Tovább nőtt az étkezési utalványok népszerűsége
Címlap / Karrier / Tovább nőtt az étkezési utalványok népszerűsége

Tovább nőtt az étkezési utalványok népszerűsége

Forrás: Info.c1c.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-17

A c1 cafeteria idén is megvizsgálta az év eleji cafeteria nyilatkozatok alapján az egyes béren kívüli juttatások népszerűségét. A 30 000 munkavállaló nyilatkozata alapján készült felmérés szerint az étkezési utalvány népszerűsége tovább emelkedett és a vizsgált mintában idén már megközelítette a 45%-os arányt. Az öt igazán népszerű juttatás - meleg étel utalvány, nyugdíjpénztár, egészségpénztár, üdülési csekk, helyi közlekedés - együttes részesedése idén már meghaladja a 97%-ot. 

 

Rendezvénynaptár
Változások 2011-ben
A 2011-es év ismét jelentős változásokat hozott a béren kívüli juttatások tekintetében, idén azonban a kormány a 2010. évben megjelent magas adóterhek csökkentése mellett döntött. A béren kívüli juttatások SZJA terhe 25%-ról 19,04%-ra csökkent (a törvényben meghatározott értékhatárokig) és bár a bérek SZJA terhe is csökkent, a béren kívüli juttatásokra kedvezményes értékhatáron belül továbbra sem kell járulékokat fizetni.

A béren kívüli juttatási elemek tekintetében a legfontosabb változás a korábban korlátlan mértékig igénybe vehető adómentes internettámogatás adókötelessé válása, illetve annak 5.000 Ft/hó mértékben történő korlátozása. Adómentes kategóriában maradt továbbra is a kockázati élet- és balesetbiztosítás, a lakástámogatás, a számítógép-használat támogatása, valamint itt új elemként jelent meg az évi 50 000 Ft értékhatárig adható sportbelépő támogatás. Bár egyes utalványszolgáltatóknál egyelőre megmaradt a hidegétkezési utalvány, a szabályozás idén már nem tesz különbséget a korábban kétféle étkezési utalvány között.Az öt igazán népszerű juttatás pozíciója idén is megingathatatlan

A c1 cafeteria idén is megvizsgálta, hogy az év eleji cafeteria nyilatkozatok során miképpen alakult az egyes béren kívüli juttatások népszerűsége.  A felmérés a c1 cafeteria rendszerében nyilvántartott közel 30 000 munkavállaló cafeteria nyilatkozata alapján készült. A felhasznált mintában megtalálhatók budapesti és vidéki kis-, közepes- és nagyvállalatok valamint számos intézmény, a mintavételezés azonban nem tekinthető reprezentatívnak.

Az eredmény alapján szembetűnő, hogy az étkezési utalvány népszerűsége tovább emelkedett és a vizsgált mintában idén már megközelítette a 45%-os arányt. Az étkezés mellett csupán a helyi közlekedés tudta növelni némileg a részesedését, a legnagyobb visszaesést pedig a várakozásoknak megfelelően az internet támogatás szenvedte el. Az öt igazán népszerű juttatás pozíciója továbbra is megingathatatlannak bizonyult, együttes részesedésük szintén növekedett és idén már meghaladja a 97%-ot. Így aztán az is megállapítható, hogy a néhány adómentes juttatás is csak elenyésző népszerűséget tudott szerezni dacára a teljes adó és járulékmentességnek.


A cafeteria szoftverek alkalmazása is egyre gyakoribb

"A 2010-es évi megtorpanást követően ismét növekedésre lehet számolni az új cafeteria rendszerek bevezetése tekintetében. Ugyanez a tendencia figyelhető meg a cafeteria szoftverek alkalmazásának terén is. Néhány évvel ezelőtt a cafeteria adminisztrációs szoftver még leginkább csak a nagyvállalatok kiváltsága volt, napjaikra viszont már a közepes vállalatok körében is egyre ritkább a kézi adminisztráció" - mondta el Petrov Péter, a c1 cafeteria partnere.

További információ: http://info.c1c.hu/

Kép: piqs.de: NikoDa - Enjoy your dinner

 
 
[ 3180 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 72
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x