Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
Szelené Adeptus

Csatlakozott: 2009.12.01. Kedd 19:28 Hozzászólások: 576 Tartózkodási hely: egy lélek legmélyebb mélye
|
Elküldve: 2009. 12. 10. 21:21 Hozzászólás témája: |
|
|
Brachypelma Smithi adult (ivarérett) hím
 _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Illúzió Orákulum

Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02 Hozzászólások: 9701 Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió
|
Elküldve: 2009. 12. 10. 21:26 Hozzászólás témája: |
|
|
Szelené írta: | hana írta: | Arra felé bazi nagy pókok teremnek azt tanúsíthatom! |
Huu, jártál már arrafelé? Miket láttál?
Mesélj!!!  |
hana mesélő topikja: Japán
http://www.harmonet.hu/forum/hn_vtopic.php?t=855 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szelené Adeptus

Csatlakozott: 2009.12.01. Kedd 19:28 Hozzászólások: 576 Tartózkodási hely: egy lélek legmélyebb mélye
|
Elküldve: 2009. 12. 10. 21:31 Hozzászólás témája: |
|
|
Köszi!  _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Illúzió Orákulum

Csatlakozott: 2007.04.03. Kedd 18:02 Hozzászólások: 9701 Tartózkodási hely: Mindig másik dimenzió
|
Elküldve: 2010. 01. 20. 21:40 Hozzászólás témája: |
|
|
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hana tünde

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 21:41 Hozzászólás témája: |
|
|
Szelené írta: | Brachypelma Smithi adult (ivarérett) hím
 |
Csodálatosan gyönyörű!!! _________________ Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szelené Adeptus

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 21:55 Hozzászólás témája: |
|
|
hana írta: | Szelené írta: | Brachypelma Smithi adult (ivarérett) hím
 |
Csodálatosan gyönyörű!!! |
Köszönöm! Ő az első pókom. Kedves, kézbe vehető kis drágaság. _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szelené Adeptus

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:07 Hozzászólás témája: |
|
|
Chromatopelma cyaneopubescens
(Sajnos ő nem az enyém, volt nekem is, de meg kellet válnom tőle. )
Ő pedig az ellenkezője. Amolyan hisztikisasszony!
Ha csak megmozdul valami körlülötte, annak nekiront. És nem kérdezi, ki vagy, mi vagy, lecsap és mar. Egyszer kiütötte a terelgető csipeszt is a kezemből. A mérge állítólag erős. Még hálisten nem volt hozzá szerencsém. Egy "áldozat" elmondása szerint egy nem kifejlett példány marása három napos izomgörccsel jár.
Azért megéri tartani, annak aki kedveki az ilyen állatokat, fantasztikus hálókat sző! És nem mellékesen gyönyörű  _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hana tünde

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:18 Hozzászólás témája: |
|
|
Szelené írta: | hana írta: | Szelené írta: | Brachypelma Smithi adult (ivarérett) hím
 |
Csodálatosan gyönyörű!!! |
Köszönöm! Ő az első pókom. Kedves, kézbe vehető kis drágaság. |
érdekes ilyen jelzőket olvasni egy pókról. Egyébként én is megbuktam a napos egér teszten, sajnos ez nekem nem megy.  _________________ Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hana tünde

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Szelené írta: | Chromatopelma cyaneopubescens
(Sajnos ő nem az enyém, volt nekem is, de meg kellet válnom tőle. )
Ő pedig az ellenkezője. Amolyan hisztikisasszony!
Ha csak megmozdul valami körlülötte, annak nekiront. És nem kérdezi, ki vagy, mi vagy, lecsap és mar. Egyszer kiütötte a terelgető csipeszt is a kezemből. A mérge állítólag erős. Még hálisten nem volt hozzá szerencsém. Egy "áldozat" elmondása szerint egy nem kifejlett példány marása három napos izomgörccsel jár.
Azért megéri tartani, annak aki kedveki az ilyen állatokat, fantasztikus hálókat sző! És nem mellékesen gyönyörű  |
Tényleg csodálatosan szép, de a háromnapos izomgörcs huhhh, nekem csak egy fél estés volt múltkor .... mástól, de az is elég meredek volt.... _________________ Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szelené Adeptus

