Keresés 
  
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   TaglistaTaglista   CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
 ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Sütemények-torták-palacsinták
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Következő
 
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
Swindler
a Dagisarkany


Csatlakozott: 2001.04.25. Szerda 1:00
Hozzászólások: 659

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 11. 12:32    Hozzászólás témája: Sütemények-torták-palacsinták Hozzászólás az előzmény idézésével

Sütemények-torták-palacsinták topikja

Ide csak édesség recepteket!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 11. 13:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Epres gyümölcsrizs
Hozzávalók: 15 dkg rizs, 5 dl tej, 2 dl víz, 10 dkg cukor, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejszín, 40 dkg eper, 1/2 citrom, 5 dkg cukor
A rizst a vízben tesszük fel főni, ha azt magába szívta, ráöntjük a tejet, jól fölforraljuk, kis lángon, villával kevergetve 10-15 percig főzzük. Beleteszünk 5 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, csipet sót, majd hagyjuk, hogy a rizs saját gőzében megpuhuljon. (Ne emelgessük a fedőt!) Közben az epret negyedeljük, rácsavarjuk a citromot, és a cukorral együtt állni hagyjuk. Ha kihűlt a tejberizs, a tejszínt fölverjük a maradék 5 dkg cukorral, és a tejszínt a rizshez keverjük. Egy szép jénai aljára tesszük az eper felét, rá a rizst, majd a mardék epret, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap hidegen isteni finom. Díszíthetjük felvert tejszínhabbal és friss eperszemekkel.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 11. 13:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Házi epres túrórudi
Hozzávalók: 40 dkg eper, 25 dkg háztartási keksz, 1 dl tej, 1/2 kg túró, 1 pohár tejföl, 3-4 ek cukor, 15 dkg margarin, 2 ek kakaó
Kerek, lapos tányérra háztartási kekszet rakunk jó szorosan egymás mellé. Langyos tejjel meglocsoljuk, hogy a kekesz kissé megpuhuljon. Erre terítjük a megmosott, félbevágott eperdarabokat, úgy 1 cm vastagságban. A túrót és a tejfölt jól elkeverjük, cukrot adunk hozzá ízlés szerint. Ez lesz a következő réteg. A tetejére margarinból, kakaóból és cukorból főzött csokoládé mázt simítunk. Legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk, hogy kihűljön és az ízek jól összeérjenek. Mint egy tortát, szeletekre vágva tálaljuk.

"Megcsinállak" - epres babapiskóta

Hozzávalók: 1/2 l tejföl, 1/2 l tejszín felverve habnak, 2 csomag vaníliás cukor, 1 cireom héja és leve, 80 dkg eper darabokra vágva, 40 dkg babapiskóta, cukor ízlés szerint
A tejfölt, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a citrom héját és levét összekeverjük. A babapiskótát tortaformába daraboljuk. Egy sor massza és egy sor piskóta kerül a formába. Tetejére a masszából rakunk. 24 órára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 11. 13:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Nyusziszem
Tészta: 6 tojássárgája, 6 ek porcukor, 2 ek kakaó, 3 ek rétesliszt, ½ cs sütőpor
Ezt jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a habbá vert 6 tojásfehérjét. Tepsibe öntjük és megsütjük. Még melegen kétfelé hajtjuk úgy, hogy a közepén végigfektetjük a nyújtófát.
Krém: 3 egész tojás, 3 dl tej, 3 púpos ek porcukor, 3-4 kiskanál vanília pudingpor, 1 cs vaníliás cukor
Ezt haberővel jól kikeverjük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadunk 12 dkg vajat, amit 4 kiskanál cukorral habosra kevertünk. Megkenjük a tésztát, közepét végigfektetjük eperrel. Összehajtjuk, tetejét csokimázzal vonjuk be.

Reprezentatív eperrecept
Egy kalács tetejét levágjuk, (a felső egyharmadát) alsó egymarmadából a belsejét kivájjuk, vagy kikaparjuk és megtöltjük eperrel úgy, hogy a tetejére még puding (liszttel, vaníliás cukorral besűrített madártejjel finomabb) kerül. Legvégül még tejszínnel is díszíthető. Ekkor azonban nem tesszük vissza rá a tetejét. Ha meg visszatesszük a tetejét, az egész még nemzeti színű szalaggal átköthető, de bármilyen reprezentatív szalaggal, amelyre esetleg kis virágcsokrot is köthetünk.

