Kalandozások az Ezeregyéjszakában
Címlap / Kultúra / Kalandozások az Ezeregyéjszakában

>

Kalandozások az Ezeregyéjszakában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A lassan feledésbe merülő ősi berber hagyomány szerint minden embernek meg kell keresnie szívébe rejtett meséjét, mely életének a lényege. Van, aki megtalálja, s van, aki nem, de mindenkinek kötelessége, hogy keresse. Tahir Shah rendkívüli utazást tesz egy csalogatóan mesés ország szívébe és lelkébe. Könyve egyszerre útinapló és mesés történetek gyűjteménye, amely a keleti bölcsesség kimeríthetetlen tárházába engedi be az olvasót. 

Pakisztáni útja során Tahir Shahot több hétre börtönbe zárják kémkedés vádjával. A pokoli körülményeket úgy próbálja átvészelni, hogy egy képzeletbeli vetítővásznon életre kelti gyerekkori emlékeit s bennük azokat a meséket, melyeket apja mesélt neki. Miután kiszabadul és visszatér választott hazájába, Marokkóba, útra kel, hogy megtalálja a szívébe zárt meséjét. Felkutatja az ország méltán híres mesemondóit, hogy meghallgassa csodás történeteiket. Kóborol Fez és Marrákes óvárosaiban, átszeli a beláthatatlan Szahara homoktengerét, s miközben élvezi az egyszerű emberek vendégszeretetét, mesék kincsestárát gyűjti össze. A mesemondók között akadnak bizarr figurák is: misztikus kőművesek, akik csak éjszaka veszik kezükbe a vakolókanalat, szúfi bölcs és rendőr. Mindenkitől azt kéri, mondja el neki a saját meséjét.
Az Ezeregyéjszaka meséivel vetekedő történetekben összemosódik múlt és jelen, mese és valóság. Varázslók és bűvös állatok kelnek életre, dzsinnek és dervisek lépnek elő a feledés tengerébe veszett gyerekkori emlékekből.

Tahir Shah angol újságíró és számos útikönyv szerzője. Casablancában, a Kalifa házában él feleségével és két gyermekével. A Kalandozások az Ezeregyéjszakában a szerző második magyarul megjelent kötete. Előző könyve A Kalifa háza.

Kiadja a Tericum



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3856 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x