Clooney - Az utolsó filmcsillag
Címlap / Kultúra / Clooney - Az utolsó filmcsillag

>

Clooney - Az utolsó filmcsillag

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

"Ha akár csak tíz percet eltöltesz George-dzsal, érezni fogsz benne egy fajta szomorúságot. Neki az a meggyőződése, hogy az embernek választania kell karrier és szerelem között." 

A People magazin kétszer is megválasztotta a világ legvonzóbb férfijának, de soha nem akar újra megnősülni. Világhírű színész, aki imádja megtréfálni a kollégáit a forgatásokon, akit többször is jelöltek Emmy- és Oscar-díjra, és aki a Sziriánában nyújtott alakításával el is nyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart. Igazi hollywoodi híresség, aki azonban keményen megdolgozott a sikerért, és aki a hírnevét ma nem csak üzleti vállalkozásokban kamatoztatja, hanem arra is felhasználja, hogy segítsen bajban levő embertársainak. Clooney életrajza, amely egyaránt tartalmaz friss interjúkat, ritkán látható fotókat, naprakész Clooney-filmográfiát és -kronológiát, sőt még a színész 100 kedvenc filmjének listáját is. Egyetlen Clooney-rajongó polcáról sem hiányozhat.


Ebben a Hollywood egyik legszínesebb egyéniségéről szóló életrajzban Kimberly Potts tömegkultúra-szakértő végigköveti George Clooney életútját. Bemutatja, hogyan lett filmcsillag a kisvárosi srácból, aki lassan, de tudatosan építette fel karrierjét, a szerény kezdetektől az áttörést meghozó Vészhelyzeten át a sikeres mozifilmekig, míg végül elismert színész, forgatókönyvíró, producer és rendező lett belőle. Potts részletesen tárgyalja Clooney-nak a filmvászon meghódítására tett korai kísérleteit, a bulvársajtóból jól ismert szerelmi ügyeit, valamint politikai és humanitárius tevékenységét (például a részben Clooney által alapított Not On Our Watch nevű szervezet küzdelmét a világban folyó népirtás ellen).

Potts megmutatja, ahogyan a színész ravasz stratégaként váltogatja a szerepeit a kasszasikernek ígérkező, illetve a kevésbé jövedelmező, de a személyes elveit tükröző és szenvedélyből készített filmek – mint a Sziriána vagy a Good Night, and Good Luck – között. Az előbbiért Oscart, az utóbbiért fantasztikus kritikákat kapott – és kap azóta is az olyan intelligens drámákért, mint a Michael Clayton, az Egek ura vagy Az utódok.


Ez a kötet, amely egyaránt tartalmaz friss interjúkat, ritkán látható fotókat, naprakész Clooney-filmográfiát és -kronológiát, sőt még a színész 100 kedvenc filmjének listáját is. Egyetlen Clooney-rajongó polcáról sem hiányozhat.

KIMBERLY POTTS New York-i író és újságíró, akinek olyan helyeken jelennek meg rendszeresen az írásai, mint az AOL TV, a TV Guide, az iVillage.com, a Moviefone.com, a People.com, a US Weekly, az LATimes.com, a Daily Variety, az E! Online, az MTV.com, a Teenmag.com, a TWIST, a Teen és különféle Disney-kiadványok. Emellett ő a TVScreener.com szerkesztője, akinek már hat könyve is megjelent, köztük az Everything I Need to Know I Learned from a Chick Flick.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2579 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x