Ócska holmi! - Játsszunk, míg megjön Mikulás


Ócska holmi! - Játsszunk, míg megjön Mikulás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Mikulásra várakozó gyermekek sokszor nagyon türelmetlenek, úgy kell őket kicselezni, hogy meg ne lássák a Mikulás bácsit. Jó ötlet, ha játékkal szórakoztatjuk magunkat addig, míg meg nem érkezik a Mikulás.  

Nagyon jó játék az „Ócska holmi” nevű, amit kifejezetten kicsikkel, 3 év feletti gyerekekkel lehet játszani, s aminek nincsen eszköz igénye, csupán ücsörögni kell hozzá.

A játékot nem csak a Mikulás váráshoz, hanem az ilyenkor esedékes ünnep előtti selejtezéshez is használhatjuk, hiszen nagyon jól fejleszti a kicsik kreatív gondolkodását, képalkotó képességét. Még egész nagyok, 8-10 évesek is szívesen játsszák együtt a kisebbekkel, bár számukra már valószínűleg nem titok, hogy a Mikulás csomagját nem a Mikulás, hanem apa és anya csempészi az ablakba.

Mire használhatnád azokat a ruhadarabokat, amiket már nem viseltek többé? Mire jó mindaz, amit már nem akartok megtartani? Az ócska holmik, a törött tükör, a régi, kinőtt cipő, a kinyúlt, vagy összement ruha, az elnyílt virág – egyszerűen bármi alkalmas lehet arra, hogy „Ócska holmi” játékot játsszatok vele.

Gondolhattok egy ilyen tárgyra, vagy vegyétek elő és gondoljátok végig, mire lehetne még használni, azon kívül, amire eredetileg való.
Például az ócska cipőre jópofa ötlet, hogy vessünk bele virágmagot, miután megtöltöttük földdel, vagy tartsunk benne fél pár zoknikat, vagy bármi olyan tipp, ami totálisan eszementnek hangzik, elfogadható. A játék lényege, hogy mindenki „hoz” esetleg mond egy tárgyat amit aztán a többiek felruháznak képtelennél képtelenebb ötletekkel. Figyeljünk, hogy mindenkire sor kerüljön mint ötlet- és tárgy gazda egyaránt.

Várakozás közben, vagy lomtalanításkor, rakodáskor játszhatjuk, de vigyázzunk arra, hogy a kidobásra szánt tárgyak nehogy visszavándoroljanak a számos „jó ötlet” hatására a szemetesből, vagy az adomány csomagból a házba!

A gyerekekben ilyenkor tudatosíthatjuk, hogy vannak rászorulók is, akik örülnének olyasminek, amire már nekünk nincsen szükségünk. Az adományozást nem lehet elég korán elkezdeni!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3153 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





Az afrikai Malawiban 1986-ban kiadott bélyegen Mária gyönyörködik a csecsemő Jézusban.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x