Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek...
Címlap / Kultúra / Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek

>

Ingyenesen letölthető szakkönyvek programozóknak és üzemeltetőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Két új szakkönyvet tölthetnek le ingyenesen a C# programozási nyelv, illetve a Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 üzemeltetése iránt érdeklődők. A pdf formátumban elérhető e-bookok közérthető fogalmazásban, szemléletes példákkal illusztrálva dolgozzák fel a témákat. 

A http://devPortal.hu és a megújult http://TechNetKlub.hu gondozásában megjelent a C# programozási nyelvet bemutató Reiter István:  C# Jegyzet és a Forefront Threat Management Gateway 2010 használatát leíró Gál Tamás: A kapun túl című szakkönyv.

A szakírók lényegre törő stílusban vezetik be az érdeklődőket a témák rejtelmeibe, mindezt úgy, hogy azok az olvasók tökéletesen megértsék az egyes fejezetek lényegét, akiknek csupán alapfokú programozói vagy üzemeltetői ismeretei vannak.

A fejlesztőknek szóló, 285 oldal terjedelmű jegyzet a változók, deklarálásától egészen a párhuzamos programozásig szinte minden fontos témakört érint.  A szerző, Reiter István két éve dolgozik e könyv különböző verzióin, végül a Visual Studio 2010 és .NET 4 megjelenésekor döntött úgy, hogy az extra fejezetek (pl.: Windows Presentation Foundation) kihagyásával és a tematika átdolgozásával olyan, mindenki számára használható összeállítást ad közre, ami akár a kezdő fejlesztőt is képes bevezetni az objektumorientált C# programozás gyakorlatába.

Ugyanilyen tömör, ugyanakkor figyelmet megragadó stílus jellemzi A kapun túl című művet is, így az olvasó akár 4-5 nap alatt is megismerheti a Microsoft Forefront Threat Management Gateway 2010 üzemeltetésének elméleti tudnivalóit. Gál Tamás, a Forefont Most Valuable Professional minősítéssel rendelkező szerző szerint bátran kijelenthető, hogy ez az anyag nem egy, a Forefront Threat Management Gatewayt részletesen bemutató könyv csupán, azaz nem „csak” egy frissítés, hanem sokkal inkább átfogó jellegű mű, több okból is:
  • a számtalan újdonság ellenére jó néhány olyan rész is feldolgozásra került, amely az ISA Server 2006 vagy esetleg az ISA Server 2004 bejelentése óta nem változott, így kihagyhatatlannak bizonyult,
  • jelentős mennyiségű olyan témakör is fellelhető az anyagban, amelyről termék-független módon lehet és kell is beszámolni.



„ –A most, illetve az előző félévben megjelent, Soós Tibor által írt Microsoft Powershell 2.0 tankönyvvel együtt immár ötre nőtt a rendszergazdáknak szóló magyar nyelvű szakkönyvek száma, melyeket oldalunkról ingyenesen tölthet le a kedves Olvasó. A fejlesztői könyvek sorát ezzel a programozási nyelv alapjait bemutató szerzeménnyel szeretnénk elindítani, terveink szerint a sort hamarosan más – fejlesztőknek szóló – szakkönyvek is követni fogják, ezek egyikében a Silverlight 4.0 is bemutatkozik majd.” 
- mondta Lippé Szabolcs, a Microsoft Magyarország Technológiai közönségért felelős munkatársa.

A szakkönyvek ingyenesen elérhetők az alábbi oldalakon:
  • A Kapun Túl - Forefront Threat Management Gateway 2010
  • C# jegyzet
  • PowerShell 2.0 tankönyv

További könyvek portálunk letöltések szekciójában találhatók: TechNetKlub.hu E-book letöltések itt.

A Microsoftról:
A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a 80 000 főt.

A Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 200 főt. A Microsoft Magyarország 2003-ban, 2006-ban és 2008-ban elnyerte a „Legjobb Munkahely” címet, 2010-ben pedig az MNKSZ pályázatán a “Legjobb Női Munkahely 2009” címet érdemelte ki. A magyar leányvállalat ügyvezetői igazgatói posztját 2007. szeptember 15-től Drajkó László tölti be.

Bővebb információ a www.microsoft.hu weboldalon található.

Kép: piqs.de: danis - HTML
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4189 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x