Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Levesek
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ahuramazda
Neofita


Csatlakozott: 2009.03.22. Vasárnap 17:18
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2009. 04. 29. 10:55    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:

És alapvetően édesre vagy sósra csinálod?

Vagy egyszerűen csak fűszerezzem és attól jó lesz? Rolling Eyes


igen Smile a tök alapvetően édes, úgyhogy nem szoktam megsózni. a kukorica is édeskés. hm... szerintem a tökleves édes, de szerintem a zöldborsófőzelék is az Smile
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 04. 29. 11:00    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ahuramazda írta:
hana írta:

És alapvetően édesre vagy sósra csinálod?

Vagy egyszerűen csak fűszerezzem és attól jó lesz? Rolling Eyes


igen Smile a tök alapvetően édes, úgyhogy nem szoktam megsózni. a kukorica is édeskés. hm... szerintem a tökleves édes, de szerintem a zöldborsófőzelék is az Smile


Igen, de én valahogy a leves formájában kívánom, hogy kicsit fűszeres-sós legyen. Na majd ősszel kitanulmányozom. Wink
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 04. 11:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ahuramazda írta:
próbáld ki, hogy belereszelsz egy kis zellert Smile

BTW a kukorica levesről jut eszembe a tökleves, abba is kell kukorica, hogy ne csak a japánokról írjak egy leveses topikban. szóval sütőtök, kukorica, kevés bors, petrezselyem, sajt. a kockára vágott tököt megfőzöm annyi vízben, hogy ellepje, aztán összebotmixelem, és beleszóróm a kukoricát meg a petrezselymet, felforralom, hogy kicsit sűrűbb legyen, lehet bele tenni joghurtot vagy tejszínt aki szereti az ilyesmit, én nem. és a végé resztelt sajttal megszórom. kész is Smile
a zöldjén kívül nem igazán szeretem a zellert Smile

de ez a tökleves, hmm, hát ha majd meg tudom állni, h ne végezze az összes tök sütöttként, mindenképpen kipróbálom Very Happy
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 04. 11:47    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lon írta:
ahuramazda írta:
próbáld ki, hogy belereszelsz egy kis zellert Smile

BTW a kukorica levesről jut eszembe a tökleves, abba is kell kukorica, hogy ne csak a japánokról írjak egy leveses topikban. szóval sütőtök, kukorica, kevés bors, petrezselyem, sajt. a kockára vágott tököt megfőzöm annyi vízben, hogy ellepje, aztán összebotmixelem, és beleszóróm a kukoricát meg a petrezselymet, felforralom, hogy kicsit sűrűbb legyen, lehet bele tenni joghurtot vagy tejszínt aki szereti az ilyesmit, én nem. és a végé resztelt sajttal megszórom. kész is Smile
a zöldjén kívül nem igazán szeretem a zellert Smile

de ez a tökleves, hmm, hát ha majd meg tudom állni, h ne végezze az összes tök sütöttként, mindenképpen kipróbálom Very Happy


neeeeem szereteeeeeed a zelleeeert? oh. Ettél már zellerkrémlevest?? Nem zacskósat! Tényleg, ma csinálok is. Wink
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 04. 11:58    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
neeeeem szereteeeeeed a zelleeeert? oh. Ettél már zellerkrémlevest?? Nem zacskósat! Tényleg, ma csinálok is. Wink
oks, zacskósat ettem, úgy nem volt szörnyű, úgyh biztos eredetiben is jó, de nemtom, rá tudna-e venni vki, h önszántamból belereszeljek egyet vmi amúgy finom kajába Laughing
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ahuramazda
Neofita


Csatlakozott: 2009.03.22. Vasárnap 17:18
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 05. 19:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lon írta:
a zöldjén kívül nem igazán szeretem a zellert Smile


pedig abba van a vitamin Cool
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
ahuramazda
Neofita


