5 (+1) kihagyhatatlan program a Krisna-völgyi Búcsúban
hirdetés
Címlap / Kultúra / 5 (+1) kihagyhatatlan program a Krisna-völgyi Búcsúban

>

5 (+1) kihagyhatatlan program a Krisna-völgyi Búcsúban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-02-25

Egy strandolós nap a Balatonon, egy nap kirándulás Krisna-völgybe - így néz ki a tökéletes családi hétvége programja. 


Rendezvénynaptár
Július 17-19. – ezen a különleges nyári hétvégén jubilál a Krisna-völgyi Búcsú. Idén 20. alkalommal rendezik meg a Krisna-hívők hazánk legnagyobb indiai fesztiválját, ahol mindig főszerepet kap az egészséges életmód.

Bár a programok száma szinte végtelen és az a tapasztalat, hogy egyetlen nap sohasem elég a Búcsúból, mégis van néhány kiemelt érdekesség, amit csak itt és csak ekkor láthatnak az érdeklődők. Mi az, amiért mindenképp érdemes Somogyvámosra látogatni?


1. Bocik mellett lovak is: A Búcsúban kiemelt vendégünk lesz Boros Liliána érmes fogathajtó, aki 9-12 óráig kocsikáztatással, 15-18 óráig pedig lovas bemutatókkal és lovagoltatással várja a vendégeket.

2. Kézműves falu: Több kiállító érkezik idén a Búcsúba. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetősége nyílik a hagyományos mesterségekkel megismerkedni. 

3. Gyermekprogramok: A Búcsúban kiemelt figyelmet kapnak minden évben a gyermekek. A hagyományos falusi játékokban bővelkedő játszótér mellett boci-simogató, gyermek kézműves foglalkozások, henna- és arcfestés, szalma labirintus valamint szalma-ugrálóvár várja a fiatalokat.
4. Fókuszban a természet: A 20. Krisna-völgyi Búcsú kiemelt témája a környezetvédelem, érdemes megtekinteni az Öko Portát, ahol a hagyományos mezőgazdaság és önfenntartás alapvető elemeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A környezeti témájú előadások mellett betekinthetünk a biokertészetbe és a frangipáni virágkiállításra is. A gyönyörű természeti környezetben pedig kisvasúttal és ökrös fogattal is közlekedhetünk. Legérdekesebb mégis, hogy Csandrával, egy helyi szerzetes háziasszonnyal bepillanthatunk a bio háziszerek elkészítésének titkaiba.

5. Védikus esküvők: Minden évben a Búcsú fénypontja a két indiai védikus esküvő, amelyek szombaton és vasárnap déltől tekinthetők meg a színpadon. Az esküvőket tradicionális indiai zene és hagyományos tűzceremónia kísér, amelyen a részvétel rendkívül áldásos. A párok- indiai szokáshoz híven - szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt menyegzőjükre.

6. (+1): A Búcsúban ismét találkozhatok a HarmoNet által támogatott bocikislánnyal, Kumárival, aki tavaly óta már szép, érett felnőtté vált. A Krisna-völgyi erőszakmentes tehéngazdálkodás figyelemre méltó kezdeményezés, hiszen felhívja a figyelmet arra, hogy a tehén, aki tejével táplál, a barátunk és segítőnk, akiről cserébe idős korában is kötelesek vagyunk gondoskodnunk – levágása minden körülmények között megengedhetetlen. A helyi gazdaságot Gosalának, vagyis Tehénvédelmi Központnak nevezik. Aki úgy képzeli, hogy a tehenészet egy koszos, fullasztó hely, annak érdemes meglátogatnia a komplexumot a Búcsúban!


A Krisna-völgyi Búcsút a meleg ellenére sem érdemes kihagyni, legfeljebb tegyünk be egy napernyőt a hátizsákba.

Letölthető programfüzet>>
Autóbuszok Pécsről és Budapestről>>
 
 
[ 1513 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x