Vállal a világ a Föld Óráján
Címlap / Kultúra / Vállal a világ a Föld Óráján

>

Vállal a világ a Föld Óráján

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Idén rekordot dönt a Föld Órájában résztvevő országok száma. Óriási érdeklődés, tömegek bevonódása, és ambíciózus célok megvalósítása mellett készül a világ a szombati sötétbe borulásra. A WWF által elindított 10. Föld Órájához minden eddiginél több, összesen 178 országban csatlakoztak világszerte. Ezzel a mozgalom minden idők legaktívabb éve elé néz, különösen, ha sikerül mindet megvalósítani az ambíciózus helyi célkitűzések közül. 

Délkelet-Ázsiában Malajzia, Szingapúr és Indonézia WWF irodái szövetkeztek, hogy közösen tegyenek az indonéz tőzegláperdők területét veszélyeztető erdőírtások ellen. A folyamat hatására csökken az erdőkben raktározott szén mennyisége, valamint az írtásokkal újabb természetes élőhelyek pusztulnak el. Az éghajlatváltozás elleni cselekvés jegyében az irodák ugyancsak közösen lépnek fel a területen régóta fennálló füstköd helyzet enyhítése érdekében is. Spanyolország, Skócia, Svédország és Ciprus is nagyszabású vállalásokkal készül, miközben a WWF Magyarország a hazai vállalatok szerepére figyelmeztet.

„Magyarországon a Föld Órájához kapcsolódóan a vállalatok szerepére is felhívjuk a figyelmet. Szerepük jelentősen megnőtt az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az utóbbi évek során. Nemcsak ők a legnagyobb kibocsátók, de beruházásaikkal is komoly hatást gyakorolnak környezetünkre. A WWF Magyarország hamarosan publikálja kutatási anyagát, amellyel a hazai nagyvállalatok éghajlatvédelmi céljait és tevékenységét térképezte fel. Szeretnénk, ha a kutatás eredményét egyben feladatként értékelnék, és aktív szerepet vállalnának a hazai éghajlatvédelemben.” – jelentette ki Vaszkó Csaba, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás és Energia programjának vezetője.


Föld Órája

2007-ben a Föld Órája azzal a céllal született, hogy sokak figyelmét irányítsa rá az éghajlatváltozásra, és kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és egyéni támogatóit mozgósítsa a megfékezésére. Mostanra pedig olyan globális akcióvá nőtte ki magát, mely több mint 2,3 milliárd embert ér el világszerte. Idén 10. alkalommal, március 19-én, szombaton 20:30 és 21:30 között „kapcsolunk le” egy órára, hogy közösen világítsunk rá az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére és a figyelmet szimbolikusan azokra a természeti értékekre irányítsuk, amelyek megóvásán az emberiség túlélése múlik. Tudj meg részleteket a magyarországi eseményekről és a globális történésekről.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x