Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
gonsomegint Neofita
|
Elküldve: 2009. 11. 21. 11:14 Hozzászólás témája: |
|
|
Antal Orsolya írta: | Megnéztem a pilátest, tetszik! hol van ilyen lehetőség pesti viszonylatban |
Sajna nem tudom
Én úgy 16-17 éve jártam órákra, azóta otthon gyakorlom a további problémák megelőzése végett.
Akkor ez egy nagyon új dolog volt, azóta eléggé elterjedt..sok helyen oktatják. |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Antal Orsolya Mágus 3.kör

|
Elküldve: 2009. 11. 21. 11:33 Hozzászólás témája: |
|
|
gonsomegint írta: | Antal Orsolya írta: | Megnéztem a pilátest, tetszik! hol van ilyen lehetőség pesti viszonylatban |
Sajna nem tudom
Én úgy 16-17 éve jártam órákra, azóta otthon gyakorlom a további problémák megelőzése végett.
Akkor ez egy nagyon új dolog volt, azóta eléggé elterjedt..sok helyen oktatják. |
Találtam az Oktogonnál. Már csak az a kérdés, hogy a lányomnak is tetszik e. Gerincével van probléma. Most jógára jár de én ezt is beiktatnám mellé.
Olyan S kanyar van a gerincébe 28 éves létére, hogy elkeserítő |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Xifu Orákulum

|
Elküldve: 2009. 11. 22. 18:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Antal Orsolya írta: |
Rutascorbin-t kellene szedned, mert a szédülés általában a hajszálerek beszűkülésétől van. Nem szokott megpattanni a szem zugban ér?
Szédülésre még jó a fej kopogtatása. Ökölbe szorítod a kezedet, és a fejed minde porcikáját végig kopogtatod. mintha kokit adnál a fejedre, de finoman nem durván. Aztán próbáld meg a földön fekve, felhúzott lábbal melleden összetett kézzel ide oda ringatózni. Sokat segít a fej vérellátásában. |
őőő...azt hiszem félreértettél...
én nem mindig szédülök, hanem az öt tibetiben lévő egyik gyakorlattól, ez hogy úgy mondjam még normális, nincs mögötte baj/betegség, a szememmel sincs semmi ilyesmi. _________________ "I know I'm not perfect but I can smile"
(Dido) |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2009. 11. 22. 19:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Xifu írta: | Antal Orsolya írta: |
Rutascorbin-t kellene szedned, mert a szédülés általában a hajszálerek beszűkülésétől van. Nem szokott megpattanni a szem zugban ér?
Szédülésre még jó a fej kopogtatása. Ökölbe szorítod a kezedet, és a fejed minde porcikáját végig kopogtatod. mintha kokit adnál a fejedre, de finoman nem durván. Aztán próbáld meg a földön fekve, felhúzott lábbal melleden összetett kézzel ide oda ringatózni. Sokat segít a fej vérellátásában. |
őőő...azt hiszem félreértettél...
én nem mindig szédülök, hanem az öt tibetiben lévő egyik gyakorlattól, ez hogy úgy mondjam még normális, nincs mögötte baj/betegség, a szememmel sincs semmi ilyesmi. |
bocs azt hittem, hogy a szédülés állandó. Figyeld meg, hogy a fejét mindig egy pontra vissza kapja, próbáld meg csak egyet fordulj körbe, a második fordulónál a kezedet tedd össze és kezedre figyelj. A többi pedig hasizom kérdése. A hasizmot pedig lassan fejleszteni lehet úgy hogy, hanyatt fekve lábfejedet beakasztod valamibe, vagy valaki leszorítja, és felülsz. először csak 2-3 x aztán menni fog többször. Elősször csak az ágyadban próbáljad |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Skar Lucy Skywalker

Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26 Hozzászólások: 2750 Tartózkodási hely: Almayer fogadó
|
Elküldve: 2009. 11. 23. 09:48 Hozzászólás témája: |
|
|
A pirate bay-en vannak fent Pilates-filmek, pl. a Pilates for dummies, én is azt szedtem le. Most persze pont túlterhelt ott a kereső, nem tudok linket küldeni, de ott van. Amúgy én is keresek Pesten vagyis inkább dédelgetem a gondolatot, hogy kellene keresni.
Meg ez jó kis könyv
http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=74808&type=22&_v=Herman_Ellie_Pilates
legalábbis azt mondták az okosak, szerencsésen választottam. _________________ http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu
"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának" |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Skar Lucy Skywalker

Csatlakozott: 2006.02.11. Szombat 21:26 Hozzászólások: 2750 Tartózkodási hely: Almayer fogadó
|
Elküldve: 2009. 11. 23. 09:56 Hozzászólás témája: |
|
|
gonsomegint írta: | Először a tyúk volt vagy a tojás
Szellemileg kell ráhangolódni a jógára és etr követi a fizikai test vagy fordítva...vagy mindkettő egyszerre(ezen esetben a rántotta létezett elsőként...hmm, jó kis szalonnával )  |
A teremtésmítoszok szerint egybehangzóan a tojás, úgyhogy én is a szalonnás rántottára szavazok.
Egyébként faján megállja a helyét tornaként is, a jóga bölcselete pedig megállja a helyét ászanák és egyéb trükkök nélkül is, szal, szerintem a vége az, hogy rád van bízva, ha nincs mestered, aki megmondja a véleményedet.
http://terebess.hu/keletkultinfo/kacz.html
ez is faja  _________________ http://kergezerge.blog.hu
http://klasszikusasztrologia.blog.hu
"De nem lehet a vége felé sem ilyen a világ
Ébresszük fel, nézze már meg magát
Úristen mért ordít úgy ez az állat
Jó egyedül van, de mások ám aludnának" |
|
Vissza az elejére |
|
 |

|
Elküldve: 2009. 11. 23. 12:43 Hozzászólás témája: |
|
|
skar mkhan írta: | gonsomegint írta: | Először a tyúk volt vagy a tojás
Szellemileg kell ráhangolódni a jógára és etr követi a fizikai test vagy fordítva...vagy mindkettő egyszerre(ezen esetben a rántotta létezett elsőként...hmm, jó kis szalonnával )  |
A teremtésmítoszok szerint egybehangzóan a tojás, úgyhogy én is a szalonnás rántottára szavazok.
Egyébként faján megállja a helyét tornaként is, a jóga bölcselete pedig megállja a helyét ászanák és egyéb trükkök nélkül is, szal, szerintem a vége az, hogy rád van bízva, ha nincs mestered, aki megmondja a véleményedet.
http://terebess.hu/keletkultinfo/kacz.html
ez is faja  |
Hogy mik ki nem derülnek a Páva jóga ahová a lányom jár jógát tanulni, ott pilátes óra is van |
|
Vissza az elejére |
|
 |
kocso viktoria Neofita
|
Elküldve: 2010. 09. 03. 23:44 Hozzászólás témája: Jóga |
|
|
Sziasztok!
Egyszer már kipróbáltam a bikram jógát és most, hogy végre nincsen hőség, megint el szeretnék menni. Sőt ezúttal rendszeresen eljárnék jógázni, mert kíváncsi vagyok amennyiben hosszabb távon csinálom a jógát, milyen hatással lesz rám. Sok jót olvastam róla.
A fórumozók segítségét abban kérném, hogy adjanak néhány ötletet, mi alapján válasszak helyet, ahova eljárok és hol érdemes jógaszőnyeg után nézni, sőt inkább úgy kérdezem, hogy mit vegyek figyelembe jógaszőnyeg vásárlásakor.
Előre is köszönöm a jó tanácsaitokat!:)
Üdvözlettel:
Kocsó Viktória _________________ "Senki nem tudja, merre van a boldogsághoz vezető út, mert az oda vezető út maga a boldogság." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|