Klónoztasd Te is kedvenceidet!
Címlap / Kütyü és tudomány / Klónoztasd Te is kedvenceidet!

Klónoztasd Te is kedvenceidet!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kutyaimádat és a tudomány karöltve - vajon miért nem klónozták Mancsot inkább? Lehet, hogy csak azért mert a gazdája egészséges lelkű, és képes elfogadni a törvényt, hogy ami élt, az el is múlik? Úgy tűnik a kedvenc - klónokra lassan rendelést lehet leadni! 

Egy amerikai nő könnyeivel küszködött, mikor kedden magához ölelhette szeretett néhai pitbull terrierjének Dél-Koreában klónozott másolatait.

„Ez egy csoda” – nyilatkozta a hollywoodi Bernann McKinney, ölelgetve Booger öt klónját a Szöuli Nemzeti Egyetem állatorvos-tudományi karán. Az RNL Bio, a Boogert fagyasztott füléből újrateremtő cég a világ első kereskedelmi kutyaklónozásának nevezte az eseményt. „Ez az első születésnapi ajándékom. Ezek a srácok a lehető legjobb ajándékkal leptek meg” – mondta el McKinney, a szerdán 58. születésnapját ünneplő forgatókönyvíró. Az öt klón két béranya felhasználásával született július 28-án, közölte Ra Jeong-Chan az RNL Bio vezérigazgatója. A cég a Szöuli Nemzeti Egyetem (SNU) tudósaival együttműködésben hirdette meg kereskedelmi kutyaklónozási ajánlatát.

„Pontosan ugyanolyanok, mint az apjuk. A mennyországban érzem magam, nagyon boldog ember vagyok” – mondta el McKinney, visszaidézve a Boogerrel töltött éveket. A kutya egyszer megmentette az életét, mikor elűzött egy vérengző mastiffot, amely súlyosan megharapta gazdáját. Az asszony fontolgatja, hogy néhányat a klónok közül rászoruló emberek számára képeztet ki segítő kutyának, ha a kölykök szeptemberben megérkeznek otthonába. McKinney azt is elárulta, hogy azután vette fel a kapcsolatot a dél-koreai szakértőkkel, hogy egy amerikai cégnek nem sikerült Boogert újrateremtenie.

Az operációra májusban került sor Lee Byeong-Chun professzor (SNU) vezetésével, aki a világ első kutyaklónozásában is kulcsszerepet játszott. Snuppyt, az afgán ebet még 2005-ben hozták létre tudományos céllal. Ra cége eredetileg 150 ezer dollárt kért Booger klónozásáért, ám végül 50 ezerre engedték le az árat mondván, ez az első kereskedelmi kutyaklónozás, meg kell ünnepelni. Ra szerint Booger esete megnyitja az utat a háziállatkedvelőknek a globális kereskedelmi klónozás felé, mivel a kutyák esetében a sikeres beavatkozások aránya magas. Állítása szerint a cég akár 300 kutyát is képes lenne jövőre klónozni amerikai és más gazdag állatszeretők számára.

Az RNL Bio vezérigazgatója elmondta, hogy követeléseket fog támasztani az amerikai kutyaklónozó céggel, a BioArts Internationallel szemben, mivel a cég megsérti a szabadalmukat. Ra közölte, hogy az egyetem etikai vizsgálatot fog folytatni a cége üzleti ügyeiben, hogy megelőzzék a tolakodó klónozásokat. „Következő tervem a közel-keleti gazdagok számára a teveklónozás” – tette hozzá. 

AFP – Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1152 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x