Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Levesek
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Skar
Lucy Skywalker


Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26
Hozzászólások: 2750
Tartózkodási hely: Almayer fogadó

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 18:18    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

kedvenc koleszlevesem:
cékla, mélyhűtött hal, hajdina
lestyán, borókabogyó, tárkony
vaj

de persze attól függ, mi van épp kéznél
_________________
http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu

"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának"
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
b.p.
Neofita


Csatlakozott: 2009.01.03. Szombat 19:45
Hozzászólások: 147
Tartózkodási hely: itt

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 18:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Az Istentől megáldott leveszöldség. Sárgarépa, fehérgyökér, zellergumó. Mindenkinek van meghatározptt aránya, amiben alkalmazza.

Változatok:
Hasábok csak főzve
gyufaszál vastagságú nyesedék- főzve vagy párolva
karikára vágva - főzve vagy pűrolva
almareszelőn lereszelve - főzve, párolva, szétturmixolva

A főzve változat alváltozatai:a) simán betésztázva/bekrumplizva, illetve: tejföl nélkül és betejfölözve
b) magyarosan, pirított tésztával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, szintén tejföllel és anélkül.

Furmányok: a kápsztafélék torzsáját nem dobom ki, belesuttyasztom a zöldség közé.

Nálunk nem nagyon lehet fűszerezni, de nagyon kellemes a lestyán a leveszöldséghez, a tárkony, némi oregánot is elvisel, de módjával.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sieglinde
Orákulum


Csatlakozott: 2004.10.29. Péntek 12:23
Hozzászólások: 8686

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:36    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
Felhívás!

A leves-repertoárunk sztem elég szegényes. Időnként erősen szenvedek ettől. Ezért megkérek mindenkit, hogy ha van vmi szuper levesreceptje, akkor legyen szíves felrakni ide. Annyit tennék még hozzá, hogy minden nap kb. egy-másfél órám van két fogás elkészítésére, úgyhogy gyors levesek előnyben... Rolling Eyes Smile

Előre is köszönöm!

Ma hagymalevest főztem: vagy apró kockára vágom, vagy csak karikára és akkor főzés után turmixolom. Vajon vagy olajon megpárolom, egy kanál liszt rá, picit még együtt pirítom és felengedem vízzel. Sózom, borsozom (fehér borsot használok), készrefőzöm. Ma a mixelés után kicsi tejszínt is tettem hozzá. Reszelt sajttal tálalom, de szerintem pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal is finom.
_________________
Kudarc nem létezik, csak késleltetett siker.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sieglinde írta:
gincsi írta:
Felhívás!

A leves-repertoárunk sztem elég szegényes. Időnként erősen szenvedek ettől. Ezért megkérek mindenkit, hogy ha van vmi szuper levesreceptje, akkor legyen szíves felrakni ide. Annyit tennék még hozzá, hogy minden nap kb. egy-másfél órám van két fogás elkészítésére, úgyhogy gyors levesek előnyben... Rolling Eyes Smile

Előre is köszönöm!

Ma hagymalevest főztem: vagy apró kockára vágom, vagy csak karikára és akkor főzés után turmixolom. Vajon vagy olajon megpárolom, egy kanál liszt rá, picit még együtt pirítom és felengedem vízzel. Sózom, borsozom (fehér borsot használok), készrefőzöm. Ma a mixelés után kicsi tejszínt is tettem hozzá. Reszelt sajttal tálalom, de szerintem pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal is finom.


én úgy szeretem, ha mindkettő van benne Cool
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:43    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Sieglinde írta:
gincsi írta:
Felhívás!

A leves-repertoárunk sztem elég szegényes. Időnként erősen szenvedek ettől. Ezért megkérek mindenkit, hogy ha van vmi szuper levesreceptje, akkor legyen szíves felrakni ide. Annyit tennék még hozzá, hogy minden nap kb. egy-másfél órám van két fogás elkészítésére, úgyhogy gyors levesek előnyben... Rolling Eyes Smile

Előre is köszönöm!

Ma hagymalevest főztem: vagy apró kockára vágom, vagy csak karikára és akkor főzés után turmixolom. Vajon vagy olajon megpárolom, egy kanál liszt rá, picit még együtt pirítom és felengedem vízzel. Sózom, borsozom (fehér borsot használok), készrefőzöm. Ma a mixelés után kicsi tejszínt is tettem hozzá. Reszelt sajttal tálalom, de szerintem pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal is finom.


Ezt én is szoktam csinálni. Smile Én amikor már majdnem kész, egy tojás sárgájával kicsit sűrítek is rajta. Sajttal, igen. Nyammmmm! Smile
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

b.p. írta:
Az Istentől megáldott leveszöldség. Sárgarépa, fehérgyökér, zellergumó. Mindenkinek van meghatározptt aránya, amiben alkalmazza.

Változatok:
Hasábok csak főzve
gyufaszál vastagságú nyesedék- főzve vagy párolva
karikára vágva - főzve vagy pűrolva
almareszelőn lereszelve - főzve, párolva, szétturmixolva

A főzve változat alváltozatai:a) simán betésztázva/bekrumplizva, illetve: tejföl nélkül és betejfölözve
b) magyarosan, pirított tésztával, hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, szintén tejföllel és anélkül.

Furmányok: a kápsztafélék torzsáját nem dobom ki, belesuttyasztom a zöldség közé.

