Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Levesek
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
gerleimari
Főmágus


Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 11:28
Hozzászólások: 3701
Tartózkodási hely: BUDAPEST

HozzászólásElküldve: 2008. 10. 16. 15:09    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
Gombócleves Xifunak:

Kb. másfél liter rántott-levest készítesz (én spec sokszor kihagyom a lisztet belőle), amíg felforr elkészül a gombóc is.

Egy összetett marék lisztbe egy csipet sót és egy csokor apróra vágott petrezselymet raksz. Majd kanalanként felváltva annyi forró vizet és olajat adsz hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapj. Ebből apró (d=2 cm) gombócokat formálsz és a leveshez adod. Kb 5 perc alatt megfő, én egyet ki szoktam venni, félbevágom és így ellenőrzöm. Közvetlen lekapcsolás előtt egy kevés tejfölt adok a leveshez. Ezt teheti mindenki a tányérjába is ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Hogyan hagyod ki a rántottlevesből a lisztet? A többit értem Embarassed
_________________
ZSEBIMAMA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2008. 10. 16. 16:29    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gerleimari írta:
gincsi írta:
Gombócleves Xifunak:

Kb. másfél liter rántott-levest készítesz (én spec sokszor kihagyom a lisztet belőle), amíg felforr elkészül a gombóc is.

Egy összetett marék lisztbe egy csipet sót és egy csokor apróra vágott petrezselymet raksz. Majd kanalanként felváltva annyi forró vizet és olajat adsz hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapj. Ebből apró (d=2 cm) gombócokat formálsz és a leveshez adod. Kb 5 perc alatt megfő, én egyet ki szoktam venni, félbevágom és így ellenőrzöm. Közvetlen lekapcsolás előtt egy kevés tejfölt adok a leveshez. Ezt teheti mindenki a tányérjába is ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Hogyan hagyod ki a rántottlevesből a lisztet? A többit értem Embarassed


Hát olaj, hagyma, pirospaprika, víz. (tudom, hogy így már nem tekinthető rántott levesnek...) Én nagyon kevés leveshez használok lisztet, asszem csak a krémlevesekhez...
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gerleimari
Főmágus


Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 11:28
Hozzászólások: 3701
Tartózkodási hely: BUDAPEST

HozzászólásElküldve: 2008. 10. 17. 14:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
gerleimari írta:
gincsi írta:
Gombócleves Xifunak:

Kb. másfél liter rántott-levest készítesz (én spec sokszor kihagyom a lisztet belőle), amíg felforr elkészül a gombóc is.

Egy összetett marék lisztbe egy csipet sót és egy csokor apróra vágott petrezselymet raksz. Majd kanalanként felváltva annyi forró vizet és olajat adsz hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapj. Ebből apró (d=2 cm) gombócokat formálsz és a leveshez adod. Kb 5 perc alatt megfő, én egyet ki szoktam venni, félbevágom és így ellenőrzöm. Közvetlen lekapcsolás előtt egy kevés tejfölt adok a leveshez. Ezt teheti mindenki a tányérjába is ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Hogyan hagyod ki a rántottlevesből a lisztet? A többit értem Embarassed


Hát olaj, hagyma, pirospaprika, víz. (tudom, hogy így már nem tekinthető rántott levesnek...) Én nagyon kevés leveshez használok lisztet, asszem csak a krémlevesekhez...

Igen, igy már értem. Ezt hivják felénk hamis gulyásnak.De egy sima zöldséglevesbe is bele lehet tenni a gombóckákat, ugye? Ki fogom próbálni, köszönöm. Smile
_________________
ZSEBIMAMA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2008. 10. 17. 20:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gerleimari írta:
gincsi írta:
gerleimari írta:
gincsi írta:
Gombócleves Xifunak:

Kb. másfél liter rántott-levest készítesz (én spec sokszor kihagyom a lisztet belőle), amíg felforr elkészül a gombóc is.

Egy összetett marék lisztbe egy csipet sót és egy csokor apróra vágott petrezselymet raksz. Majd kanalanként felváltva annyi forró vizet és olajat adsz hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapj. Ebből apró (d=2 cm) gombócokat formálsz és a leveshez adod. Kb 5 perc alatt megfő, én egyet ki szoktam venni, félbevágom és így ellenőrzöm. Közvetlen lekapcsolás előtt egy kevés tejfölt adok a leveshez. Ezt teheti mindenki a tányérjába is ízlés szerint.

Jó étvágyat!

Hogyan hagyod ki a rántottlevesből a lisztet? A többit értem Embarassed


Hát olaj, hagyma, pirospaprika, víz. (tudom, hogy így már nem tekinthető rántott levesnek...) Én nagyon kevés leveshez használok lisztet, asszem csak a krémlevesekhez...

Igen, igy már értem. Ezt hivják felénk hamis gulyásnak.De egy sima zöldséglevesbe is bele lehet tenni a gombóckákat, ugye? Ki fogom próbálni, köszönöm. Smile


Biztos jó más levesekhez is betétként. HA szeretitek a petrezselyemzöld ízét... (nálunk nagyon kedves fűszer)

És szívesen! Smile
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2008. 12. 19. 21:23    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Ezt a levest kb. két hete próbáltam ki. Nekünk nagyon bejött!

