Modern Art Orchestra - egy igazán különleges zenei élmény...
hirdetés
Címlap / Kultúra / Modern Art Orchestra - egy igazán különleges zenei élmény

>

Modern Art Orchestra - egy igazán különleges zenei élmény

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

A koncertsorozat még hátralévő további három állomásán egy-egy hangszercsoporttal ismertetik meg a közönséget. Az igényes zene kedvelői számára nyitott a lehetőség, hogy egy igazán felemelő zenei élményt éljenek át, hiszen 18 válogatott jazz zenész, Fekete-Kovács Kornél vezetésével készül estéről estére egy olyan interaktív tematikus koncertre, melynek köszönhetően a jazzhez különben nem szokott közönség is értőn távozik az előadásról. 


Rendezvénynaptár
"A kortárs zene nem a jövő zenéje és nem a múlté, hanem az a zene, ami velünk van: most, ebben a pillanatban pontosan ebben a pillanatban." (John Cage)

A főszervező  Fekete-Kovács Kornél célja ezekkel az alkalmakkal éppen az, hogy érthetővé tegye a jazz műfaját, hiszen szólamonként bemutatva egy-egy mű összhatásában is érthetőbbé válhat a végén. Decemberben pedig az ünnepre készülődve a big band irodalom karácsonyi darabjait hallgathatjuk meg egy különleges jazzkoncert keretében.

A MAO, Modern Art Orchestra nevet viselő zenekar egy igazán üde, különleges színfoltja a magyar zenei életnek. A zenekar fókuszában a kortárs, elsősorban magyar jazz szerzemények bemutatása áll, arra törekszenek, hogy ezen műfaj folyamatosan elérhető legyen a közönség számára. A tagok rendszeresen komponálnak és hangszerelnek, repertoárjuk kialakításánál a korszerűség és az egyedi hangzás a legmeghatározóbb szempont.

Fekete-Kovács Kornél művészeti vezető irányításával a MAO zenekar csaknem húsz kiváló művésze emeli jelenlétével és zenei tudásával az estek fényét, a koncertek során hozzájuk csatlakozik Borbély Mihály, Szőke Nikoletta, Bacsó Kristóf, Fenyvesi Márton, Subicz Gábor, Harcsa Veronika, Hegyi György valamint Kálloy Molnár Péter.


Számos hangszer csodálatos hangja szólal meg a koncertek alatt, úgy, mint a klarinét, a szaxofon, a szárnykürt, a basszusklarinét és a trombita, de helyet kap a harsona, a tuba, a dob és az elmaradhatatlan zongora is. Ezen kivételes hangszerek közös zenéje olyan csodálatos hangzást eredményez, mely által a jazz műfaj és a zene összességében, egy teljesen új oldalról mutatkozik be a közönség számára. 

A szervezők várnak minden kedves érdeklődőt szeretettel, és remélik, hogy a MAO (Modern Art Orchestra) Műhely szavak hallatán mindenkinek az igényes és egyedülálló zene jut majd eszébe. További információért látogasson el honlapjukra a www.mao.hu-ra!

A koncertsorozat további állomásai:
2009. november 26.
16:00 - MAO MŰHELY: Fókuszban a trombita és a kürt
19:30 - Bemutatkozik Subicz Gábor és Harcsa Veronika - A műsoron Subicz Gábor szerzeményei
Közreműködnek:
A Modern Art Orchestra, Subicz Gábor - trombita, Harcsa Veronika - ének 

2009. december 10.
16:00 - MAO MŰHELY: A big band irodalom karácsonyi darabjai
19:30 - Karácsonyi Koncert - Műsoron Fekete-Kovács Kornél / Hegyi György: Karácsonyi Napló

Közreműködnek:
Kálloy Molnár Péter 
vezényel: Fekete-Kovács Kornél

Helyszín és információ:
Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei
1096 Budapest, Haller u. 27.
info@ferencvarosimuvkp.hu
 
 
[ 2620 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x