Epres piskóta - ahogyan anyukám mondta
Szokásos módon 8 tojásos piskótát készítek (nagy tepsibe). Ha kihűlt, kettévágom, s a következő módon elkészített krémmel töltöm meg:
1 zacskó zselatint a leírás szerint elkészítek, s amíg az hűl, addig 1/2 liter tejfölt ízlés szerinti mennyiségű (kb.3 ek) cukorral kikeverek. Az epret felaprítom, majd a még nem teljesen kihűlt zselatinnal és a cukrozott tejföllel jól összekeverem. Félre teszem a krém 1/4-ét a díszítéshez. A még langyos krémmel megkenem az alsó lap piskótát. A másik lapot ráhelyezem, kicsit rányomkodom, majd a félretett krémet a tetejére simítom. Félbevágott eperszemekkel kirakom a tetejét, majd a hűtőbe teszem pár órára.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 11. 13:31    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Gyümölcsös keverék
Az adagoláshoz 2 dl-es poharat veszünk: 2 pohár kefír, 2 pohár cukor, 3 pohár liszt, 3/4 pohár olaj, 3 db egész tojás, 1 zacsi sütőpor az alapanyagok, az ízesítő pedig bármilyen hozzáillő finom gyümölcs (magozott meggy, eper, málna -de most juszt is legyen erdei szamóca) A hozzávalókat laza nemtörődömséggel (de a sorrend nem mindegy) összekeverjük (én még a tojás fehérje-sárgája kérdéskörnél sem időzök túl sokat) és egy magasabb falú tepsibe öntjük a masszát, megsütjük és mind megesszük!
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 13. 16:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meggyes pite
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg cukor, 2 dl tej, ½ citrom leve, késhegynyi sütőpor és szódabikarbóna, 10 dkg darált dió vagy zsemlemorzsa, 1 kg meggy
A meggyet kimagozzuk, és szűrőkanálba tesszük, hogy a felesleges leve lecsurogjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a tejet, a szódabikarbónát, sütőport, a reszelt citrom héját, és összedolgozzuk. Tojások kemény habját óvatosan a masszába keverjük. Kibélelünk alufóliával egy 30X25 cm tepsit, és a masszát beleöntjük. A meggyet beleforgatjuk a dióba vagy a zsemlemorzsába, egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, de készítsünk közben sütéspróbát. Szúrjunk a tészta közepébe fogpiszkálót, és ha nem ragad, akkor kész a tészta.
(Helga)
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 13. 16:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meggyes tekercs
Hozzávalók: 6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor, csipet szódabikarbóna, 70 dkg magozott meggy, 2 ,5 dl tejfel, 3 lap zselatin, 2 zacskó vaníliás cukor, 5 dl tejszínhab
A tojássárgáját, a cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk, a fehérjéből készített kemény habot, óvatosan összekeverjük, és apródonként belekeverjük a lisztet. Alufóliával kibélelt nagy gázsütőbe öntjük a masszát, és előmelegített sütőbe sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz. Ha kihűlt a tészta, konyharuhára kiborítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát.

