Hogyan lehetek saját anyám anyja?
Címlap / Kultúra / Hogyan lehetek saját anyám anyja?

>

Hogyan lehetek saját anyám anyja?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Az időről és a lélekről alkotott különös elképzelések furcsa helyzeteket hozhatnak létre. A lélek vándorlása nem csak hazánktól keletre, de nyugatra is fellelhető ősi, misztikus tanítás. 

Ilyen furcsa kérdések ötlöttek fel bennem, amikor a maják legendáiról hallottam. Minthogy ők az időt másképpen mérték, mint mi – úgyis mondhatnánk, hogy „a lelket nem érinti az idő” – kénytelen vagyok a saját eszközeimmel kutatni az ő világukban mindaddig, amíg meg nem értem az ő eszközeiket. Készen álltam a tudati változásra, de csak onnan indulhattam el, ahol én születtem. Vagyis ámulva nézem az élet csodáit, mögöttük rejtett titkokat sejtek, de csak leegyszerűsítve értem meg őket.

Vegyük úgy, mintha a lélekvándorlást bizonyított dolog volna. Akkor halálom után a lelkem átléphet a lányom méhébe, és ő lesz az anyám.  Azok a népek, akik a természetet tisztelik, nem akarják leigázni, hanem áldozatot mutatnak be a leölt állatok szellemének, felfedezhetik az élet titkait, a világ örök változásában, munkálkodásában.

Minden földi élet fenntartója: a Nap
Tanulmányainkból leginkább az egyiptomi rendszer hasonlítható a majákhoz. A Nap nemcsak fenntart, de része van fogantatásunkban is. Annak az asszonynak, aki hónapokon át földbe vájt üregben, a Naptól elzárva él, lassan megszűnik a ciklusa, terméketlen lesz. A napkitörések hatására egész nemzedékek pszichéje megváltozik.

Palenquei sírkamra
A Mexikóváros melletti palenquei sírbolt fedelét vizsgáljuk, olyan kódrendszerre bukkanhatunk, mely szerint a Nap mágneses tevékenysége hat a szervezet rákosodási folyamatára ugyanúgy, mint a túlnépesedés szabályozására. Az alacsonyabb energiával rendelkező emberek lelke újra alacsonyabbakhoz fog ragaszkodni a halál után, és gyorsan vissza akar térni a Földre. A spirituális világban a lélek energiái előtt választás nyílik, hogy vagy megtisztulnak, kiteljesednek, és visszatérnek a teremtő energiához, vagy nem tisztulnak meg, újraszületnek a következő próbálkozásra a Földre. Isten elektromágneses energia, a szeretet esszenciája. Mindnyájan ennek részei vagyunk. Általunk is tágul a világegyetem, ha ebben a szeretetben élünk. Én vagyok te, és te vagy én.

A Feliratok Temploma
Palenque ősi városában találták meg a Feliratok Templomát. Alagút vezet benne egyre lejjebb. A bejáratot óriási háromszögletű monolitkő zárja el. Mögötte hatalmas üres terem fogad. Négy pár lyuk hívja fel a figyelmünket az út folytatására. Fölemelve a követ fordulókkal váltott lépcsős utak következnek. Egy kőládát fedezhetünk fel jáde-kőből készült szobrok díszítéseivel. A zárókövön a halálba, majd új testbe lépő ember ábrázolása fogad. Ételt ugyanúgy temettek a halott mellé, mint Egyiptomban. A halott múmiáját jáde-maszkkal fedték. Jáde-gyöngysor, jáde fülkarika, oldalán jáde-figurák találhatók.

A jáde
Amellett, hogy könnyen faragható szobornak, dísznek, a jádének különleges tulajdonságai vannak. A Nap tulajdonságait egyesíti magában lent a föld mélyében. A jáde egy olyan féldrágakő, amit a keleti gyógyászatban már évszázadok óta használnak, így mára már jól ismert az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása. A kő rezgései megegyeznek az emberi test rezgéseivel, bejutnak a test belsejébe az egészséges szerv rezgéseit sugározva a beteg testrészek felé. Így javul a sejtek közötti kommunikáció és anyagcsere. Ennek következtében erősödik az immunrendszer, nő a vitalitás és a szervezet képessé válik arra, hogy öngyógyító mechanizmusait megerősítse. A belső energia stimulálása pedig javítja fizikai, szellemi és lelki állapotunkat.

Infraterápiás hatása van. Az infrafény az emberi szem számára láthatatlan fény, amely behatol a bőr alá, a szövetek mélyebb rétegeiben serkenti a véráramlást és javítja a szervek működését.
Szüksége van erre a halottnak? A mi nézetünk szerint nincs. Ámde nem lett volna szüksége a piramis tetejéig vezető csatornára sem, ami szellőzést ad a sírbarlangnak. Patal királyt (i.sz.703-783.) halála után is megillette az embernek és uralkodónak járó bánásmód. Ők tudták miért, mi csak elgondolkozhatunk rajta.

Patal király ábrázolása
Két stukkófej is található a sírkamrában. A fej tetején madárka ül, ami azt is jelentheti, hogy halála után madár, Quetzalcoatl lett. Quetzalcoatl pedig a jóság istene. A másik szobor már a halála utáni bomlás állapotáról ad tanúságot.

Patal király, aki a megvilágosodást jelképezi a maják között, visszatér majd segíteni népét.

HarmoNet tipp: Egy misztikus világ titkai: életről és halálról >>

(Folytatjuk)

Dobosy Ildikó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2273 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x