2. Xalen blog
KULCSSZAVAK:
Oroszlán; szenvedély, sokszínű kreativitás, tehetség, erő, az állati erők integrálása, a félelmek és megszokások leküzdése.
ÚTMUTATÁS:
Ha kész vagy elfogadni mindent, amit önmagadban fellelsz, akkor érzékenységgel, tudatossággal, szeretettel és megértéssel jutsz át mindenen.
KÉRDÉS:
Életed mely területét szeretnéd még teljesebben megélni? Mi akadályozott meg ebben a múltban? Kész vagy újrakezdeni?
JAVASLAT:
Tudatosabban fogadj magadba mindent. Sokszor csak azért éljük meg korlátként a szeretetet, szomorúságot, fájdalmat, dühöt, vagy félelmet, mert nem tanultuk meg ezeket potenciálként kihasználni.
MEGERŐSÍTÉS:
Teljes egészében élvezem az életet.

A sors lapjai

A dolgok végkimenetelét befolyásolhatjuk azáltal, hogy reagálunk az eseményekre, vagy sodródunk ahelyett, hogy harcolnánk a jelennel.

Vágy XI.

Kényszernek, vagy állhatatosságnak is szokták nevezni ezt a helyzetet. Arra hívja fel a figyelmet, hogy a személyre szóló gyengédebb módszerekkel nagyobb hatást lehet elérni, mint az erőszak eszközeivel. Az Erő maga az életet jelenti. Arra hívja fel a figyelmet, hogy tartsunk ki minden helyzetben annak ellenére is, ha mások nem ismerik el munkánkat, és már lassan ott tartunk, hogy feladjuk, mert nem tudunk egyről a kettőre jutni. Bízzunk önmagunkban és legyünk képesek kompromisszumot kötni, meg fogjuk kapni, amit akarunk. Az erő lapjának negatív oldala: Ha képesek vagyunk beleragadni egy vesztes helyzetbe, mert úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég erősek ahhoz, hogy bírjunk mozdulni és megtalálni a kiutat. Ne pazaroljuk tovább az energiánkat olyan dolgokra, vagy személyekre, akik, vagy amik csak rosszat jelentenek számunkra, és ráadásul még reménykedünk a legcsekélyebb esély nélkül, hogy majd jön valaki és megoldja a problémánkat. Itt az ideje tudatosítani magunkkal, hogy eljött az ideje, hogy véget vessünk a kudarcok sorozatának, és erőnket a magunk javára fordítsuk.
ÁLTALÁNOS:
Bátorság, vitalitás, erő, szenvedély, rettenthetetlenség.
PÁLYAFUTÁS:
Munkakedv, kockázatvállalás, tetterő, erős motiváció.
TUDAT:
A bennünk lévő negatív erők megszelídítése a szeretet által.
AMIRE BÁTORÍT:
Szenvedélyes odaadás egy személy, vagy feladat, vagy élmény iránt.
AMIRE FIGYELMEZTET:
Ne tiporja sárba az értékeket.
EMBERI KAPCSOLATOK:
Erős kapcsolat, szenvedélyes viszony, egymás elvarázsolása, szexuális kicsapongás.


11.3.3. Waite
A woman, over whose head there broods the same symbol of life which we have seen in the card of the Magician, is closing the jaws of a lion. The only point in which this design differs from the conventional presentations is that her beneficent fortitude has already subdued the lion, which is being led by a chain of flowers. For reasons which satisfy myself, this card has been interchanged with that of justice, which is usually numbered eight. As the variation carries nothing with it which will signify to the reader, there is no cause for explanation. Fortitude, in one of its most exalted aspects, is connected with the Divine Mystery of Union; the virtue, of course, operates in all planes, and hence draws on all in its symbolism. It connects also with innocentia inviolata, and with the strength which resides in contemplation.
These higher meanings are, however, matters of inference, and I do not suggest that they are transparent on the surface of the card. They are intimated in a concealed manner by the chain of flowers, which signifies, among many other things, the sweet yoke and the light burden of Divine Law, when it has been taken into the heart of hearts. The card has nothing to do with self-confidence in the ordinary sense, though this has been suggested--but it concerns the confidence of those whose strength is God, who have found their refuge in Him. There is one aspect in which the lion signifies the passions, and she who is called Strength is the higher nature in its liberation. It has walked upon the asp and the basilisk and has trodden down the lion and the dragon.

8. FORTITUDE.--Power, energy, action, courage, magnanimity; also complete success and honours. Reversed: Despotism, abuse if power, weakness, discord, sometimes even disgrace.
Erő, energia, cselekvés, bátorság, nagylelkűség; teljes siker és dicsőség. Fordítva: önkényuralom, erővel való visszaélés, gyengeség, viszály, néha még kegyvesztettség is.


shuriken írta:


Smile IDÉZETEK Smile

"Az erő igazság nélkül erőszak, az igazság erő nélkül tehetetlenség."
Masutatsu Oyama

"Aki nem mutogatja magát – ragyogni kezd.
Aki nem dicsekszik – sikeres lesz.
Aki nem követel tiszteletet, azt elfogadják vezetőnek.
Aki nem küzd senkivel, azzal senki sem képes megküzdeni."
Kínai univerzista bölcsesség

"A konfliktusok megoldásának módszere nem a frontális ütközés, hanem haladás a konfliktusok mellett, miközben megtanuljuk azt kezelni, s lassan magunk mögött hagyni."
Bruce Lee

"Aki szörnyetegekkel harcol, ügyeljen, nehogy közben szörnyeteggé váljék.
És ha sokáig pillantasz a mélységbe, a mélység is beléd pillant."
Friedrich Nietzsche

"Mindig lehet találni valakiben olyasmit, amivel felülmúlhat minket.
Az ilyen tulajdonságok keresése másokban hozzásegít minket ahhoz, hogy legyűrjük önteltségünket, arroganciánkat."
Tendzin Gjaco - 14. Dalai Láma

"Ha férfi vagy, légy férfi, S ne szád hirdesse ezt..."
Petőfi Sándor

"Helytelenítem, ha valaki erőnek erejével akarja boldoggá tenni az embereket. Mindenkinek joga van a saját pocsék borához, az ostobaságához és a koszos körméhez."
Milan Kundera

FORRÁS:
Budomagazin.Hu

_________________
Tudom, hogy hiszem.


A hozzászólás legutóbb hangya által 2011. 07. 26. 21:36-kor lett szerkesztve, összesen 2 alkalommal.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Yahoo Messenger MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Asztro - Ezo Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.