Krémkészítés: A zselatint hidegvízbe feloldjuk. A tejfelt a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a zselatint, és kemény habbá vert tejszín több mint háromegyed részét. Összekeverjük a hozzávalókat. A kihűlt piskótát egy konyharuhára tesszük, és krémmel megkenjük. A kimagozott meggyet szépen elterítjük a krémen, és a konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát. Tálalásig hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 13. 16:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Csokis-meggyes palacsinta
Hozzávalók: 1 csomag csokoládés pudingpor, 5 dl tej, 1 tábla (10 dkg) étcsokoládé, 20 dkg kimagozott meggy vagy meggybefőtt, kevés porcukor
A pudingport oldjunk fel kevés hideg tejjel. Az előírtnál egy decinyi tejjel kevesebbet forraljunk fel kis lábasban, majd állandó kevergetés mellett öntsük bele a feloldott csokoládés pudingport. Még melegen keverjünk el benne fél tábla összetört étcsokoládét. Várjuk meg, míg kihűl, majd adjunk hozzá még féltáblányi kis kockákra tört csokoládét és a lé nélküli meggybefőttet (vagy lecsepegtetett meggyet). A hidegen belekevert csokoládédarabok felmelegítésnél megolvadnak majd, izgalmassá teszik a tölteléket. A kész palacsintákat töltsük meg a csokoládés-meggyes töltelékkel, tekerjük fel, majd adagonként két darabot tegyünk egy nagy tányérra. Tegyük be egy percre a mikrohullámú sütőbe, hogy a darabos csokoládé a töltelékben elolvadjon. Szórjuk meg porcukorral és csorgassuk meg forró meggyszósszal.
(Helga)
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 13. 16:28    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Áfonyás-meggyes-vörösboros csokissüti
Egy lábaskába öntünk 1-1,5 dl vörösbort. Beleteszünk 10 dkg mélyhűtött vörös áfonyát, 10 dkg mélyhűtött meggyet, 2 ek cukrot. Kis lángon lassan felfőzzük, hogy a gyümölcsök megpuhuljanak. Megszórjuk őrölt fahéjjal. A lé lassan be fog sűrűsödni. Nem kell, hogy a gyümölcs szétfőjön. Hagyjuk picit hűlni. Közben 18 dkg vajba beletördelünk 10-15 dkg étcsokit. Mikróban felmelegítjük, hagyjuk hűlni. 3 tojást habosra keverünk 1 zacskó vaníliás cukorral, 18 dkg porcukorral. Beleteszünk 1-1,5 tk sütőport. Hozzáöntjük a felolvadt vajas étcsokit. Jól összekeverjük.
Ráadásnak beleszórunk 1 ek cukrozatlan kakaóport, és 18 dkg lisztet. Ha már krémes, akkor a gyümölcsöt leszűrjük, de a levét felfogjuk egy tálkában. Ezzel a lével fellazítjuk a sűrű sütitésztát. Kivajazott, kilisztezett sütőformába borítjuk a massza egy nagyobb részét. Rászórjuk a gyümölcsöt. Elosztjuk, hogy mindenhová jusson. Ha maradt egy kis leve, öntsük nyugodtan a tésztára. A maradék tésztamasszával igyekezzünk letakarni a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben kb 45 percig süssük.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meggyes pite
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg zsír (vagy 30 dkg margarin), 20 dkg cukor, pici só, 1 sütőpor, 1 tojás+1 sárgája, fahéj, (és még egy kicsi cukor a meggyhez.), meggy, gríz
Az alapanyagokat összegyúrjuk,(ha nem akar összeállni, pici tejföllel vagy tejjel lehet segíteni...). 2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük. Az egyiket belesimítjuk a tepsibe, rászórjuk a kimagozott meggyet, grízt, a fahéjat, cukrot. Ráborítjuk-nyomkodjuk a másik lapot, villával megszurkáljuk. Kb.20 percig sütjük. A tepsiben össze lehet vágni, kicsit nehéz kiemelni, mert puha, omlós lesz.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:25    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Diós-meggyes piskóta
10 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 10 dkg darált dió, kb. 5 dkg margarin a tepsi kikenéséhez, 50 dkg meggy, a díszítéshez porcukor, csokidara vagy tortabevonó reszelve, tejszínhab és rum.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a dióbelet, könnyűre, habosra keverjük. A tepsit kivajazzuk (margarinozzuk), meghintjük liszttel és beleöntjük a masszát. A magozott, lecsurgatott meggyet egyenletesen szétosztjuk a tetején. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. Ha kész, a tepsiből kiborítva hűtjük, majd rummal gyengéden meglocsoljuk. Kis kockákra szelve porcukorral, reszelt csokival és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meggyes lepény
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg liszt, 20 dkg vaj agy margarin, 25 dkg porcukor, 30 dkg kimagozott meggy, 5 tojás
A vajat hét dkg cukorral habosra verjük, és egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat. A tojásfehérjéket felverjük habnak szintén hét dkg cukorral, s amikor már fényes, óvatosan hozzáadjuk a tojássárgájákhoz. Ezután a masszát elkeverjük a hozzászitált liszttel, és papírral kibélelt tepsibe öntjük. A meggyekre ráhintünk tíz dkg porcukrot, levüket gyengén kinyomkodjuk, s a meggyeket a tésztára szórjuk. Mérsékelt tűznél pirosra sütjük. Amikor elkészült, néhány percig szikkadni hagyjuk a tepsiben. Kockára szeleteljük, cukorral meghintjük. Melegen vagy hidegen kínálhatjuk.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:26    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Túrós - meggyes süti
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1 sütőpor, 1/2 kg túró, 1 kg meggy, 3-4 tojás, 2 dl tej, 25 dkg margarin
A lisztet, a cukrot és sütőport összekeverem. Fele margarinnal a tepsit kikenem. A fele lisztet a tepsibe szórom, rámorzsolom a túrót, a fejtett meggyet, majd a liszt másik felét. A maradék margarint felolvasztom és rálocsolom. A tojással a tejet összekeverem és rálocsolom. 1 óráig pihentetem. Először nagy lángon, majd közepes lángon sütöm.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Meggyes őzgerinc
Hozzávalók 1 nagy formához: 25 dkg meggybefőtt leve nélkül (vagy fagyasztott), 2 tojás, 3 ek finomliszt, 2 ek tej, 5 dkg margarin, 3 ek porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor,
1 csapott mkk őrölt szegfűszeg, késhegynyi reszelt citromhéj, csipetnyi só, vaj vagy margarin és liszt a formához
A meggybefőtt levét lecsöpögtetem, és kimagozom. Ha fagyos, hagyom teljesen felolvadni, és utána csöpögtetem le. Egy nagy őzgerinc formát vajjal vastagon kikenek, és liszttel behintem. Rövid időre a hűtőszekrénybe teszem, hogy a vajas liszt megdermedjen rajta. Az egész tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Ezután beleszórom a fűszereket, apránként belekeverem a lisztet és a tejet, majd addig keverem, amíg az egész habos, egynemű masszává nem válik. Végül belecsorgatom az olvasztott, de már nem forró margarint, és a masszát a jó hideg formába simítom. Ezután a meggyet egyenletesen rászórom, ami kissé belesüllyed. Előmelegített, forró sütőbe téve közepes lángon kb. 40 percig sütöm. Csak annyira csukom be a sütő ajtaját, hogy egy hurkapálca közé férjen, így a gőz eltávozhat a sütőtérből. Közepes lángon addig sütöm, amíg a beleszúrt tűre már nem tapad a massza. Ha a teteje az átsülés előtt barnul, akkor vagy egy papírlapot, vagy alufólia lapot borítok rá. A megsült tésztát deszkára borítom, de csak akkor vágom fel, ha teljesen kihűlt. Felszeletelem.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
sherpa01
Neofita


