London szeme
Címlap / Kultúra / London szeme

>

London szeme

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-25

Tibinek mindent megadtak a szülei, amit a maguk számára is hasznosnak találtak, magukkal vitték világjáró körútjaikra, ámde úgy kellett viselkednie a kilencéves gyereknek, mintha már ő is a felnőttek közé tartozna. Vagyis: "semmi nyafogás, viselni kell az élet furcsaságait." 

 

Tibi is ment tehát szüleivel és azok barátaival Londonba négy napos városnézésre. Ha valaki azt szeretné, hogy a gyereke mindent megtanulhasson, megnézhessen, megfogjon, kísérletezzen kedve szerint, akkor Londont kell meglátogatni. Miután a repülőjegyet, vonatjegyet, hetijegyet, szállást kifizettük (fapadossal félévvel előbb lefoglaljuk a jegyet: 20 ezer forint, retúr vonatjegy 25 font: 10 ezer forint hetijegy 22,2 font: kb. 9 ezer forint, a legolcsóbb szállás naponta fejenként 20 font: 8 ezer x 3 éjszaka 24 ezer forint), ingyen múzeumok várják a tanulni vágyókat, érdeklődőket, kísérletezőket.

Irány tehát a Natural History Muzeum. South Kensingtonba kell menni a sárga metróval, a Science Múzeum, a Victoria és Albert Múzeum impozáns épületei veszik körül, a kertjében családosok pihennek, gyerekek szaladgálnak. Mivel ingyenes a minden állami múzeum, jó családi program munkaszüneti napokon bemenni egy-egy terembe – zónába – majd kinn a kertben örülni a napfénynek, aztán újabb izgalmakat keresni odabenn. Az oldalbejáraton belépve mozgólépcső vezet fel a Föld gyomrába. Egy gömb belsejébe vezet a lépcső, s ott látjuk a vulkánok kialakulását, mozgását, a Föld belsejének örök átalakító erejét. A kiállított kövek keresztmetszetén látszik az évezredek, évmilliók munkája. A gyerekek mindent megfoghatnak, forgatnak, emelnek, tekernek. Hogy érezzék az anyagok valódi súlyát viselkedését, változó körülmények között. Egy igazság van itt: minden mindig változik. Megfigyelhetik az éghajlat változását, a Nap sugárzásának hatását kövekre, növényekre, állatokra. De látjuk azt is, hogyan alakult át a világmindenséghez való viszonyunk két-három évezred alatt, mit érthettek égitesteken a régiek, mit tudunk róluk ma, hogyan látjuk a Földet, ha eltávolodunk tőle: vagyis az emberi tudat változásait is tapasztalhatjuk.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1769 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x