Túl sokan vagyunk! De vajon meddig még?
Címlap / Kütyü és tudomány / Túl sokan vagyunk! De vajon meddig még?

Túl sokan vagyunk! De vajon meddig még?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A stand-up comedy poén szerint a Földön több mint hatmilliárd ember él, és abból minden hatodik kínai. A családunkban ugye ott van az apám, az anyám, jómagam, Béla bátyám, Margit nővérem, és Chei-Long öcsém… én Bélára gyanakszom.  

A legújabb kutatások szerint bolygónk lakossága átlépte a 6.2 milliárd főt, és valóban minden hatodik ember Kínában látta meg a napvilágot. Hosszú évek óta konferenciák tucatjain tanakodnak a világ bölcsei, hogy mit is kellene tenni a Föld túlnépesedése ellen. A kínaiak egyébként elég hathatós születésszabályozási módszerüknek köszönhetően (egy család egy gyerek – szobákról és kerekekről nem tettek említést, de ez utóbbiból feltehetően a kettőt preferálják) megoldották a maguk részéről a problémát.

Indiának egyelőre nincs ilyen módszer a kezében.
Lehet, hogy nem is lesz szükségük rá! Amerikai demográfusok szerint a Föld lakosságának növekedési üteme folyamatosan csökken. A tíz évvel ezelőtti növekedési csúcs után lassulás következett be, amit az alacsony születésszámmal és a termékenység alakulásával magyaráznak. Persze amennyi szemetet fogyaszt a mai ember, nem csoda, hogy csökevényesedik a reprodukciós képessége is. (Isten úgy gondolja, hogy az ilyen inkább ne szaporodjon)


Mindazonáltal a szakik szerint 2050-re megáll a népesség növekedése, és addigra a halálozások száma meghaladja majd a születésekét. Ez természetesen nem lesz igaz világviszonylatban mindenhol, csupán átlagosan. A leginkább negatívan prognosztizált terület Afrika, ahol a feltételezett átlagos élettartam 30 évre csökken majd, köszönhetően az AIDS terjedésének. Ilyen demográfiai katasztrófát a fekete kontinens a XX. Század eleje óta nem élt át.

Kérdés persze, hogy ez megoldja-e a világszerte jelentkező népesedéssel járó, és élelmezési problémákat, hiszen elég nehéz lesz meggyőzni az indiaiakat, hogy települjenek át a Szaharába, valamint az élelmiszerhiányt sem lehetne mérsékelni egyszerű átcsoportosítással, hiszen az afrikaiaknak eddig sem nagyon volt mit enniük.

Hogy mi sül ki ebből, az még a jövő zenéje, de az tény, hogy a bolygó nem viseli el az emberiség további térhódítását, és vagy rájövünk magunktól, hogy ez így nem mehet tovább, vagy Gaia kénytelen lesz más eszközökhöz nyúlni.

HarmoNet tipp:
Színes kapcsolatok>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x