Csatlakozott: 2009.03.22. Vasárnap 17:18
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 05. 19:33    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:

neeeeem szereteeeeeed a zelleeeert? oh. Ettél már zellerkrémlevest?? Nem zacskósat! Tényleg, ma csinálok is. Wink


hm... hogy csinálod? tejjel? tej nélkül?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 06. 07:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ahuramazda írta:
Lon írta:
a zöldjén kívül nem igazán szeretem a zellert Smile


pedig abba van a vitamin Cool
Laughing most még inkább előnyben részesítem az abc "z"-nél előbbi betűivel jelölt vitaminokat Laughing
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 06. 07:40    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hétfőn rumlirémlevest főztem Smile , na jó, tegnapra már az is főzelékállagú volt Laughing de finom Smile
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 06. 07:51    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

ahuramazda írta:
hana írta:

neeeeem szereteeeeeed a zelleeeert? oh. Ettél már zellerkrémlevest?? Nem zacskósat! Tényleg, ma csinálok is. Wink


hm... hogy csinálod? tejjel? tej nélkül?


Tejföllel habarom be. Smile
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
ahuramazda
Neofita


Csatlakozott: 2009.03.22. Vasárnap 17:18
Hozzászólások: 26
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 06. 10:39    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lon írta:
ahuramazda írta:
Lon írta:
a zöldjén kívül nem igazán szeretem a zellert Smile


pedig abba van a vitamin Cool
Laughing most még inkább előnyben részesítem az abc "z"-nél előbbi betűivel jelölt vitaminokat Laughing


Laughing Laughing

a Z vitamin összetevői tehát: szerves nátrium, kalcium, foszfor, kálium, vas, magnézium, A, B, C vitamin tongue1
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 06. 11:49    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Laughing ok, ok, meggyőztél, nem zárkózom el egy zellerrémleves elől, ha véletlenül vki jó főzőképességű elém rakja Laughing
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
hana
tünde


Csatlakozott: 2003.12.23. Kedd 20:22
Hozzászólások: 13543

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 06. 12:04    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Lon írta:
Laughing ok, ok, meggyőztél, nem zárkózom el egy zellerrémleves elől, ha véletlenül vki jó főzőképességű elém rakja Laughing


gyere, nálam kaphatsz. Wink
_________________
Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése MSN Messenger
Lon
Dzsedi (dövanendónli;-)


Csatlakozott: 2003.01.24. Péntek 19:20
Hozzászólások: 15675

HozzászólásElküldve: 2009. 05. 07. 09:35    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

hana írta:
Lon írta:
Laughing ok, ok, meggyőztél, nem zárkózom el egy zellerrémleves elől, ha véletlenül vki jó főzőképességű elém rakja Laughing


gyere, nálam kaphatsz. Wink
rendben, megpróbállak szavadon fogni Smile
_________________
A csoda benned van, csak hagyd beteljesülni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Illúzió
Orákulum


Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02
Hozzászólások: 9701
Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió

HozzászólásElküldve: 2010. 02. 12. 20:17    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Svájci sajtleves

* előkészület: 10 perc
* főzés: 20 perc

közepes

hozzávalók 4 főre

* 5 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* 10 dkg reszelt ementáli sajt
* 1l húsleves (lehet kockából is)
* 3 tojássárgája
* só
* őrölt fehérbors
* frissen reszelt szerecsendió
* 1 kis csokor petrezselyem
* 3 szelet fehér kenyér

elkészítés

1. A vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és közepes lángon aranysárgára pirítjuk.
2. Ezután hozzáadjuk a sajtot.
3. A húslevest állandó keverés közben hozzáöntjük, majd kis lángon kb. 10 percig főzzük, közben időnként megkavarjuk. ( A húsleves legyen meleg, mert különben a sajt kicsapódik, és többé nem lesz hajlandó felolvadni!)
4. A tojássárgákat felverjük, és óvatosan a leveshez keverjük. (Vigyázzunk, nehogy kicsapódjon, mert ez is irreverzibilis folyamat. Ha a leves nem forr, akkor ez a veszély nem fenyeget!)
5. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
6. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, majd a leveshez adjuk.
7. A kenyeret kockákra vágjuk, száraz serpenyőben, közepes lángon kavargatva minden oldalát szép aranyszínűre pirítjuk.
8. Tálaláskor a levesbe szórjuk. Reszelhetünk rá még sajtot, és szórhatunk rá plusz petrezselymet is.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Következő
7 / 8 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.