Ha a gazdi nyaralni megy - Életmentő alapszabályok ebtartóknak:...
Címlap / Kedvenc / Ha a gazdi nyaralni megy - Életmentő alapszabályok ebtartóknak: Ha magaddal viszed kutyád, és ha otthon hagyod!

Ha a gazdi nyaralni megy - Életmentő alapszabályok ebtartóknak: Ha magaddal viszed kutyád, és ha otthon hagyod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Még alig tört ki a nyaralási szezon, de már százával vannak menhelyeken, gyepmesteri telepeken - és többen még az utcán - a nyaraló gazdik otthonhagyott és elveszett, vagy utazás közben elhagyott kutyái! Ha szeretnél nyugodtan nyaralni, hogy kedvenced is túlélje ezt, akkor fogadd meg a tanácsainkat!  

Akár kutyával, akár kutya nélkül indulsz nyaralni, indulás előtt menj el az állatorvoshoz, és ellenőriztesd a kutyában levő chipet, hogy nem vándorolt-e el, és hogy az adataid szerepelnek -e benne, nincs-e eláírás. Ezt az állatorvosnál a www.petvetdata.hu adatbázisban díjtalanul ellenőrzik és rögzítik. 
 
Akár itthon marad az eb, akár magaddal viszed, a nyaralás előtt célszerű féreghajtót adni neki, és lekezelni bolha és kullancs elleni spottal, ha még eddig nem volt, illetve ha lejáróban van, frisset adni neki! 



Akár magaddal viszed az ebet, akár rokonokra bízod, készítsd oda a kutyának az alábbiakat: 
  1. A megszokott étele - saját tálja, (ha elviszed magaddal, vagy valahová megy, ahol vigyáznak rá) 
  2. A kutya megszokott fekhelye (Ha viszed magadda, vagy máshol vigyáznak rá.) 
  3. A póráza, szájkosara, nyakörve, amit ezidő alatt tartsanak rajta a kutyán és legyen rajta egy BILÉTA, amin pontos elérhetőségek vannak (Lakcím, telefonszám - az, ahol a kutya épp tartózkodik!) Erre az időre készíthetünk is egy ideiglenes bilétát, IDE kattintva találod a módszert 
  4. Alapvető házipatikát az eb szokásainak megfelelően (Esetleg fájdalomcsillapító, vitaminok, ha a kutya fél, akkor a viharos időre gyógynövényes nyugtatószer, stb...) 
  5. A megszokott jutalomfalatok. 
  6. Egy lista, hogy mire kell figyelni a kutyával kapcsolatban, milyen szabályokat várunk el tőle, mit kérünk, hogy tartsanak be vele. 
  7. Útlevelet / oltási könyvet is a kutyával hagyjuk.Extrém esetekre - baleset, gyepmesteri telepre kerülés - meghatalmazás a befogadó nevére, amivel intézkedni tud, ha mi nem vagyunk elérhetők! (Egyszerű papír elég lesz, amiben leírják, hogy X nevű és küllemű chipszámú kutya időszakosan tartózkodik a befogadójánál) 
  8. Az állatorvos elérhetősége, ha közelben marad, vagy a legközelebbi állatorvos, ha távolabbra visszük a kutyát. 

 
Ha itthon hagyod az ebet, akkor ellenőrizd a hely biztonságát, mielőtt otthagyod! 

A befogadó kapjon használati utasítást az ebhez: etetése, sétáltatása, szokésai és egyéb fontos dolgok kapcsán. Az eb saját állatorvosának elérhetősége, a lakhelyéhez közeli állatorvos, és éjszakai ügyeletek elérhetősége, helyi gyepmester és állatvédő szervezetek elérhetősége is jó, ha szerepel azon a bizonyos listán, továbbá mondjuk el, hogy a helyi állatvédő csoportok nagyon hatékonyak a Facebookon, ha baj volna, oda kell belépni, mert onnan tudnak leghamarabb értesülni és segítséget kapni. 

A befogadónak kösd a lelkére, hogy ha elveszne az eb, akkor azonnal induljon keresni és plakátolni, mert az idegen terepen nem fog hozzá visszatalálni és a szomszédok sem fogják felismerni!   

A legfontosab tipp: soha ne sétáljon póráz nélkül az idegen helyen! Még akkor sem, ha ismerőssel van és ha ismerős a terep, ugyanis egy kattanás elég lehet. A panziókban ezekre a dolgokra maguktól figylenek a szakemberek. Ha a kutya velünk van, idegen országban akkor se engedjük el a pórázról, ha biztonságosnak tűnik a hely. Ott ugyanis tehetetlenek leszünk, ha a kutya mégis elfutna. 

Ha magaddal viszed, akkor a legjobb, ha a kutya tud autózni /vonatozni, buszozni. Erre előzetesen meg kell tanítanod. A kocsiban biztonsági szállítóban, vagy kikötve hámmal, biztinsági övvel szállítsuk a kutyát. Ha a kutya hány a kocsiban, akkor előzőleg kérjünk erre való szert az állatorvostól, és legyünk felkészültek erre. Időről időre álljunk meg, és itassuk, mozgassuk meg a kutyát egy hosszabb úton. (Két óránként eleve az embernek is érdemes megállnia pihenni, inni, mozogni, pisilni - ugyanúgy a kutyának is!) 



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x