Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
Szerző |
Üzenet |
Mona Főmágus

Csatlakozott: 2003.08.15. Péntek 10:04 Hozzászólások: 3734 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:13 Hozzászólás témája: Temető |
|
|
Xifu és Hana beszélgetése adta az ötletet eme fórumhoz - és persze az is, hogy én is szeretem az ódon hangulatú temetőket, sírhelyeket.....
 _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

Csatlakozott: 2003.08.15. Péntek 10:04 Hozzászólások: 3734 Tartózkodási hely: Budapest
|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:14 Hozzászólás témája: |
|
|
 _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
linus Orákulum

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:17 Hozzászólás témája: |
|
|
Huh!
Thaiföldön is nagyon érdekes a temető és a temetkezési szokások is.
Hamvasztás, természetesen.
Majd keresek képeket otthon róla. _________________ "Élek, s hogy meddig, nem tudom,
Meghalok, bár nem akarom,
Elmegyek, s egész utam titok:
Csoda, hogy jókedvű vagyok."
(Magister Martinus) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hana tünde

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:17 Hozzászólás témája: |
|
|
jajj hát az emberi önzőség megnyilvánul, mert általában sikítófrászt kapok a képes topicoktól, de ez most nagyon!!!
Szóval elnézést mindenkitől, most átfutott rajtam a megértés szele, a képes topicok (is) jók. Mea culpa!
Tenni fogok ide saját képeket!!! Már alig várom!!! _________________ Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
linus Orákulum

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:19 Hozzászólás témája: |
|
|
Akárhányszor kimegyünk a temetőbe mindannyiszor elolvasom ezt a sírfeliratot:
"Te nem haltál meg, csak előrementél, hogy helyet készíts nekünk"
Nem is igazán tudom megfogalmazni, hogy miért, de ze nagyon megérint minden egyes alkalommal. _________________ "Élek, s hogy meddig, nem tudom,
(Magister Martinus) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:26 Hozzászólás témája: |
|
|
linus írta: | Akárhányszor kimegyünk a temetőbe mindannyiszor elolvasom ezt a sírfeliratot:
"Te nem haltál meg, csak előrementél, hogy helyet készíts nekünk"
Nem is igazán tudom megfogalmazni, hogy miért, de ze nagyon megérint minden egyes alkalommal. |
Valószínű azért fogott meg, mert a helyünk ígyis - úgyis megvan....de azért jó, ha olyan vár, akihez kötődtünk nagyon... _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:27 Hozzászólás témája: |
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:30 Hozzászólás témája: |
|
|
linus írta: | Pont a hétvégén voltunk a nagyszüleimnél a temetőben. Én is szeretek sétálnia sírok között. Végre nem voltak sokan, az idő is jó volt, Azok a gyönyörű fák... tényleg megnyugtató. Bár, ha egyszer én elmegyek,. én nem szeretnék sírt. Szórjanak szét és minden évben gyújtsanak gyertyát a szeretteim. Sírgondozás, minden 10 évben újravásárolni a sírhelyet...áhhh...Nem akarok vesződséget hátrahagyni. |
OFF
Átlinkeltem ide a másik fórumból, nem baj?
ON
Hamvasztást szeretnél, és szórják szét a hamvaidat? és hol? Erdőben? _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:32 Hozzászólás témája: |
|
|
Én pedig az angyalos síremlékekért vagyok oda ..... majd ecccer kiderítem miért vonzanak ennyire!
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:34 Hozzászólás témája: |
|
|
|
Vissza az elejére |
|
 |
linus Orákulum

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:35 Hozzászólás témája: |
|
|
Mona írta: | linus írta: | Pont a hétvégén voltunk a nagyszüleimnél a temetőben. Én is szeretek sétálnia sírok között. Végre nem voltak sokan, az idő is jó volt, Azok a gyönyörű fák... tényleg megnyugtató. Bár, ha egyszer én elmegyek,. én nem szeretnék sírt. Szórjanak szét és minden évben gyújtsanak gyertyát a szeretteim. Sírgondozás, minden 10 évben újravásárolni a sírhelyet...áhhh...Nem akarok vesződséget hátrahagyni. |
OFF
ON
Hamvasztást szeretnél, és szórják szét a hamvaidat? és hol? Erdőben? |
Igen, hamvasztást. Nálunk eddig mindenki hamvasztva volt. Nagyszülők, apu. Én se vagyok híve a koporsós temetésnek. Azt nem is bírom, mikor a koporsóra kezdik ráhordani a földet. brrrr... aza a hang...
Még nem döntöttem el, hol legyek pontosan szétszórva. Leginkább egy hegytetőről szeretném és a szél szerteszét vinne. _________________ "Élek, s hogy meddig, nem tudom,
(Magister Martinus) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
linus Orákulum

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:38 Hozzászólás témája: |
|
|
Lehet, hogy bizarr... de nekem a hálószobám falán egy kőangyalról készült kép lóg. A kép egy temetőben készült, egy fotóművész ismerős készítette és mikor felajánlotta, hogy választhatok a képeiből a lakásomba, akkor ez volt az egyik. _________________ "Élek, s hogy meddig, nem tudom,
(Magister Martinus) |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:42 Hozzászólás témája: |
|
|
linus írta: | Mona írta: | linus írta: | Pont a hétvégén voltunk a nagyszüleimnél a temetőben. Én is szeretek sétálnia sírok között. Végre nem voltak sokan, az idő is jó volt, Azok a gyönyörű fák... tényleg megnyugtató. Bár, ha egyszer én elmegyek,. én nem szeretnék sírt. Szórjanak szét és minden évben gyújtsanak gyertyát a szeretteim. Sírgondozás, minden 10 évben újravásárolni a sírhelyet...áhhh...Nem akarok vesződséget hátrahagyni. |
OFF
ON
Hamvasztást szeretnél, és szórják szét a hamvaidat? és hol? Erdőben? |
Igen, hamvasztást. Nálunk eddig mindenki hamvasztva volt. Nagyszülők, apu. Én se vagyok híve a koporsós temetésnek. Azt nem is bírom, mikor a koporsóra kezdik ráhordani a földet. brrrr... aza a hang...
Még nem döntöttem el, hol legyek pontosan szétszórva. Leginkább egy hegytetőről szeretném és a szél szerteszét vinne. |
Ha belegondolok, nálunk viszont mindenkit temettek, senkit nem hamvasztottak. De már anyu is mondta, hogy őt hamvasztani kell, az a legtisztább.
Én is hamvaszást szeretnék, de azt még nem döntöttem el, hogy szétszórva vagy egy helyen. Mert abba is gondolj bele, hogy kell egy hely az ittmaradóknak, ahol megemlékeznek rád. _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
hana tünde

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:45 Hozzászólás témája: |
|
|
Igen, az a hang...  _________________ Érezd magad jól!Későbbre jár, mint gondolnád! |
|
Vissza az elejére |
|
 |
Mona Főmágus

|
Elküldve: 2007. 05. 29. 14:46 Hozzászólás témája: |
|
|
hana írta: |
Tenni fogok ide saját képeket!!! Már alig várom!!! |
Mi is! _________________ "Akárhogy is sír az ember, a végén csak kifújja az orrát." /Heine/ |
|
Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.
|
|