Póréhagymás sütőtökleves
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gerleimari
Főmágus


Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 11:28
Hozzászólások: 3701
Tartózkodási hely: BUDAPEST

HozzászólásElküldve: 2008. 12. 21. 17:02    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
Ezt a levest kb. két hete próbáltam ki. Nekünk nagyon bejött!

Póréhagymás sütőtökleves

A gombócokat kpróbáltam, zöldséglevesben. Finom.A póréhagymás sütőtökleves kottáját kérem szépen! Rolling Eyes
_________________
ZSEBIMAMA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2008. 12. 21. 18:19    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gerleimari írta:
gincsi írta:
Ezt a levest kb. két hete próbáltam ki. Nekünk nagyon bejött!

Póréhagymás sütőtökleves

A gombócokat kpróbáltam, zöldséglevesben. Finom.A póréhagymás sütőtökleves kottáját kérem szépen! Rolling Eyes


Kattints rá a feliratra, drága... Rolling Eyes Smile
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gerleimari
Főmágus


Csatlakozott: 2007.08.14. Kedd 11:28
Hozzászólások: 3701
Tartózkodási hely: BUDAPEST

HozzászólásElküldve: 2008. 12. 22. 17:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
gerleimari írta:
gincsi írta:
Ezt a levest kb. két hete próbáltam ki. Nekünk nagyon bejött!

Póréhagymás sütőtökleves

A gombócokat kpróbáltam, zöldséglevesben. Finom.A póréhagymás sütőtökleves kottáját kérem szépen! Rolling Eyes


Kattints rá a feliratra, drága... Rolling Eyes Smile

Embarassed Embarassed Embarassed
_________________
ZSEBIMAMA
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 11:37    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Felhívás!

A leves-repertoárunk sztem elég szegényes. Időnként erősen szenvedek ettől. Ezért megkérek mindenkit, hogy ha van vmi szuper levesreceptje, akkor legyen szíves felrakni ide. Annyit tennék még hozzá, hogy minden nap kb. egy-másfél órám van két fogás elkészítésére, úgyhogy gyors levesek előnyben... Rolling Eyes Smile

Előre is köszönöm!
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 11:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
Felhívás!

A leves-repertoárunk sztem elég szegényes. Időnként erősen szenvedek ettől. Ezért megkérek mindenkit, hogy ha van vmi szuper levesreceptje, akkor legyen szíves felrakni ide. Annyit tennék még hozzá, hogy minden nap kb. egy-másfél órám van két fogás elkészítésére, úgyhogy gyors levesek előnyben... Rolling Eyes Smile

Előre is köszönöm!


http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Miso_leves/

Saját megjegyzés : először ki nem állhattam az ízét, ma már nem tudom elképzelni az életem nélküle. Smile
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 11:56    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi baba, ahogy így elnézem, az előbbi oldalon kutakodhatsz bátran, nagyon jó receptek vannak és a csajszi is nagyon jó fej. Smile
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 12:05    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Leves még, ugyanonnan

http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/05/29/Indiai_paradicsomleves/
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 12:07    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Igaz nem leves, de gyors, finom és tápláló. Van wokod? Nagyon megkönnyíti az ember életét, plusz sokkal frissebb, táplálóbb marad benne a zöldség.

http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/05/29/Provancei_zoldseg/
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 12:10    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
Igaz nem leves, de gyors, finom és tápláló. Van wokod? Nagyon megkönnyíti az ember életét, plusz sokkal frissebb, táplálóbb marad benne a zöldség.

http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/05/29/Provancei_zoldseg/


Sajna nincs, de nagyon vágyom rá!!!! Majd talán egyszer...

Tanácsot is adhatsz majd, hogy melyiket érdemes megvenni. Cool
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
b.p.
Neofita


Csatlakozott: 2009.01.03. Szombat 19:45
Hozzászólások: 147
Tartózkodási hely: itt

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 18:11    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Levesvariációk azonos zöldségből. Könnyebbség kedvéért zöldbabnak nevezem, de lehet karalábé vagy káposzta, kelkáposzta, bármi.

1. Húsleveses figura.
Valami húsfélét, pl karajcsontot megfőzök leveszöldséggel, majd hozzáadom a zöldbabot és azt is puhára főzöm. Csigatésztát vagy gyufatésztát szoktam belerakni.
Szélső esetben a csont helyett húsleveskocka is szóbajöhet. Vegetariánusoknak vegeta.

2. Magyaros.
Megfőzöm a zöldbabot. Összepirítok száraztésztát, hagymát, fokhagymát, megpaprikázom, belerakom a levesbe és készrefőzöm.

3. Magyaros húbe...
A magyaros levesbe keverek egy kis tejfölt is.


4. dinsztelt leves.
Hagymával megpárolom a zöldbabot, megfokhagymázom, felöntöm, teszek bele tésztát, készrefőzöm.

5. Fehér leves.
Mint a dinsztelt leves, csak a végén betejfölözöm

6. Krémleves
Bármelyik változatból készíthető botmixerrel. Betétnek pirított kenyér kocka, sült borsó (sűrű palacsintatészta, forró olaj felett tésztaszűrőbe öntve és az olajban borsónyi cseppekre szérkeverve)

További variációs lehetőségek:
van leveszöldség is a zöldbab mellett
tészta helyett krumpli fő a levesbe
ha olyanom van, karikázok bele virslit.

fűszerezési változatok:
zellerlevél
Tárkony, tejföl és pici savanyítás

Ha még jut eszembe, beírom.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
3 / 8 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.