Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Elmélkedések a világ dolgairól
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 32, 33, 34  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Életkérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 08. 30. 10:08    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:

Persze. Leírtad.
UTÓLAG.
Aztán megkérdezted, hogy miért, én hogy gondoltam.
Leírtam, hogy hogy gondoltam, és miért úgy, amit te félreértettél.
(Rég nem az volt a lényeg, hogy EREDETILEG miről szólt a film, hanem az, hogy te ezt hogy közvetítetted, és én azt hogy értelmeztem.)
És hogy én nem is beszéltem nemi erőszakről, te azt mégis annak vetted le.

Ez pontosan olyan, mint egy verselemzés. Valaki kitalálta, hogy "azt gondolta a költő". Miközben nem is biztos, hogy azt gondolta...
De itt már arról volt szó, hogy te azt gondoltad, hogy én azt gondoltam, pedig a "költő" - rendező - nem is azt gondolta.
Laughing
Igen...Ez így van,ahogy írod...Viszont szerintem pont onnan lehet tudni azt,hogy egy ZSENIÁLIS VERSSEL,VAGY FILMMEL ÁLLUNK SZEMBEN,hogy 100 ember százféleképpen tudja értelmezni...És sokszor még akkor sem arra az értelmezése jutnak,mint amire a szerző utalni akart...Viszont nézegetve az előbb a régebbi hsz-eket, hirtelen rádöbbentem valamire...Mégpedig arra,hogy azért nem tetszik neked az a vendéglői jelenet a "Melodrámában", mivel neked egészen más elképzeléseid vannak a "tesztoszteronrol",meg az "ellenállhatatlan pacákokrol", mint nekem...És EZÉRT nem tudunk sehogyse zöld ágra vergődni a film katonakarakterei kapcsán...SZERINTED egy "férfias" katona vagy pali, akkor férfias és ellenállhatatlan,ha MEG TUDJA HÓDÍTANI A KEZDETBEN ELLENÁLLÓ HÖLGYEKET...Ezért vártad azt,hogy a jelenetben a katonák majd holmi "Don Juan" módjára udvarolni fognak a tót pincérnőnek...És ETTÖL LESZNEK igazából "férfiasak"...Nekem viszont világ életemben más nézeteim voltak az "ellenállhatatlan,igazi férfi" kategóriájárol...Az én értelmezésemben az "ellenállhatatlan,tesztoszterontol illatozó férfi" kategóriája az egy olyan férfit takar,AKINEK A KISÚJJÁT SEM KELL MOZDÍTANIA SOHASEM AHHOZ,HOGY A HÖLGYEK GYÖNYÖRTÖL ALÉLTAN HANYAT VESSÉK MAGUKAT NEKI, SZÉTTÁRT LÁBAKKAL...Szerintem ILYEN egy "igazi férfi"...Amelyik férfinek "MEG KELL HÓDÍTANIA" akárcsak egyetlen hölgyet is,az szerintem egy SZÁNALMAS LÚZER csak...Szóval valszeg ezen nézetkülönbség okán értelmezzük kéféleképpen a filmbeli katona karaktereket...Ami nekem "szemet gyönyörködtető" jelenet a katonákra mászó tót pincérnő okán,az neked csak annak a bizonyítéka,hogy a katonákbol "hiányzik" a tesztoszteron...Mivel semmi jelét nem mutatták,hogy "meg akarják hódítani" a pincérnőt...Ugye jól látom a dolgok lényegét?
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Főmágus