Csatlakozott: 2007.04.29. Vasárnap 12:47
Hozzászólások: 277
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásElküldve: 2007. 06. 14. 20:27    Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével

Eperbomba
Hozzávalók: 6 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, 40 dkg eper 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tortalap, 1 dl illatos likőr, eperszörp
A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, óvatosan hozzáadjuk a felvert tejszínt, végül a habbá vert tojásfehérjét. Két egyenlő részre osztjuk a krémet. A likőrt felhígítjuk egy kevés eper szörppel, megöntözzük vele a piskóta mindkét oldalát. Ha egy kicsit megpuhult, tortacikkekre vágjuk. Egy mélyebb üvegtálat kibélelünk a hegyükkel a tál alja illetve közepe felé mutató piskótaszeletekkel, 1-1 cm közt hagyva az egyes cikkek között, majd belesimítjuk a vaníliás krémet, ügyelve, hogy a krém jól kitöltse a szeletek közti részt. Mélyhűtőbe tesszük, amíg a krém keményre fagy. Ekkor belesimítjuk az eperkrémet, és tálalásig visszatesszük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt kivesszük, üvegtálra borítjuk. Díszítésként a tetejét megöntözzük szörppel és tejszínhabbal.
_________________
Vonuló felhők felett mindig kék az ég
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Nagyi konyhája Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: 1, 2, 3 ... 19, 20, 21  Következő
1 / 21 oldal

 
Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.