Fingilingi körbelengi
Címlap / Kütyü és tudomány / Fingilingi körbelengi

Fingilingi körbelengi

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Kínos dolog, ha véletlen a liftben száll el az a bizonyos békegalamb... Pedig naponta minden ember szélnek eregeti bélgázait! És még csak azt sem mondhatjuk, hogy az volt, akinek piros a tenyere!  

Az egészséges ember naponta átlagosan egy liter gárzt ürít. Ha hosszabb időn át nem távoznak a gázok, az súlyos szövődményekhez vezethet. bélelzáródásra, bélpanaszokra utalhat, és műtéti úton lehet tőle szabadulni. A gázok eregetése tehát szükséges dolog. A bélgáz a levegő benyelése és az ételek a gyomorban történő bomlása útján keletkezik, és természetes folyamat. napi 15-20 szellentés mondható normálisnak, aki ennél gyakrabban érez ingert erre - és természetesen nem a toroskáposztás bableveses vendégség után, hanem folyamatosan érzi - bizony jól teszi, ha belgyógyászhoz fordul.

A kellemetlen szag a vastagbélben tenyésző baktériumokból származik, ezek kis mértékben kénhidrogént és más szagos anyagot is. A legerősebb bélgáz termelő ételek a bab, a káposzta, a brokkolifélék, de a tejcukor rossz emésztése is okozhatja az erős széljárást.

Ki kell szűrni az un. "irritábilis bélszindrómát" és megfelelő táplálkozással lehet kordában tartani ezeket a tüneteket. A bélgázok okozta görcs több súlyos betegség kísérőtünete lehet, így ezeket nem szabad félvállról venni, hanem azonnal orvoshoz kell fordulni vele.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5451 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x