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 3015

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 02. 11:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
nézegetve az előbb a régebbi hsz-eket, hirtelen rádöbbentem valamire...Mégpedig arra,hogy azért nem tetszik neked az a vendéglői jelenet a "Melodrámában", mivel neked egészen más elképzeléseid vannak a "tesztoszteronrol",meg az "ellenállhatatlan pacákokrol", mint nekem...És EZÉRT nem tudunk sehogyse zöld ágra vergődni a film katonakarakterei kapcsán...SZERINTED egy "férfias" katona vagy pali, akkor férfias és ellenállhatatlan,ha MEG TUDJA HÓDÍTANI A KEZDETBEN ELLENÁLLÓ HÖLGYEKET...Ezért vártad azt,hogy a jelenetben a katonák majd holmi "Don Juan" módjára udvarolni fognak a tót pincérnőnek...És ETTÖL LESZNEK igazából "férfiasak"...Nekem viszont világ életemben más nézeteim voltak az "ellenállhatatlan,igazi férfi" kategóriájárol...Az én értelmezésemben az "ellenállhatatlan,tesztoszterontol illatozó férfi" kategóriája az egy olyan férfit takar,AKINEK A KISÚJJÁT SEM KELL MOZDÍTANIA SOHASEM AHHOZ,HOGY A HÖLGYEK GYÖNYÖRTÖL ALÉLTAN HANYAT VESSÉK MAGUKAT NEKI, SZÉTTÁRT LÁBAKKAL...Szerintem ILYEN egy "igazi férfi"...Amelyik férfinek "MEG KELL HÓDÍTANIA" akárcsak egyetlen hölgyet is,az szerintem egy SZÁNALMAS LÚZER csak...Szóval valszeg ezen nézetkülönbség okán értelmezzük kéféleképpen a filmbeli katona karaktereket...Ami nekem "szemet gyönyörködtető" jelenet a katonákra mászó tót pincérnő okán,az neked csak annak a bizonyítéka,hogy a katonákbol "hiányzik" a tesztoszteron...Mivel semmi jelét nem mutatták,hogy "meg akarják hódítani" a pincérnőt...Ugye jól látom a dolgok lényegét?


Nem, nem, nem. Nem látod jól. Nem azért hiányzik nekem a tesztoszteron, mert semmi jelét nem mutatták annak, hogy meg akarják hódítani a nőt.

Még mindig nem értesz.

Pedig írtam már…

Nem az a bajom, hogy nem udvaroltak a katonák a nőnek. Nem attól voltak – lettek volna - férfiasak és ellenállhatatlanok, hogy/mert udvarolniuk kellett volna. Egy szóval nem mondtam. Egyszerűen nem az történt, amit „beharangoztál”.

Idézem újra, mit írtál akkor, amikor még nem láttam a jelenetet.

Idézet:
...a "Melodráma" címü film...Ez egy hazai készítésü film 1991-böl,és bár magát a filmet nemnagyon tartom számon a kedvenceim között,viszont a film első 10 percét annál inkább...AZ A 10 PERC ugyanis pont olyan,mint amilyennek szerintem MINDEN FILMNEK LENNIE KÉNE, ami a magyar katonákról szól...Itt, ebben a 10 percben NEM SZÁNALMAS,VESZTES LÚZEREKET meg hazug,hiteltelen rafkósságot,és győzedelmességet láthatunk mint mondjuk a " Tenkes kapitányában",hanem ritkán bemutatott módon MAGABIZTOS,LAZA,VAGÁNY magyar katonákat...Akik ugye hátborzongató profizmussal likvidálják mindjárt kezdetnek egy csehszlovák határőrposzt legénységét,aztán meg lazán kifeküdnek napozni a bevonulási terepszakasz elérését követően,majd az egyik szlovák vendéglő csaposának röhelyes és szánalmas hepciáskodása ellenére megizélik a vendéglő tót pincérnőjét...(Hm...Volt ám lába a szlovák pincérnőt alakító színésznőnek...Azt az eget...Énis szívesen bemásztam volna közzéjük...)Ott, a szlovák csapos szeme láttára...És mégcsak nemis kellett erőszakolni a spinét,mivel az rögtön hanyatdobta magát a katonáinknak...


