Nézd meg ezt a 7 festményt! Minden csakrához festett egyet...
Címlap / Kultúra / Nézd meg ezt a 7 festményt! Minden csakrához festett egyet az alkotó

>

Nézd meg ezt a 7 festményt! Minden csakrához festett egyet az alkotó

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A népszerű ezoterikus festőművésznő, Dukai K. Szilvi új képsorozata - a szemnek és a léleknek.  

Dukai K. Szilvi Békéscsabán született. 2007-ben döntött úgy, hogy festőibb környékre költözik, és a választás a Dunántúlra, ott pedig e kicsinyke falura, Dukára esett a választás. Ekkor vette fel a Dukai művésznevet. Alkotásairól így vall: "nem tanultam festeni... Isten ajándéka ez, amit hálásan köszönök, és tiszta szívvel próbálok használni".
 

Gyökér-csakra (alap-csakra)
Szanszkrit neve Muladhara, melynek jelentése támasz, gyökér. Ez az egész rendszer alapja, az építőkő, melyen minden további csakra nyugszik. Ez köt össze minket az anyagi világgal. A kozmikus energiákat átviszi a testi-földi síkra, mialatt a föld energiája ezen keresztül áramlik energiarendszerünkbe. Ezért a gyökércsakra a föld elemeihez van hozzárendelve, színe a tűzpiros, az energia és az aktivítás, bolygónk legbelső magjának a színe. Ez a csakra szilárd talajt ad lábunk alá, melyre felépíthetjük életünket, ugyanakkor gondoskodik az alkotó tevékenységünkhöz szükséges energiákról. Az egzisztencia felépítése, az anyagi biztonság, a családalapítás mind-mind az első csakra hatáskörébe tartozik.
 

Szakrális-csakra (szex-csakra, hasi-csakra)
Szanszkrit neve Svadisthana, jelentése édes íz, édeset ízlelni. A második csakra az ősi, soha ki nem haló érzelmek, a szexuális energiák, az alkotó erők, az érzékelés, öröm és a mozgás központja, melynek színe a narancssárga. A föld elemtől a vízhez léptünk, a szilárd folyákonnyá válik, a mozdulatlanság mozgássá alakul. Természeti eleme a víz, amelyből minden élőlény származik, és ami az asztrológiában az érzelmek területének felel meg. A második csakrán át lépünk kapcsolatba a természet egészét átszövő megtermékenyítő és befogadó energiákkal. Az emberekhez való viszonyunkat – főként a másik nemmel való kapcsolatunkat – nagymértékben a második csakra működése befolyásolja.
 

Köldök-csakra (napfonat-csakra, solar-plexus)
Szanszkrit neve Manpiura, jelentése fénylő drágakő. A solar-plexus számunkra a Nap, az erőközpont, hozzárendelt eleme a tűz. Rajta keresztül jut el hozzánk a Napból áradó energia, amely többek között táplálja éteri testünket, s ezáltal fizikai testünknek is életerőt kölcsönöz. Jelképezi cselekedeteinket, akaraterőnket, vitalitásunkat, színe a sárga, aranysárga. Harmadik csakránkon át aktív kapcsolatba kerülünk a világ dolgaival és embertársainkkal, és érzelmi energiákat sugárzunk ki a külvilág felé. Ez az energiaközpont befolyásolja az emberi kapcsolatainkat, a mások iránt érzett szimpátiánkat vagy ellenszenvünket, s azt a képességünket, hogy tartós érzelmi viszonyba kerüljünk velük.
 

Szív-csakra
Szanszkrit neve Anahata, jelentése érintetlen. A szív-csakra a csakrarendszre középpontját jelképezi. Itt találkozik a három alsó fizikai-érzelmi központ, a három felső szellemi-spirituális központtal. A negyedik csakra a levegőnek, mint természeti elemnek van alárendelve. A szívcsakra feladata a szeretet vezette egyesülés elősegítése. Színe zöld, rózsaszín és néha aranszínű. Gyakran a "lélek kapujának" is nevezik, mivel a mély és intenzív szeretetnek a központja. Ezenkívül ennek a csakrának a segítségével kapcsolatba léphetünk lelkünk univerzális részével, s magunkba engedhetjük az isteni szikrát. A szívcsakra esetén a szeretetet nem kívülről jövő ingerek váltják ki, hanem magában a létezésben tapasztaljuk azt meg.
 

Torok-csakra (nyak-csakra)
Szanszkrit neve Visuddha, melynek jelentése megtisztulás. A torok-csakrában található az emberi kifejezőképesség, a kommunikáció és az inspiráció központja, színe a világoskék, ezüstöskék, zöldeskék. Ez a csakra hídként szerepel gondolataink és érzéseink között, impulzusaink és a rájuk adott válaszok között, ezenkívül egyidejűleg a külvilág felé közvetíti az összes csakra tartalmát. A torokcsakrán keresztül fejezzük ki mindazt, ami bennünk van. Hozzárendelt természeti elem az éter, melyet Akasa vagy szellem néven is ismernek. Ez olyan tér, melyben a sűrű elemek kifejtik hatásukat. A szakrális csakrában meglévő kreativitás a torokcsakrában lép kapcsolatba a többi csakra energiájával, s az éter formáló ereje meghatározott alakot kölcsönöz neki, amelyben azután a külvilágban is megjelenik. Ezen a csakrán keresztül halljuk meg a teremtett világ rejtett hangjait, és a saját, igazi belső hangunkat is.
 

Homlok-csakra (harmadikszem-csakra)
Szanszkrit neve Ajna/Adzsna, jelentése észlelni, irányítani. A hatodik csakra segítségével a létet tudatosan érzékeljük. Ez a felsőbbrendű szellemi erők, az intellektus, a tisztánlátás, az emlékezőtehetség és az akarat székhelye, a test szintjén pedig a központi idegrendszer irányító centruma. Színe az indigókék, néha sárga és ibolyakék árnyalata. A harmadikszem a fizikai világon túlra lát, mintha egy szöveg sorai között olvasna mélyebb értelmet keresve. Ez a csakra már nem a testben, hanem a fejben található, ezért sokkal szellemibb, mint a megelőzőek. Hozzátársított elem a fény, mely érzékszerveinkbe jutva információkat szolgáltat a külvilágról. A homlok-csakra segítségével bepillanthatunk a teremtés összes, a fizikai realitás mögött található tartományába. Ezek az ismeretek intuíció formájában jutnak el hozzánk, a tisztánlátáson, és érzékfeletti észlelésen keresztül.
 

Korona-csakra (fejtető-csakra)
Szanszkrit neve Sahasrara, jelentése ezerszeres. A korona-csakra a megvilágosodás székhelye. Rajta keresztül állunk összeköttetésben a tulajdonság nélküli és alakot nem öltött isteni lénnyel. A korona-csakra eleme a gondolat, általa sikerül tökéletesen megértenünk azt, amit korábban értelmileg, majd később intutív módon fogtunk fel. Uralkodó színe az ibolyakék, de a fehérig minden színben megjelenhet. A Sahasrara-ban távolabb jutunk az anyagi világtól, és ezzel együtt a tér és idő korlátaitól. Ez a hely az igazi otthonunk. Innen indul nagy utazásunk az életbe, és fejlődésünk végén ugyanerre a helyre jutunk vissza. Itt élünk, és itt éljük meg önmagunkban Istent, itt egyesülünk az isteni eredettel, amelytől származunk. Saját energiamezőnk beleolvad az univerzális energiamezőbe.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4783 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x