Az erő bennünk van
Címlap / Karrier / Az erő bennünk van

Az erő bennünk van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

"Az erő bennünk van, körülvesz és kimeríthetetlen" - olvasható azon az emléktáblán, melyet Etka anyó tanítványai állítottak szegedi lakóházának bejáratánál. 

„A gondolatnak óriási ereje van, ennek hatalma elképesztő a test felett. Ha megértjük, és elfogadjuk a képességeinket, lehetőségeinket, akkor már nem számoljuk az éveket. Élvezni kell mindazt, amink van, és észrevenni, hogy ez hatalmas, mindennél értékesebb vagyon” – fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában Kártyikné Benke Etka, vagyis Etka anyó. Az Etka Jóga feltalálója 2013. március 31-én hunyt el, tiszteletére tanítványai emléktáblát avattak egykori szegedi, Tisza Lajos körúti házánál.


Az emléktábla avatón elhangzott, Etka anyó utolsó éveiben sokszor emlegette, hogy szívesen elutazna a Holt Tengerhez, hogy javítson egészségi állapotán. Tanítványai elkezdtek gyűjteni 2011-ben, hogy támogassák fürdőkúráját. A sors azonban másként rendelkezett, az összeg egy részét koszorúra fordították, a fennmaradó pénzből pedig most emléktáblát emeltek, ezzel mondanak köszönetet mindazért, amit Etka anyótól kaptak.

„…Mindazt, amit létrehoztál, nem felejtjük el sosem, kacagásod, derűs lényed itt lesz mindig szívünkben. Uralkodjék – ahogy vágytad – a szeretet hatalma, épüljön be a módszered a gyermekoktatásokba. Végül pedig utószóként szavaiddal búcsúzom: tanulmányaimat tovább majd odaföntről folytatom” – ezekkel a sorokkal készült az emléktábla avatásra Bástyiné Kártyik Zsuzsa, Etka anyó lánya, majd a jóga feltalálójának testvére, Császárné Benke Mária arról szólt, hogy évtizedek óta nem élne, ha Etka anyó nem foglalkozott volna vele. Elismerte, eleinte szkeptikus volt, igaz szűnni nem akaró fájdalmai voltak, végül csak szót fogadott testvérének. Elmondta, azzal, hogy Etka őt egészségessé tette, másokkal is jót tett, hiszen Mária is ott segített, ahol tudott, így sokakat nem kellett megoperálni és felépültek betegségükből.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 973 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x