Nálunk nem nagyon lehet fűszerezni, de nagyon kellemes a lestyán a leveszöldséghez, a tárkony, némi oregánot is elvisel, de módjával.


Drága Hangya!

Köszönöm a rengeteg variánst! Nálunk nemigen szereti Anyukám azt az ételt, aminek nincs konkrét neve... Rolling Eyes Razz Azért én mindig próbálkozom... Razz
A lestyán leírásának külön örülök, mert már régóta szemezgetek vele a bolti fűszerespolcon, csak nem tudtam mihez használhatnám... Most majd jól kipróbálom! Wink Cool
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:46    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

skar mkhan írta:
kedvenc koleszlevesem:
cékla, mélyhűtött hal, hajdina
lestyán, borókabogyó, tárkony
vaj

de persze attól függ, mi van épp kéznél


Hát ez elég vadul hangzik. Lehet, hogy kihajítanak vele a kutyák közé... Wink Smile
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:48    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
gincsi írta:
Felhívás!

A leves-repertoárunk sztem elég szegényes. Időnként erősen szenvedek ettől. Ezért megkérek mindenkit, hogy ha van vmi szuper levesreceptje, akkor legyen szíves felrakni ide. Annyit tennék még hozzá, hogy minden nap kb. egy-másfél órám van két fogás elkészítésére, úgyhogy gyors levesek előnyben... Rolling Eyes Smile

Előre is köszönöm!


http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Miso_leves/

Saját megjegyzés : először ki nem állhattam az ízét, ma már nem tudom elképzelni az életem nélküle. Smile


A szójától kicsit idegenkedem... Annyi mindent hall az ember...
De ehhez most kedvet kaptam! Nem jönnél el egyszer, csinálni nekem/nekünk ilyent? Egy japán-szakértőtől azért mégis más... Smile
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
gincsi
Orákulum


Csatlakozott: 2002.03.27. Szerda 1:00
Hozzászólások: 6094

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 06. 21:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
Leves még, ugyanonnan

http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/05/29/Indiai_paradicsomleves/


NA, ezt tutira letesztelem! Imádjuk a kukoricás dolgokat. Kukoricapehely (natur, bio), kukoricakása, főtt kukorica, párolt kukorica, kukoricás rizs, kásás hurka. Mind, mind nyammmmm!
_________________
“Erkölcsi, szellemi vagy fizikai szervezetünk egyetlen porcikája sem tud akárcsak egy évig is megülni a fenekén. Magyarán változunk, és változnunk is kell, állandóan, folyamatosan, amíg csak élünk.” (Mark Twain)
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
b.p.
Neofita


Csatlakozott: 2009.01.03. Szombat 19:45
Hozzászólások: 147
Tartózkodási hely: itt

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 07. 00:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
! Nálunk nemigen szereti Anyukám azt az ételt, aminek nincs konkrét neve... Rolling Eyes Razz Azért én mindig próbálkozom... Razz


Tartsunk névadót! Balgáné levese, Karalábé leves monitor módra, internet zöldborsó, Harmo spenótleves.... Laughing
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 11. 22:38    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

gincsi írta:
hana írta:
Leves még, ugyanonnan

http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/05/29/Indiai_paradicsomleves/


NA, ezt tutira letesztelem! Imádjuk a kukoricás dolgokat. Kukoricapehely (natur, bio), kukoricakása, főtt kukorica, párolt kukorica, kukoricás rizs, kásás hurka. Mind, mind nyammmmm!


jah tényleg, a szent harmós kukorica levesről se feledkezzünk meg!!!

http://www.tutireceptek.hu/kukorica-leves

én mondjuk nem habarni szoktam, hanem belenyomok egy-két tömlős sajtot meg megszórom a végén füstölt sajttal is

ennek egy másik változata

ez irtó finom lehet, ki is fogom próbálni

http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/kukorica+leves
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 20. 09:54    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Miso_leves/

Saját megjegyzés : először ki nem állhattam az ízét, ma már nem tudom elképzelni az életem nélküle. Smile
Smile én is főztem vmelyik nap
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Gonzales
Adeptus


Csatlakozott: 2006.10.13. Péntek 16:02
Hozzászólások: 406

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 20. 10:41    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lon írta:
hana írta:
http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Miso_leves/

Saját megjegyzés : először ki nem állhattam az ízét, ma már nem tudom elképzelni az életem nélküle. Smile
Smile én is főztem vmelyik nap


Kávét Question Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 20. 10:50    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gonzales írta:
Lon írta:
hana írta:
http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Miso_leves/

Saját megjegyzés : először ki nem állhattam az ízét, ma már nem tudom elképzelni az életem nélküle. Smile
Smile én is főztem vmelyik nap


Kávét Question Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Razz azt is
miszót és finom lett Smile mondjuk nem mintha annyira bonyolult lenne Laughing
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 02. 23. 21:01    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lon írta:
Gonzales írta:
Lon írta:
hana írta:
http://adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/01/11/Miso_leves/

Saját megjegyzés : először ki nem állhattam az ízét, ma már nem tudom elképzelni az életem nélküle. Smile
Smile én is főztem vmelyik nap


Kávét Question Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Razz azt is
miszót és finom lett Smile mondjuk nem mintha annyira bonyolult lenne Laughing


na, mesélj.
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
4 / 8 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.