India Fesztivál a lelki békéért
Címlap / Kultúra / India Fesztivál a lelki békéért

>

India Fesztivál a lelki békéért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Tizenhárom helyszínen, több napos fesztiválsorozat indul mely arra hivatott, hogy felhívja a figyelmet az erőszakmentesség és a lelki élet fontosságára. 

A Krisna-hívők színes utcai felvonulásait már sokan ismerik, így például a minden júliusban megrendezett Szekérfesztivált. Rendhagyó módon idén júniusban egy egész hónapig tartó felvonulást terveznek. Országszerte tizenhárom városban lesz majd látható a zenészekből, táncosokból álló körülbelül 30 fős csapat. Fontos üzenetet kívánnak eljuttatni a társadalom számára: éljünk erőszakmentesen és a lelki értékek mentén! A táncos felvonulások mellett külön érdekesség lesz az India Fesztivál, melynek során a zenés menet számos állomásain további kulturális programok várják az érdeklődőket. Lesz bharatnatyam-táncbemutató, diavetítés Krisna-völgyről, indiai bazár valamint ízelítő az indiai vegetáriánus ételekből.

Miért pont ez az üzenete a mozgó fesztiválnak? Az indiai védikus írások követői - így a Krisna-hívők is - az ahimszá, az erőszaknélküliség tanítását követik és hirdetik. Ez azt jelenti, nem szabad kárt, fájdalmat okozni más élőlényeknek. Ez nemcsak az emberekre vonatkozik, hanem a növényekre, állatokra és a környezetre is. Az embernek meg kell tanulnia a lehető legkevesebb erőszakkal élnie, s egyetlen élőlényt sem szabad megsebesítenie vagy elpusztítania, ha nem feltétlenül szükséges. A Krisna-hívők ezért lakto-vegetáriánus életmódot követnek. Az embernek csak annyi erőszakot szabad elkövetnie az élete során, amennyi feltétlen szükséges ahhoz, hogy egészségesen életben tartsa a testét. A védikus szentírások szerint ehhez a növényi táplálék, a zöldségek, gyümölcsök, a gabona valamint az állati tejtermékek bőven elegendőek, valamint segítenek az emberi élet végső céljának elérésében: a lelki felemelkedésben.

Mára tudományosan is elfogadott tény, hogy lényeges összefüggés húzódik meg az éghajlatváltozás és a húsfogyasztás között. A Chicagói Egyetem geofizikusainak megállapítása önmagáért beszél: az emberek étkezési szokásainak megváltoztatása, a húsfogyasztásról a vegetáriánus étrendre való áttérés többet érne a globális felmelegedéssel szembeni harcban, mintha az autónkat üzemanyag-takarékos hibrid autóra cserélnénk.
Ezen felül az erőszakmentes életmód képes gátat szabni a fejlett társadalmakat sújtó civilizációs betegségek kialakulásának, valamint hozzásegíteni az emberiséget egy egészségesebb, harmonikus élet kialakításához.


A tervezett program:

Június:
  • 1. Kaposvár (India Fesztivál)
  • 2  Keszthely (India Fesztivál)
  • 3-4  Pécs (Június 3.: India Fesztivál)
  • 5-6  Baja
  • 7-9  Szeged (Június 9. India Fesztivál)
  • 10-11  Dunaújváros (Június 11. India Fesztivál)
  • 12-13  Kecskemét (Június 13. India Fesztivál)
  • 15-16  Szolnok
  • 17-18  Budapest
  • 19-20  Eger (Június 20. India Fesztivál)
  • 22-23  Miskolc
  • 24-25  Debrecen (Június 25. India Fesztivál)
  • 26-27  Békéscsaba

A szervezők minden kedves érdeklődőt várnak!

További információk:
Email: harinama@1108.cc
Tel: 06-30/528-13-12
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2968 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x