Én nem vártam azt, hogy Don Juan módra meghódítják a csajt. AZT VÁRTAM, hogy a fiúk: „megizélik a vendéglő tót pincérnőjét”, aki „rögtön hanyatt dobta magát a katonáinknak”, mert legelőször EZT ÍRTAD. EZ domináns, férfias viselkedés LETT VOLNA. Ez történt? Nem. (Fordítva történt. ) Lehet, hogy neked – férfiként - szemet gyönyörködtető látvány az, hogy a pincérnő rámászott a fiúkra, de az nem a férfi, hanem a nő dominanciája. (Ilyen is létezik, de most nem erről volt szó.) Ebben a jelenetben NINCSENNEK OLYAN katonák akik „megizélik” a pincérnőt, mert a csaj mászik rájuk. „NEM DOBTA hanyatt magát aléltságában”, mert ő vette a kezébe az irányítást… és még te is azt írod, hogy „szívesen bemásztál volna a lábai közé”. EZ IS DOMINÁNS viselkedés lenne, de ebben a jelenetben nem lett volna rá alkalmad, mert nem állt elő ilyen helyzet. Vagy tán nem is ugyanazt a filmet néztük? Érted már miről beszélek?

Ha úgy lett volna a jelenet, hogy mikor ott cicázik velük a csaj, és észlelik, hogy testileg feléjük készül kerekedni, akkor valamelyik IGEN HATÁROZOTTAN úgy dönt, hogy na, viszont mostantól ő veszi a kezébe az irányítást, és úgymond fordít a kockán, és „bemászik a lábai közé”, akkor azt mondtam volna, hogy igen! Akkor férfias! Akkor azt mondtam volna, hogy érzem a tesztoszteron illatát a levegőben.

De vonatkoztassunk el a filmtől.

Tegyük fel, hogy meg tetszik nekem egy férfi az utcán, buszon, villamoson, akárhol. Mit teszek? Igyekszem felhívni magamra a figyelmét. Ha ez megvan, vagyis észlelem, hogy én is tetszem neki, - csorgatja a nyálát, bámul, le sem tudja venni rólam a szemét - akkor vagy megvárom, hogy megszólítson ő, vagy, ha ez nem következik be, de nagyon meg szeretnék ismerkedni vele, akkor megszólítom én. Nem fogom azt mondani, hogy nem férfias, csak azért, mert nem kezdeményez (nem bókol, nem udvarol).

Viszont, akkor, amikor arra kerül sor, hogy szorosabbra fűzzünk bizonyos szálakat, akkor igenis ELVÁROM AZT, hogy DOMINÁNS legyen. Ekkor is épp kezdeményezhetek én is, mondjuk, elé állok, kihívóan viselkedem, hozzásimulok, felcsigázom, stb., de neki, a FÉRFINAK KELL DOMINÁNSNAK LENNI a továbbiakban. Hogy érezzem a férfiasságot, a nyers erőt, a tomboló tesztoszteront, ha a kellő pillanatban nem ő, hanem én irányítok? Nehogy már nekem kelljen felülre kerekednem! Sem nem átvitt, sem nem konkrét értelemben.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 02. 11:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Hát...Nem is tudom...Nekem nem tünt olyannak az a filmbeli jelenet, mint ahol a NŐ LETT VOLNA A DOMINÁNS...Mind a katonák,mint a nőci,pontosan hozták szerintem a nemi szerepeket...A nőci azzal,hogy NEM LACAFACÁZOTT,MEG NEM VÁRTA PASSZÍV MIMÓZAKÉNT AZT HOGY ÉSZREVEGYÉK A KATONÁK,hanem maga kezdeményezett,könnyedén és rutinosan,a katonák pedig a MEGFELELŐ IDŐBEN ÁTVETTÉK TŐLE A DOLGOK IRÁNYÍTÁSÁT...Addig a pillanatig volt csak a nőci a domináns,ameddig BE NEM VONULTAK MIND A HÁTSÓ SZOBÁBA...Figyeld csak meg alaposabban a jelenetet!Attól a pillanattól veszik át a katonák az irányítást,és a dominanciát,amikor az egyikük a nőci szájához nyomja a szeszesüveget,hogy "Na...Igyál te is"...Figyeld csak meg alaposan azt a pillanatot,meg az utána következő eseménysort! Most lehet hogy velem van a gond,de én úgy láttam a filmben,hogy INNENTÖL KEZDVE már az volt a cselekmény,hogy a katonák kezdtek rámászni konkrétan is a nőcire, aki innentöl ugye már csak "hagyta magát"...Vagy hagyta volna,ha nem kavar be a tót csapos röhelyes lúzerkedése...De ha megfigyeled, EKKOR MÁR a katonák kezében volt teljesen az irányítás...És ezt nyíltan ki is mutatták akkor,amikor az egyikük GONDOLKODÁS NÉLKÜL RÁFOGTA A PISZTOLYÁT A CSAPOSRA, és kizavarta a fenébe a szánalmas lúzert...Hát hogy a jó csudába látod te azt,hogy mindeközben a nő volt végig a "domináns"?Amikor a lúzer csaposnak majdnem sikerült kirángatnia a katonák közzül? És csak az mentette meg a helyzetet,hogy az egyik katona pisztolyt fogott a palira? Néha olyanokat tudol mondani...Ne feledd el azt a tényt,hogy egy helyzetben mindig az a domináns,akinél a pisztoly van...Márpedig a pisztoly a katonáknál volt...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Főmágus


