Beatles a hegytetőn - ma ősbemutató!
Címlap / Kultúra / Beatles a hegytetőn - ma ősbemutató!

>

Beatles a hegytetőn - ma ősbemutató!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-22

Mikó István szerint mindhalálig Beatles. Bár ő maga már nem pengeti a húrt, de a hazai Beatles-tribute zenekarok legjobbjával, a BlackBirds-szel közösen színpadra állította saját új darabját, melynek címe Bolond a hegytetőn, s aminek szövege nagyrészt Márton András (KFT) 1990-ben megjelent Yesterday című Lennon-McCartney szövegfordításain alapul.  

 

Mikó István, Jászai-díjas színész, rendező, zeneszerző, akinek neve szinte összeforrott a Mindhalálig Beatles című, 500 előadást megélt nagysikerű színdarabbal, legalább úgy, mint Robin Williams, Breki, Micimackó, vagy Mickey szinkronhangjával a Nicsak ki beszél? filmekből, a már hét éve működő BlackBirds meghívására elment egy Beat klubba az Aranytízbe, ahol a közös muzsikálás nyomán kiderült, a fiúk szívesen kipróbálnák magukat színészként, így Mikó elkezdett gondolkodni, s az eredmény most végre látható.


Derecskei Zsolttól, a BlackBirds oszlopos tagjától hallottuk, hogy Mikó összeválogatta azokat a dalokat, amikben megvan a helyzetkomikum, illetve amiket jól lehet interpretálni színpadon, tehát az „She loves you”-nál többről szólnak. 30 dal hallható a darabban, ezek java része 1967 és ’70 között született, bár van két kakukktojás is, mely bekerült korábbi lemezekről.

A szereplőgárda a BlackBirds négy tagja: Derecskei Zsolt (zongora, ének), Dobos László (szólógitár, ének), Békei István (basszusgitár), Hoffmann György (dob), valamint Mikó István, aki bohócként jelenik meg minden szám előtt. Néha énekel, hegedül, sőt tornászmutatványt is bemutat. S a hatodik szereplő egy próbababa, akivel lehet incselkedni, akinek lehet udvarolni, mégsem beszél vissza, viszont még gázsit sem kell neki fizetni.


A Bolond a hegytetőn nem a Mindhalálig Beatles folytatása. Az egy rendes színdarab volt, rendes történettel, számos szereplővel, akik közül páran történetesen elő is adtak pár Beatles-dalt. Ebben a darabban a zenéé a főszerep és az eredeti számok mesteri fordításai megelevenednek. A Sárga tengeralattjárót, a Strawberry Fieldst és a Mágikus misztikus utazást leszámítva főleg kevésbé ismert Beatles-számok szólalnak meg, így a nézők javarésze alaposan meg lesz lepődve, mennyi tartalom leledzik Lennonék világában.

Az előadás ma este 19.00-tól látható a Fehérvári úti FMH-ban. Talán még van jegy!

Bolond a hegytetőn - ősbemutató
2011. március 9. 19.00 óra
FMH (TEMI Fővárosi Művelődési Háza)
Budapest, XI. Fehérvári út 47.
További információ és jegyrendelés >>>

Zemlényi-Kovács Zoltán

 
 
[ 2904 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x