HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-10-20
Címlap / Karrier / Mindent csak addig csinálj, amíg örömödet leled benne

Mindent csak addig csinálj, amíg örömödet leled benne

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-10-20

Az történt, hogy a Sikerjárat egyszemélyes legénysége elfáradt. Egészen egyszerűen hétről hétre egyre inkább belefáradt a saját írásaiba és egyre kevesebb örömét lelte, a saját sorainak, gondolatvilágának az írásos rögzítésébe. Ilyenkor mindig felmerül a kérdés, sőt, naponta többször teszi ezt. Mármint a kérdés, mely így hangzik: kell ez nekem? Ha pedig nem jön válasz, akkor várni kell tovább és gyanakodni. Ugyanis ha az ember olyan tevékenységet végez, mely örömmel tölti el, akkor a kérdés fel sem merül. Ha pedig a kérdés mégis felmerül, akkor erre sajnos egyetlen válasz létezik: a nem. Nehéz ügy ez, ilyenkor kicsit sajnálja az ember a "teremtményét". Van itt egy kreatív ötlet, már a sokadik, rengeteg visszacsatolás érkezik, hogy ez jó, csinálni kell, és látható és érzékelhető az is, hogy sokan szeretnek inspirálódni a vonulatból.  

 

Egy állandó harc.

Mit tehet az ember, ha egész egyszerűen semmi gond nincsen, látszólag minden megy a maga ütemében, de ott van az a diszharmónikus érzés, hogy valami mégsem kerek. Ami lelkesített, sokáig a világot jelentette, örömet okozott, az nincs többé. Muszájszex van. Írni kell. Igen muszájszex, jól olvasták. Ez egy hasonlat, mely arra vonatkozik, mikor kihúny a szenvedély. Nincs ezzel semmi gond, ugyanis ez egy teljesen természetes folyamat.

Szóval megszületik a döntés: erre nincs szükségem. Jó, de akkor hogyan tovább? Mi legyen? Kerüljön be a fiók mélyére megannyi, kidolgozott kreatív projekt mellé, melynek az árát soha senki nem fizette meg? Az ingyen ötletbörze kellett volna, de mindig eljött az a pont, hogy inkább fiók? Pedig ez nem is igazán pénz kérdés, hanem elvi, csak a szellemi termékek tekintetében mind a szabályozás, mind az emberek hozzáállása olyan, mint a levegő: ingyen van. A kreatív energia ingyen van.


Igaz. Mi akkor a kérdés? Miért nem használja mindenki? Miért nem találja ki más, amit mi? Mert ez idő? Energiaráfordítás? Sőt, van, hogy heteket kell gondolkozni, érezni, néha belehalni egy-egy ötletbe, mire egyszer csak bevásárlás közben, a fanyar paradicsomok fölött bevillan az évszázad ötlete? Mely magával ragad, szenvedéllyel tölt el és inspirál, miközben cselekvésre késztet? Ha mindez ilyen végtelenül egyszerű, ingyen is van, mindenki számára elérhető, akkor miért fekszik parlagon? És kik azok a kevesek, akik mégis formába tudják önteni? És miért ők a kiválasztottak? És mégis kik választják ki őket? És kellenek-e ők egyáltalán?

Jön a következő kérdés, nagyon fontos: mit eszik a kreatív ember? Azt ingyen adják neki a bótba? Oda hova megy, mibe, milyen ruhába, milyen közlekedési eszközzel? Az lehet, hogy pénzbe kerül? Milyen eszközzel dolgozik, hogy minőségi munkát adjon ki a kezéből és azt vajon mindig ingyen kapja? Min hívod fel, hogy éred el a kreatív embert? Lehet, hogy számlákat is fizet? Hát vagy igen, vagy nem.

Mi van a mai világban ingyen? Minden és semmi. Az ingyen definíciója ugyanis valahogy úgy néz ki, hogy az amiért valaki más fizet.

Hol tart most a Sikerjárat? Valójában ott, hogy a kapitány asszony vissza akar vonulni, de dilemmába van. Kineveljen-e egy utódot? Ha igen, ki legyen az? Honnan fogja tudni a leendő utód, hogy kinevelődhet? Ráadásul nagyon gyorsan, mert az asszonyság már nem élvezi amit csinál. Valahonnan csak. Nyissunk ki néhány ajtót:

 
 
De nyissunk ki még egy ajtót, mert ha kicsi a tét, a kedvem sötét:
Ha és amennyiben bizonyíthatóan, meggyőzően jobban tudod csinálni, mint tette volna azt kapitány asszony, örömmel, mosolyogva, egy felebaráti ölelés kíséretében mindent egy csomagban - ingyen - megkapsz. De ehhez, valami nagyon jó indokot kell mondanod és viheted! Szóval a vendégem vagy rá!

Három a magyar igazság, legyen még egy ajtó: tegyük fel, hogy összeáll egy nagyon ütős, munkaképes kreatív csapat, akinek prioritást élvez ez az egész, és akkor vannak még csodák alapon visszatér a kapitány asszonyság életenergiája, szenvedélye és öröme a repülésben és akkor lehet néhány szponzort, vagy mecénást, vagy amerikai nagybácsit beengedni az ajtón és nem eltenni a fiók mélyére.

Valami lesz. Valamikor. Úgy még soha nem volt, hogy ne lett volna valahogy, illetve repülő sem maradt még fenn az égen soha! 
 
[2649]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x