Elkerülhető az emlőeltávolítás!
Címlap / Kütyü és tudomány / Elkerülhető az emlőeltávolítás!

Elkerülhető az emlőeltávolítás!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

A célzott terápia elpusztítja a daganatot, és elkerülhetővé teheti az emlőeltávolítást a gyulladást okozó HER2-pozitív emlőrák esetében. 

 

Az emlőrák a leggyakoribb rákfajta nők között. Minden évben több mint 1 millió új esetet diagnosztizálnak a világ minden táján, és közel 400 000 nő hal bele a szörnyű kórba évente.

Az emlőrákok mintegy negyede HER2-pozitív. Ez az emlődaganat típus különleges figyelmet igényel, mert gyorsan növekszik, és a visszaesés esélye is sokkal nagyobb.

A gyulladást okozó emlőrák egy ritka, de nagyon agresszív típusa az emlőráknak – ebben az esetben a daganat nagyon gyorsan terjed, ami gyakran teljes emlőeltávolításhoz vezet, s a beteg életkilátásai is sokkal rosszabbak

Most azonban új távlatok nyíltak e betegség gyógyításában. Új kutatási eredmények, melyeket a 14. Európai Rák Konferencián ismertetek, támasztják alá, hogy gyulladást okozó HER2-pozitív emlőrák esetében a célzott biológiai terápia (HER2-receptor ellenes antitest) és a kemoterápia együttes alkalmazása az emlőműtétet megelőzően, közel háromszor annyi beteg esetében irtotta ki teljesen a daganatot, mint a kemoterápia önmagában. Sőt a kezelések kombinált alkalmazása esetén a betegek 48%-ánál nemcsak a mellből, de a nyirokmirigyekből is eltűnt a daganat, míg a kemoterápia esetében ez csak 13%-nál történt meg.

 „A célzott antitest terápiának köszönhetően a daganatot már műtétet megelőzően ki lehet irtani, így kevesebb emlőeltávolító műtétre lesz szükség, és ami még fontosabb, jelentősen növekszik a túlélés esélye” mondta Prof. Dr. Wolfgang Eiermann, a müncheni Red-Cross Klinika orvos igazgatója.

A célzott terápiát azért kapják a betegek, hogy a nem operálható daganatokat összezsugorítsák, és operálhatóvá tegyék, ezáltal elősegítve az emlő megtartását.

(Kép: jusafa 61 - piqs.de)


 
 
[ 1478 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x