Szavalóversenyt hirdet az Írószövetség
Címlap / Kultúra / Szavalóversenyt hirdet az Írószövetség

Szavalóversenyt hirdet az Írószövetség

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-01-18

A Márai-programhoz kapcsolódóan hirdeti meg fővárosi középiskolásoknak szóló szavalóversenyét a Magyar Írószövetség. A megmérettetésre minden diák egy Márai Sándor, illetve egy kortárs - Áprily Lajos, Babits Mihály, Dsida Jenő, Füst Milán, Jékely Zoltán, József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor - művel jelentkezhet. A nevezők számától függően márciusban több előválogatót, illetve középdöntőt is rendeznek a szövetség Bajza utcai székházában. A döntőt pedig a költészet napján, április 11-én tartják majd. 

 

Rendezvénynaptár
– Szavalóversenyt nagyon régen rendezett a Magyar Írószövetség, középiskolásoknak szóló programjaink viszont az elmúlt évben is voltak – mondta el Rózsássy Barbara, a szövetség rendezvényszervezője. – Az „Irodalom a történelemben – 1956” című sorozatunkban például középiskolai osztályokat láttunk vendégül a székházban, ahol ’56-os írók, költők, irodalomtörténészek kalauzolták őket. Emellett rendhagyó irodalomórákat is rendszeresen tartanak a szövetség tagjai, a legemlékezetesebb talán a tavalyi költészet napján, Csepelen tartott óránk volt Jókai Annával.

A szavalóverseny megrendezését a Márai-program révén nyert támogatás teszi lehetővé, amire több írószervezethez hasonlóan a Magyar Írószövetség is pályázott. Ennek köszönhetően a középiskolás diákok produkciójáról neves költőkből, színházi szakemberekből álló zsűri dönt majd. A legjobbak pedig nemcsak jutalomban részesülhetnek, hanem felkérést kapnak az írószövetségi rendezvényeken való fellépésekre is.

– Financiális okokból sajnos idén még nem tudjuk megoldani, hogy vidéki és határon túli fiatalokat is fogadjunk a versenyen. Reméljük azonban, hogy az első sikeres Márai szavalóverseny után lehetőségünk lesz a résztvevők körének szélesítésére. Már csak azért is, mert ezzel a versennyel is a költészetet, a versek olvasását és kortárs irodalmat szeretnénk népszerűsíteni – tette hozzá a Magyar Írószövetség munkatársa.


Nevezni Márai Sándor egy szabadon választott költeményével, valamint a következő költők valamelyikének egy szabadon választott versével lehet:  Áprily Lajos, Babits Mihály, Dsida Jenő, Füst Milán, Jékely Zoltán, József Attila, Nemes Nagy Ágnes, Pilinszky János, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor.

A nevezést iskolánként kérjük elküldeni a következő e-mail címre: titkarsag@iroszovetseg.hu.

Nevezési határidő: 2012. február 26.

Az e-mailben kérjük elküldeni: az iskola nevét, a versenyre nevező diákok nevét, születési évét, diákonként a két választott vers pontos címét és költőjét.


A tárgyban kérjük feltüntetni: SZAVALÓVERSENY.A válogató, illetve az elődöntő időpontjáról a nevezési határidő lejártát követően az érdekelteknek e-mailben értesítést küldünk.

A verseny döntőjének időpontja: 2012. április 11., költészet napja, helyszíne a Magyar Írószövetség díszterme.

A verseny díjazottjairól (első három helyezet és különdíj) szakmai zsűri dönt. A díjazottak értékes könyvcsomagot, cd-t és színházjegyeket nyernek, valamint lehetőséget kapnak arra, hogy a jövőben versmondóként közreműködjenek a Magyar Írószövetség irodalmi rendezvényein.


Kép: Simon Howden / FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 2286 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x