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:29 Hozzászólás témája: |
|
|
hana írta: |
érdekes ilyen jelzőket olvasni egy pókról. Egyébként én is megbuktam a napos egér teszten, sajnos ez nekem nem megy.  |
Napos egér... én mindig arra gondolok, hogy egyrészt tápláléklánc...
másrészt azok a kis egerek amúgy is elpusztulnának. Tudom, ez így kegyetlenül hangzik... de voltaképpen a szenvedésüket rövidítjük meg vele, mert őket erre tenyésztik... persze nem kéne őket erre tenyészteni, ha nem lennének pók-, meg kígyó tartók. De az exotikus állattartás, mint hobby sokszor nem csak kárt okoz. Például azt a szép vöröstérdű pókocskát a kihalástól menti meg.  _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bocsita Mester

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:37 Hozzászólás témája: |
|
|
Egy olyan, de olyan képet találtam:
Kedvenc Arénámon a kedvenc pókom:
 |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szelené Adeptus

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:51 Hozzászólás témája: |
|
|
bocsita írta: | Egy olyan, de olyan képet találtam:
Kedvenc Arénámon a kedvenc pókom:
 |
De jó! Kis ugrópók. Ez a legújabb őrület! Úgrópóktartás! Tényleg csak azoknak való, akik a hobby miatt csinálják, ez a pók olyan pici, hogy majdnem nagyító kell hozzá.
Hana, neked való! Az ő családjukba tartozik az egyetlen eddig ismert vegetáriánus pók!  _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bocsita Mester

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 22:55 Hozzászólás témája: |
|
|
Távcsöves szemű Vegapók . El tudom képzelni, ahogy ráveti magát a lengedező fűszálra, majd lebénítja hogy el ne szaladjon, majd nyámnyog rajta .
Komolyra fordítva a szót. Szelené! Tényleg, mit eszik a vega pók és milyen szájszerve van? |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Szelené Adeptus

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 23:11 Hozzászólás témája: |
|
|
bocsita írta: | Távcsöves szemű Vegapók . El tudom képzelni, ahogy ráveti magát a lengedező fűszálra, majd lebénítja hogy el ne szaladjon, majd nyámnyog rajta .
Komolyra fordítva a szót. Szelené! Tényleg, mit eszik a vega pók és milyen szájszerve van? |
Növényi nedveket eszik. A szájszerve ugyan olyan, mint a többi póké. Minden pók rendelkezik egy pár csáprágóval, ami méregkaromban végződik. A szájnyílásuk a mögött van. Mivel nem tudnak rágni, kiválasztanak egy emésztőenzimet, amitől az élelem megemésztődik. Ezt a folyékony állagú táplálékot felszívogatják, épp úgy, ahogy a vega pók a növényi nedvet.  _________________ "Valójában soha senki nem tudja, hol érnek véget a dolgok, vagy véget érnek-e egyáltalán." |
|
Vissza az elejére |
|
 |
bocsita Mester

|
Elküldve: 2010. 01. 20. 23:25 Hozzászólás témája: |
|
|
Szelené írta: | bocsita írta: | Távcsöves szemű Vegapók . El tudom képzelni, ahogy ráveti magát a lengedező fűszálra, majd lebénítja hogy el ne szaladjon, majd nyámnyog rajta .
Növényi nedveket eszik. A szájszerve ugyan olyan, mint a többi póké. Minden pók rendelkezik egy pár csáprágóval, ami méregkaromban végződik. A szájnyílásuk a mögött van. Mivel nem tudnak rágni, kiválasztanak egy emésztőenzimet, amitől az élelem megemésztődik. Ezt a folyékony állagú táplálékot felszívogatják, épp úgy, ahogy a vega pók a növényi nedvet.  |
Aha. Végül is nedv, nedv!  |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|