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 3015

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 02. 12:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Hát...Nem is tudom...Nekem nem tünt olyannak az a filmbeli jelenet, mint ahol a NŐ LETT VOLNA A DOMINÁNS...Mind a katonák,mint a nőci,pontosan hozták szerintem a nemi szerepeket...A nőci azzal,hogy NEM LACAFACÁZOTT,MEG NEM VÁRTA PASSZÍV MIMÓZAKÉNT AZT HOGY ÉSZREVEGYÉK A KATONÁK,hanem maga kezdeményezett,könnyedén és rutinosan,a katonák pedig a MEGFELELŐ IDŐBEN ÁTVETTÉK TŐLE A DOLGOK IRÁNYÍTÁSÁT...Addig a pillanatig volt csak a nőci a domináns,ameddig BE NEM VONULTAK MIND A HÁTSÓ SZOBÁBA...Figyeld csak meg alaposabban a jelenetet!Attól a pillanattól veszik át a katonák az irányítást,és a dominanciát,amikor az egyikük a nőci szájához nyomja a szeszesüveget,hogy "Na...Igyál te is"...Figyeld csak meg alaposan azt a pillanatot,meg az utána következő eseménysort! Most lehet hogy velem van a gond,de én úgy láttam a filmben,hogy INNENTÖL KEZDVE már az volt a cselekmény,hogy a katonák kezdtek rámászni konkrétan is a nőcire, aki innentöl ugye már csak "hagyta magát"...Vagy hagyta volna,ha nem kavar be a tót csapos röhelyes lúzerkedése...De ha megfigyeled, EKKOR MÁR a katonák kezében volt teljesen az irányítás...És ezt nyíltan ki is mutatták akkor,amikor az egyikük GONDOLKODÁS NÉLKÜL RÁFOGTA A PISZTOLYÁT A CSAPOSRA, és kizavarta a fenébe a szánalmas lúzert...Hát hogy a jó csudába látod te azt,hogy mindeközben a nő volt végig a "domináns"?Amikor a lúzer csaposnak majdnem sikerült kirángatnia a katonák közzül? És csak az mentette meg a helyzetet,hogy az egyik katona pisztolyt fogott a palira? Néha olyanokat tudol mondani...Ne feledd el azt a tényt,hogy egy helyzetben mindig az a domináns,akinél a pisztoly van...Márpedig a pisztoly a katonáknál volt...

Na jó, most megnéztem újra.
Valóban az egyik katona kezdte el hátulról ölelgetni a csajt, mikor az el kezdte kenegetni a másikat az aludt tejjel...nekem ez elsőre valahogy kimaradt, és aztán már csak azt láttam, hogy csakazértis benne van a dologban, hogy bosszantsa a csapost.
Pisztoly nélkül is ment volna az...
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 18. 17:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Mármint mi ment volna szerinted a pisztoly nélkül?A csapos kizavarása? (Ha jobban megfigyeled,a katonák a pisztolyt nem a nőcire, hanem a hepciáskodó csaposra fogták...)Jaj Szami...Nemismered te még a lúzer palik erőszakosságát...Az egy külön állatfajta...Ahhoz,hogy elkápráztassák,meghódítsák a kiszemelt hölgyet,ahhoz tehetségtelenek és semmirevalóak, de ha látják azt,hogy egy másik palinak sikere van az adott hölgynél, akkor írtó erőszakosak és durvák tudnak lenni...Mint ahogy azt bemutatta a film is...Szóval remekül reagáltak a katonák,amikor megunván a csapos lúzerkedését, ráfogták a pisztolyt a balfék palira...Mit kellett volna tenniük szerinted? Térden állva rimánkodni a bohócnak, hogy ugyan menjen már ki,mert zavaró a hőbőrgése?Ezt te sem gondolhatod komolyan...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Főmágus


