Szem nem marad szárazon
Címlap / Kütyü és tudomány / Szem nem marad szárazon

Szem nem marad szárazon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-07-30

Magyarországon több mint félmillió ember szenved a szemszárazságtól. A száraz szem betegség, rontja az életminőséget, ezért segítséget, beavatkozást igényel. A tünetek enyhítésére vagy megszüntetésére ma már számos módszer létezik. Az innovatív és újgenerációs spray formula - az Eye Protect - nem csupán a tüneteket csökkenti, hanem a szemszárazságot kiváltó problémát kezeli. 


Rendezvénynaptár

A szemmel kapcsolatos megbetegedések között a szemszárazság az egyik leggyakrabban előforduló panasz - hazánkban több mint félmillió embert érint. A jelenséget általában a könnytermelés csökkenése jellemzi. A száraz szem nemcsak kellemetlen és rontja az életminőséget, hanem veszélyessé is válhat. Amennyiben nem kezeljük, esetleg a szem és a látás épsége is károsodhat.
A szemszárazságban szenvedő betegek panaszai az enyhe kellemetlenségtől a fájdalomig terjedhetnek. Viszkető, szúró, égető vagy idegentest érzés ("mintha homok ment volna a szemembe"), homályos látás, túlzott fényérzékenység, illetve a szem kivörösödése szerepelhetnek a tünetek között. Valódi szárazság érzése azonban ritkán fordul elő, sőt az irritáció következtében reflexszerű könnyezés is felléphet. Jellemző, hogy a panaszok pislogásra vagy a szemhéjak zárva tartására javulnak.

A modern életmódbeli szokásoknak köszönhetően egyre több embert érint ez a betegség. A szemszárazságra hajlamosító tényezők lehetnek:
- a kipufogógázok, a por,
- a ventilátor, fűtő- vagy szellőztető berendezések,
- a dohányfüst,
- a monitor vagy a televízió tartós nézése
- a stressz, a túlzott fáradtság,
- a fokozott koncentráció,
- a friss levegő és a testmozgás hiánya.

A tünetek enyhítésére vagy megszüntetésére ma már több modern kezelési mód létezik. A patikákban műkönny oldatok, kenőcsök, és újranedvesítő cseppek sokasága kapható. Számos olyan termék van forgalomban, amely pótolja a könny különböző összetevőit, és hosszabb-rövidebb ideig biztosítja, hogy a szem nedves maradjon.

Az Eye Protect liposzómás szempsray különlegessége az, hogy nem csak a tüneteket enyhíti, hanem a szemszárazságot kiváltó problémát kezeli. Természetes szójalecitint tartalmaz,, csökkenti a könny párolgását és a könnyvesztést, így járul hozzá a szemszárazság enyhítéséhez.
Alkalmazásával enyhülnek az olyan kellemetlen tünetek, mint:
- a fájdalom,
- a viszketés,
- az égőérzés vagy
- a homokszemérzés.
- A modern életmódnak - számítógépes munka, légkondicionálás, száraz levegő, hosszabb autó- vagy repülőút, stb. – tulajdonított szempanaszok is enyhíthetőek a spray segítségével.

A kis kézitáskában kényelmesen elférő, praktikus 10 ml-es üvegben található szempsray kb. 100 fújásra elég. A spray használata egyszerűbb és kényelmesebb lehet mint a cseppeké: naponta kétszer becsukott szemhéjra kell fújni. Az Eye Protect liposzómás szempsray kényelmesebbé teheti a kontaktlencse viselését, emellett sminkálló és 2 évig is felhasználható – tehát nem kell a felbontás után egy hónappal eldobni. Használata biztonságos, mert az eszköz közvetlenül nem érintkezik a szemmel, így nem kell számolni az esetleges fertőzés átvitelének veszélyével.

Már néhány életmódbeli változtatással is hozzájárulhatunk a tünetek enyhítéséhez. Fontos például a szem dörzsölésének kerülése, a tudatos és rendszeres pislogás, az elegendő folyadékbevitel, a helyiség párásítása, napszemüveggel történő védekezés a napsütés, a szél, valamint por ellen, illetve a dohányfüst kerülése.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 5857 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x