HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-15
Címlap / Karrier / Miért rossz a főnököm? Mert nem én választottam!

Miért rossz a főnököm? Mert nem én választottam!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-15

Engem senki se kérdezett. De ha jó, akkor én látom jónak? Ne is beszéljünk vezetőről, inkább munkakapcsolatról. Leginkább az a kedvező kapcsolat, ahol a csoport maga képes megtalálni a vezetőt. Kijelölés, munkabírás, jóindulat, megbízhatóság mind másodlagos feltételek.  

 

Akit magam elismerek vezetőnek, annak szívesen megfogadom az irányítását. Szívesen lépkedek a nyomában, vagy szívesen beszámolok neki eredményeimről, kudarcaimról, semmit se kell szépítenem.

Van olyan ember, akihez gyakran fordulnak mások tanácsadásért. Nem kell keresnie a hallgatóságot, sokan beszámolnak neki problémáikról, meghallgatják a tanácsát. Ámde érdekes módon, éppen ez az ember nem várja el, hogy a tanácsait önálló gondolkodás nélkül kövessék. Olyan általános tanácsot ad, amit ki-ki a saját személyére szabhat. Sőt, nem is ad tanácsot, hanem meghallgatja, hogy beszélgető társa milyen megoldásokat ismer a saját helyzetére, esetleg még néhány lehetőséget is felsorol, nem feltétlenül a legjobbakat; inkább az érdeklődőt vezeti rá a megoldásra. Semmiképpen sem vár el olyat, amit a másik nem képes megtenni.

A legjobbat hozza ki
Azt viszont megérzi, milyen képességei vannak a másiknak, és azon belül hogyan lehet a legtöbbet kihozni a helyzetből. Türelemmel figyeli a többi ember megnyilvánulásait, s éppen csak egy ajtót kinyit vagy bezár, felhívja valamire a figyelmet, ami miatt a megfelelő megoldást választják azok, akik hozzá fordulnak.

Persze vannak makacs személyek, akik nem ismerve magukat se és az élethelyzeteket sem, nem képesek megfogadni a helyes tanácsot. Ezek mennek a saját fejük után és beleesnek a maguk által ásott gödrökbe. Ezekkel nem lehet együtt dolgozni, nem is érdemes rájuk időt vesztegetni.
Mindnyájan szeretnénk jobbnak látszani, és hiszünk is benne, hogy kis segítséggel módosítani tudunk hibás nézeteinken. Ilyen embereket lehet irányítani, Akik maguk is szeretnék magasabb távlatból szemlélni életüket.

Játék
A londoni Science Múzeum alagsorában a gyerekek számára kísérletezési lehetőségeket rendeztek be. Az ipari forradalom óta megszületett felfedezések, találmányok mind megvalósulnak itt egyszerű formában. A csavarra, mint a súlyemelő-továbbító rendszer elemére egy kis gyárat építettek csigával, kerékkel, bízva abban, hogy mindig lesz elegendő számú gyerek, akiket érdekelni fog a működés, húzzák a kötelet, forgatják a kerekeket, továbbítják az anyagot, és közben megfigyelik a rendszerműködését. Számítanak a rendetlenkedő gyerekekre is, s úgy építik meg az emelőt, hogy nem lehet kárt tenni benne, és nem termel felesleges szemetet. Aki ezt eltervezte, az ismerte a gyerekek kísérletező kedvét, megismerő képességét, és egy lépéssel fejlesztette a kisgyermek és a kamaszgyerek gondolkodását egyaránt. A 2-3 éves totyogó ugyanúgy részt vehet a közös játékban, mint a fizikai versenyre készülő középiskolás. Megfigyelhetik a generátor működését, a tükrözés törvényeit az iskolai padban ülés kényszere nélkül.

Az igazi vezető képes olyannak beállítani a munkát, hogy abban a kísérletező személy saját érdeklődésének megfelelő helyet találjon. Az igazi vezető jó játékos. És megtalálja a megfelelő társakat is a játékhoz. Avagy kineveli őket.

Aki ellenfelet keres, az ellenséget talál
Ha azonban barátokat, munkatársakat keresünk, s nem az a célunk, hogy uralkodjunk rajta, hanem szeretnénk megismerni az ő magasabb énjét, sőt, önkéntes segítségét is fel akarjuk használni, akkor mi is magasabb nézőpontból figyeljük őt. Számára is az lesz kellemes, megnyugtató, ha felismerjük és felismertetjük vele is, hogy többre képes, mint amit eddig végbevitt. Egy jó együttléttel felemelhetjük a másik embert. Ne azt akarjuk megmutatni, hogy nekünk milyen könnyű volt érvényesülni, hanem az ő helyzetébe érezve magunkat, az ő szemszögéből tekintsük világunkat javíthatónak. Gondolataink, hiteink kisugároznak a világba, és a környezet megfelelő helyszín lesz terveink végbevitelére. Ne ellenséget keressünk, hanem munkatársakat.

Amikor beszélgetőpartnerünk felemelésére törekszünk, az illető maga is közelebb kerül felsőbb énjéhez, és esetleg kimond számunkra igen fontos dolgokat, amikre már régen vártunk.

Kapcsolatok csoporton belül
A jó színész nem játssza le társát. Maga is felé fordítja tekintetét, testmozdulatával is jelzi, hogy átadta a szót a másiknak. Ezzel a megszólaló feltöltődhet energiával. Tudni kell a színpadon előtérben lenni és hátrahúzódni. Ezt kellene tennünk az élet színpadán is. Engedjük megnyilvánulni a másikat (még akkor is, ha néha unalmas), mert szeretetünk és energiánk őt is fel fogja tölteni, többet fog elvárni magától, mint addig tette. Jó csoportvezető nem akar eluralkodni a csoporton, de vezeti azt, hogy az energia mindig élővé varázsolja a csoportot. Senki se ragadja magához a vezetést, mindenkinek legyen lehetősége megmondani a véleményét, legfőképpen pedig vigyáz arra, hogy ne hurrogják le egymást. (Jól ismerhet mindenki házastársakat, barátokat, akik a másik első mondata után belevágnak a szavába, hogy „az nem is úgy volt”. Ha ezt már tudjuk valakiről, előzőleg többször figyelmeztessük, hogy nem mindig az ő véleményére vagyunk kíváncsiak. Egy idő után maga is mulatni fog rossz szokásán.)

Mindenki megtanulhat jó munkatársakat szerezni, ha figyel arra, hogyan viselkedik társaságban. És egyszer talán ő lesz, akit vezetőnek választanak a tagok.

Dobosy Ildikó


 
 
[ 7600 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x