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 3015

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 18. 17:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Titusz írta:
Mármint mi ment volna szerinted a pisztoly nélkül?A csapos kizavarása? (Ha jobban megfigyeled,a katonák a pisztolyt nem a nőcire, hanem a hepciáskodó csaposra fogták...)Jaj Szami...Nemismered te még a lúzer palik erőszakosságát...Az egy külön állatfajta...Ahhoz,hogy elkápráztassák,meghódítsák a kiszemelt hölgyet,ahhoz tehetségtelenek és semmirevalóak, de ha látják azt,hogy egy másik palinak sikere van az adott hölgynél, akkor írtó erőszakosak és durvák tudnak lenni...Mint ahogy azt bemutatta a film is...Szóval remekül reagáltak a katonák,amikor megunván a csapos lúzerkedését, ráfogták a pisztolyt a balfék palira...Mit kellett volna tenniük szerinted? Térden állva rimánkodni a bohócnak, hogy ugyan menjen már ki,mert zavaró a hőbőrgése?Ezt te sem gondolhatod komolyan...

Nem mondtam, hogy a nőcire fogták a pisztolyt.
Láttam, hogy a csaposnak szólt a dolog.

Azt sem mondtam, hogy térden állva kellett volna könyörögniük a csaposnak.

Jó volt ez így.
Tökéletes.

Ez az elmúlt tíz...nem az elmúlt 20 év legzseniáliasbb filmje, amit csak készíteni lehetett magyar katonákról. Nem is. Ez az évszázad legnagyszerűbb filmje.
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 18. 17:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Titusz írta:
Mármint mi ment volna szerinted a pisztoly nélkül?A csapos kizavarása? (Ha jobban megfigyeled,a katonák a pisztolyt nem a nőcire, hanem a hepciáskodó csaposra fogták...)Jaj Szami...Nemismered te még a lúzer palik erőszakosságát...Az egy külön állatfajta...Ahhoz,hogy elkápráztassák,meghódítsák a kiszemelt hölgyet,ahhoz tehetségtelenek és semmirevalóak, de ha látják azt,hogy egy másik palinak sikere van az adott hölgynél, akkor írtó erőszakosak és durvák tudnak lenni...Mint ahogy azt bemutatta a film is...Szóval remekül reagáltak a katonák,amikor megunván a csapos lúzerkedését, ráfogták a pisztolyt a balfék palira...Mit kellett volna tenniük szerinted? Térden állva rimánkodni a bohócnak, hogy ugyan menjen már ki,mert zavaró a hőbőrgése?Ezt te sem gondolhatod komolyan...

Nem mondtam, hogy a nőcire fogták a pisztolyt.
Láttam, hogy a csaposnak szólt a dolog.

Azt sem mondtam, hogy térden állva kellett volna könyörögniük a csaposnak.

Jó volt ez így.
Tökéletes.

Ez az elmúlt tíz...nem az elmúlt 20 év legzseniáliasbb filmje, amit csak készíteni lehetett magyar katonákról. Nem is. Ez az évszázad legnagyszerűbb filmje.
Szerintem is így áll a dolog,végülis azért említettem meg a filmet...Csak kár,hogy ezek a remek katonás jelenetek mindössze 10 percet tettek ki a filmböl...A film többi része meg tömény elmebaj volt...Dehát ugye semmi sem lehet tökéletes...Na mindegy...Most lépnem kell mára...Szia.
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Főmágus


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 3015

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 18. 17:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Úgy tűnik az ironizmust még gyakorolnom kell...
LaughingLaughingLaughing
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 09. 25. 14:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Úgy tűnik az ironizmust még gyakorolnom kell...
LaughingLaughingLaughing
A csudába...Eddig abban voltam,hogy komolyan úgy gondolod a dolgokat,ahogy azt írtad...Közben meg akkor csak ironizáltál? Vess meg érte,de én tényleg komolyan úgy gondolom a dolgokat,ahogy azt te írtad...Szó szerint...Szerény meglátásom szerint a "magyar film" egész története során EZ A 10 PERCES JELENET a legjobb,és a leginkább elismerésre,követésre méltó magyar katonakarakterek esszenciája...Kezdve az ugye kissé hátborzongató kezdő jelenettel,és folytatva a magabiztos,"erőt és győzhetetlenséget"sugárzó harckocsis vonulással,és bezárva a katonák "férfiúi dominanciájának" az egyértelmü bemutatásával és kidomborításával MÉG SZLOVÁK ÁLLAMTERÜLETEN IS...ZSENIÁLIS MUNKÁT VÉGZETT A FILM RENDEZŐJE! Mást én továbbra sem tudok mondani...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 11. 14. 17:24    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Valamelyik nap olvastam a hírkeresőn azt az "örvendetes" hírt,hogy derék hivatalnokaink (Hogy a fene vinné el őket mind...)azon "dolgoznak" többek között mostanában, hogy a jövőben a BRINGÁSOK számára is kötelező JOGOSÍTVÁNYSZERZÉST írjanak elő majd...Hát...Erre megint mit lehet akkor mondani? ELMEBAJ A FELSŐFOKON...Ismét és megint...Én nem tudom,hogy MIÉRT nem tudnak nyugodni ezek a hivatalnokok sose a bringásoktol??? Időröl-időre felbukkannak tervezetek ugye a bringásokat illetően,hol "rendszám" viselésére akarják kötelezni őket,hol "regisztráltatni" akarják a bringásokat, most meg ugye akkor "jogosítvány" megszerzésére akarják őket kötelezni...Legfrissebb ötletként...Nehogymár ugye a bringások ellegyenek már maguknak NYUGALOMBAN,meg viszonylag GONDTALANUL! (A degenerált kukás mellény KÖTELEZŐ használatát most egy kicsit inkább hagyjuk...) Vagy PONT EZ FÁJ ANNYIRA VALAKIKNEK? Még egy ennyire ALJAS embereket,mint amilyenek vannak örökösen ebben az államigazgatásban...Ezeknek csak akkor van nyugodt álmuk,ha valamilyen ravasz módszerrel meg tudják keseríteni mindig egy-egy újabb társadalmi csoport életét??? Vagy csak olyankor van orgazmusuk? Teljesen meg lehet már bolondulni ebben az országban...Hát...Amennyiben bevezetésre kerül majd ez az elmebaj,akkor én személy szerint leteszem majd a bringát,aztán ennyi volt a bringás életem...Vagy ha más nem,akkor csak a földutakon, erdőkön-mezőkön fogok majd csak bringázni..."Jovosítványt" meg majd szerezzen KERÉKPÁRRA(!!!!) az,akinek hat anyja van...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2018. 11. 23. 15:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Viszont vannak ám még érthetetlen,és eszméletlen dolgok ebben az országban, más témák kapcsán is, nemcsak a "kerékpáros jogosítványok"elmebeteg ötlete kapcsán...Néhány napja olvastam egy cikket a hírkeresőn, ami a BÉT jövőbeli fejlődésével,fejlesztésével foglalkozott...Örvendetes volt látni azt,hogy vannak azért még lelkes,és a BÉT fejlesztését,fejlődését a szívükön viselő emberek ebben az országban,ha nemis sokan,viszont az ilyen cikkek olvasása során valahogy MINDIG felmerül bennem az a költői kérdés,vagy inkább megállapítás,hogy:"Jó dolog a lelkesedés,jó dolog,meg jó dolog az optimizmus is,de azért a HÜLYÉT SE KÉNE ÖRÖKÖSEN JÁTSZANI"...Vagy az olvasókat nézni hülyének...Az egy dolog ugyanis,hogy HÁNY ÚJ CÉGET KÉNE VAGY LEHETHE A BÉTRE VONZANI, ez is fontos dolog kétségtelenül,de NEM EZ A LEGFONTOSABB DOLOG egy tőzsde fejlesztésekor,hanem a NAPI FORGALOM ÉLÉNKÍTÉSE...Azon múlik ugyanis minden egy tőzsde fejlődése kapcsán...ÉS MINDENNEK AZ AZ ALAPJA, minden tőzsde kapcsán...Viszont olyan ESZMÉLETLEN MÉRTÉKÜ ADÓTEHERREL,JÁRULÉKOKKAL,JUTALÉKOKKAL, mint ami a részvényforgalomra,osztalékra terhelve van jelenleg, EGYSZERŰEN NEM VÁRHATÓ ÉRDEMI FEJLŐDÉS...Én nem értem ezeket a hazai politikusokat,gazdasági "szakembereket"(???)...Olyannak tünnek ezek mindig,mint akik háromig sem tudnak számolni...(Valszeg nemis tudnak...)És akkor ilyen emberek vezetik már megint,már megint ezt az országot...Akik kezében még a kapa sem állna jól...Mert még krumplikapálásra sem volnának alkalmasak egy NORMÁLIS ORSZÁGBAN...Pedig már az ókori görögök is tudták azt, hogy "A birkát csak úgy érdemes nyírni,ha előtte azért megnövesztik a gyapját is"...De úgy látszik,hogy a mi derék "szakembereink" ezt a mondást még sose hallották...A semmirevaló kóklerek...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Főmágus


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 3015

HozzászólásElküldve: 2018. 12. 21. 18:45    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Most komoly, hogy ehhez tudósok kellettek?

Szerintem természetes, hogy ez így van, bárki érezheti a mindennapokban (is), ha egy kicsit odafigyel, és nem csak hajtja a mókuskereket. Nem is értem,hogy miért kell ehhez külön "kutatócsoport", meg mindenféle "megfigyelések"... sad5
scratch
_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2019. 01. 07. 11:32    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Most komoly, hogy ehhez tudósok kellettek?

Szerintem természetes, hogy ez így van, bárki érezheti a mindennapokban (is), ha egy kicsit odafigyel, és nem csak hajtja a mókuskereket. Nem is értem,hogy miért kell ehhez külön "kutatócsoport", meg mindenféle "megfigyelések"... sad5
scratch
Minek kell,minek kell...Hát gondolom annak kell,hogy ezen "tudósoknak" is meg kell élniük valamiböl úgymond...Tán csak nem gondolod azt,hogy elmennek majd krumplit kapálni napszámba?Ugyanmár...Hát nem kényelmesebb nekik ilyesmi "nagy felfedezések" publikálásával keresni a pénzt? Viszont a javukra szól az,hogy ha megfigyeled,valami kivételes csoda folytán ezek a "tudósok" nem a FT. szekerét tolják...Hanem inkább próbálnak okos életvezetési tanácsokat adni...Már ez is valami ebben a teljesen lehülyült a mai világban...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Samantha
Főmágus


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 14:05
Hozzászólások: 3015

HozzászólásElküldve: 2019. 01. 13. 10:59    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Fantasztikus házikót varázsoltak a 110 éves fából, amit nem lehetett megmenteni
A kivágott fa törzséből apró házikó lett, amit könyvekkel töltöttek meg.

_________________
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Titusz
Mágus 1.kör


Csatlakozott: 2017.07.13. Csütörtök 7:31
Hozzászólások: 2939

HozzászólásElküldve: 2019. 01. 13. 13:20    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Samantha írta:
Fantasztikus házikót varázsoltak a 110 éves fából, amit nem lehetett megmenteni
A kivágott fa törzséből apró házikó lett, amit könyvekkel töltöttek meg.
Jó dolog látni azt időnként,hogy talán mégse minden ember lehülyült,konzum idióta állat ebben a mai világban...Szerencsére a jelek szerint azért még vannak kivételek...
_________________
"Az élet célja a tökéletességre való törekvés. Nem fontos, hogy elérjük a tökélyt, sokkal fontosabb, hogy erre törekedjünk."
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Életkérdések Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 32, 33, 34  Következő
29 / 34 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.